Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πέντε εβδομάδες απραξίας

Δημοφιλή

Τα κρούσματα κορονοϊού εξαλείφθηκαν, ωστόσο η δράση θ’ αργήσει ακόμη λίγο για τον ΠΑΟΚ Β΄.

Την περασμένη Τετάρτη η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία επρόκειτο να αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό Βόλου στο πλαίσιο της 13ης (εμβόλιμης) αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 2. Ωστόσο, λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, τα μέλη της αποστολής ενημερώθηκαν για τα αυξημένα κρούσματα στην αντίπαλη ομάδα και, κατά συνέπεια, για την αναβολή της μεταξύ τους αναμέτρησης.

Αλλά ούτε το περασμένο Σαββατοκύριακο αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ Β΄, μια και, βάσει προγράμματος, έκανε το ρεπό του. Πλέον, θα περιμένει το ερχόμενο Σάββατο για να υποδεχθεί την ομάδα των Τρικάλων στο γήπεδο του Μακεδονικού, όταν, δηλαδή, θα έχει συμπληρώσει πέντε εβδομάδες μετά το τελευταίο του παιχνίδι, που ήταν στις 19 Δεκεμβρίου εναντίον του Θεσπρωτού. Από την αρχή του 2022 είχαν αναβληθεί τα ματς με τον Αλμωπό Αριδαίας και τη Νίκη Βόλου, ενώ δεν είχε διεξαχθεί και το παιχνίδι με την Καβάλα, που ήταν το τελευταίο προγραμματισμένο για το 2021.

ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΘΑΝΟΥΝ

Δεν φθάνει που η Σούπερ Λιγκ 2 άρχισε με μεγάλη καθυστέρηση (η σέντρα έγινε μόλις στις 6 Νοεμβρίου), ήρθαν και οι απανωτές αναβολές λόγω κορονοϊού για να βάλουν κι άλλα εμπόδια στην πορεία των ομάδων. Ο ΠΑΟΚ Β΄ «χρωστά» άλλα επτά παιχνίδια για τον πρώτο γύρο κι άλλα δεκαέξι για τον αντίστοιχο δεύτερο, το σύνολο δηλαδή 23 ματς. Κι αυτά θα πρέπει να τα δώσει μέχρι την Πρωτομαγιά, όταν και έχει προγραμματιστεί η ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λιγκ 2.

Η σχετική υποχρέωση προκύπτει από το ότι στις 8 και 15 Μαΐου θα διεξαχθούν τα διπλά μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών των δύο ομίλων για την ομάδα, που θα ανέβει απευθείας στη μεγάλη κατηγορία. Ο ηττημένος στη συνέχεια θα κληθεί σε νέους αγώνες κατάταξης, με την ομάδα, που θα έχει τερματίσει στην προτελευταία θέση της Σούπερ Λιγκ.

ΠΟΣΑ ΛΕΠΤΑ ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗΣ

Πώς έχει κατανείμει ο Πάμπλο Γκαρσία το χρόνο συμμετοχής των παικτών του στα εννέα παιχνίδια, που μέχρι τώρα έχουν διεξαχθεί;

Τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (719) έχει καταγράψει ο Ζήσης Χατζηστραβός, με παρουσία και στα εννέα παιχνίδια (σε ένα ματς ως αλλαγή). Αλλά κι ο Παναγιώτης Παναγιώτου (698 λεπτά) έχει αγωνιστεί σ’ όλους τους αγώνες (σε δύο ως αλλαγή). Ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, ο μεγαλύτερος σε ηλικία και πιο έμπειρος παίκτης της δεύτερης ομάδας του ΠΑΟΚ Β΄ μετράει 653 λεπτά συμμετοχής (έχει λείψει μόνο από ένα παιχνίδι), ο Κώστας Κουλιεράκης ήταν βασικός σε επτά παιχνίδια με 585 λεπτά συμμετοχής, όσα ακριβώς κι ο Ισμαίλα Ουεντραόγκο.

Ο Αχιλλέας Σαλαμούρας συγκαταλέγεται στο γκρουπ των βασικών (470 λεπτά συμμετοχής), ενώ ο νεοαποκτηθείς Παναγιώτης Τζίμας έχει αγωνιστεί και στα εννέα παιχνίδια (470 λεπτά), ωστόσο στα τέσσερα από αυτά συμμετείχε ως αλλαγή. Ο Πέτρος Καλουτσικίδης μετράει 399 λεπτά παρουσίας, ο Βασίλης Γκορντεζιάνι 383 λεπτά, ενώ οι Στάθης Τάχατος και Μάριος Τσαούσης έχουν καταγράψει από 346 και 317 λεπτά συμμετοχής αντίστοιχα.

Ο Δημήτρης Πανίδης έχει παρουσία σε οχτώ παιχνίδια, ωστόσο στα τέσσερα από αυτά αγωνίστηκε ως αλλαγή (309 λεπτά). Λιγότερο χρόνο συμμετοχής έχουν καταγράψει οι Αντώνης Γαϊτανίδης (303 λεπτά), Γιώργος Κουλούρης (274 λεπτά), Οδυσσέας Σπυρίδης (272 λεπτά) και Κυριάκος Γιαξής (225 λεπτά).

Ρόλο αναπληρωματικού έχουν οι Δημήτρης Τσοπούρογλου (145 λεπτά), Βασίλης Γρόσδης (123 λεπτά), Βασίλης Φασίδης (100 λεπτά), Τάσος Μελετίδης (62 λεπτά) και Γιάννης Μανωλιούδης (45 λεπτά).

Μια ξεχωριστή… κατηγορία αποτελούν οι Ινγκι Ινγκασον (τρεις συμμετοχές) και Χάρης Τσιγγάρας (δύο συμμετοχές), οι οποίοι ανήκουν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Ο μεν Ισλανδός στόπερ έπαιξε με τον ΠΑΟΚ Β΄ προκειμένου ν’ αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό μετά τη μακρά αποχή εξαιτίας του τραυματισμού του, έχοντας ως απώτερο στόχο την πιο ομαλή ένταξή του στην πρώτη ομάδα. Οσο για τον Τσιγγάρα, πήρε χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του Γκαρσία σε παιχνίδια, που είχε μείνει εκτός αποστολής από τους αντίστοιχους αγώνες της πρώτης ομάδας. Το ίδιο συνέβη και με τον Γιώργο Κούτσια, που τέθηκε στη διάθεση του Ουρουγουανού προπονητή σε δύο παιχνίδια.

Οσο για τους τερματοφύλακες, σε έξι παιχνίδια έχει χρησιμοποιηθεί ο Χρήστος Ταλιχμανίδης και σε άλλα τρία ο Νίκος Μπουργάνης (δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη οι Διονύσης Μπαλάφας και Αλέξανδρος Τσιόπτσης).

Πρώτος σκόρερ με τρία γκολ είναι ο Κούτσιας, ενώ από ένα τέρμα έχουν πετύχει οι Παναγιώτου, Ινγκασον, Πανίδης και Γκορντεζιάνι. Στην κατηγορία των ασίστ, ο Τσαούσης έχει καταγράψει από δύο στο ενεργητικό του, ενώ οι Χατζηστραβός, Κουλούρης και Γαϊτανίδης μετρούν από μία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής»

Κατηγορηματικός και ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ ότι δεν έχει λάβει κανένα θετικό δείγμα για ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας. Από...

Στην ίδια κατηγορία