Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πας για το καλύτερο για να αποφύγεις το χειρότερο

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο αουτσάιντερ στα πλέι οφ σε σχέση με τον αγώνα που θα δώσουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες. Δεν είναι εκτός μάχης -όπως είπε ο Νταμπίζας- επειδή θα στοχεύσει στο κύπελλο, σε μία από τις επιπόλαιες ατάκες των τελευταίων ημερών. Είναι «δύσκολος» λόγω των βαθμών που έχει (σε σχέση και με όσους του «έκλεψαν») αλλά είναι και ο μόνος συνειδητοποιημένος για την κατάστασή του και τα πιθανά ενδεχόμενα.

Πέρα από το ότι εντός ΠΑΟΚ ισχύει στο 100% ότι… «ασχολούμαστε μόνο με το επόμενο παιχνίδι» υπάρχει και άλλη μία αυτονόητη παραδοχή. Ο ΠΑΟΚ θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, από εκεί και πέρα όμως ξέρει καλά ότι όταν και αν μείνει μαθηματικά έξω από αυτό, τότε θα έχει να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και όταν μείνει έξω και από αυτή τη προσπάθεια, τότε θα «παλέψει» για την τρίτη θέση που θα τον στείλει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ που φτιάχνεται για του χρόνου, η ομάδα που έχει πολλούς και ποικίλους στόχους, θα κάνει προσπάθεια για να κερδίσει την καλύτερη δυνατή θέση. Θα επιχειρήσει να βγει πρώτος, μια και μόνο έτσι θα έχει ελπίδες και για τη δεύτερη θέση. Θα τα δώσει όλα για να βγει δεύτερος, έτσι ώστε να είναι πιο κοντά στην τρίτη προνομιούχο θέση. Αυτό είναι το σκεπτικό: «Πάμε για ό,τι καλύτερο, με στόχο να αποφύγουμε το χειρότερο που θα είναι ξεκάθαρα η τέταρτη θέση η οποία θα οδηγήσει την ομάδα σε τρεις προκριματικούς γύρου στο Κόνφερενς. Εκεί που τέτοια επιτυχία τα καλοκαίρια, έχει μόνο το 10% των ομάδων που συμμετέχουν. Μόνο μία στις δέκα ομάδες που βρίσκεται στον δεύτερο προκριματικό καταφέρνει στο τέλος και παίζει στον όμιλο.


Τελευταία νέα

Επιστροφή στις προπονήσεις για την ομάδα χάντμπολ

Την προετοιμασία του για τον πρώτο, εκτός έδρας, ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ (27/04, 18:00), ξεκίνησε το τμήμα Χάντμπολ ανδρών...

Στην ίδια κατηγορία