Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παραμένει… “αετός” ο Αβεντισιάν

Δημοφιλή

Ο Αβεντίς Αβεντισιάν προσθέτει το όνομά του στη μακρά λίστα παικτών, που αναδείχθηκαν από την ακαδημία του ΠΑΟΚ και, κάποια στιγμή στην καριέρα τους, πέρασαν τα ελληνικά σύνορα για να αγωνιστούν στο εξωτερικό.

Από την 1η Ιανουαρίου ο 19χρονος αριστερός μπακ θα είναι παίκτης της ολλανδικής Γκόου Αχέντ Ιγκλς, στην οποία δοκιμάστηκε με επιτυχία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για τον «παλιό» παίκτη της ασπρόμαυρης ακαδημία, μια και εντάχθηκε σ’ αυτήν το 2008 και σε ηλικία μόλις έξι χρονών. Όταν άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο, αγωνίζονταν ως αριστερό εξτρέμ, αλλά μετά από δύο-τρία χρόνια γύρισε ως αριστερό μπακ, θέση στην οποία διακρίνεται μέχρι σήμερα. Φέτος πρόλαβε να παίξει σε πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος της Κ-19, με την οποία πέτυχε δύο γκολ, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ έληγε στο τέλος της σεζόν, συμφωνήθηκε ωστόσο να μετακινηθεί ως ελεύθερος στη νέα του ομάδα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να κρατήσει ποσοστό 25% επί των δικαιωμάτων του σε περίπτωση μεταπώλησης.

Στην oλλανδική ομάδα αγωνίζεται ακόμη ένας Ελληνας παίκτης, ο 20χρονος μεσοεπιθετικός Γιάννης Μπότος (είναι δανεικός από την ΑΕΚ). Μετά από 14 αγωνιστικές (έξι νίκες, δύο ισοπαλίες, έξι ήττες) βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που «βγήκε» από τις υποδομές κι έφερε χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ, ήταν ο Κώστας Σταφυλίδης, τον οποίο η Μπάγερν Λεβερκούζεν έκανε δικό της το καλοκαίρι του 2012 αντί 1,5 εκ. ευρώ. Φέτος αγωνίζεται στην Μπόχουμ, όντας δανεικός από τη Χοφενχάιμ.

O Δημήτρης Πέλκας κάνει καριέρα στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη Φενερμπαχτσέ (παλαιότερα είχε θητεύσει ως δανεικός στη Βιτόρια Σετούμπαλ, ενώ, μέχρι πρότινος, κάτοικος εξωτερικού ήταν κι ο Ευθύμης Κουλούρης (την τελευταία διετία ανήκε στην Τουλούζ).

H Γκαζιαντέπ είναι η δεύτερη τουρκική ομάδα για τον Στέλιο Κίτσιου, που για δυόμισι χρόνια είχε αγωνιστεί με την Ανκαραγκουτσού (στο παρελθόν είχε παραχωρηθεί δανεικός από τον ΠΑΟΚ στη Σεντ Τρούιντεν).

Ο Δημήτρης Πόποβιτς ενισχύει τη Μιχαλόβτσε στο πρωτάθλημα Σλοβακίας, o Xρήστος Ιντζίδης έχει φθάσει μέχρι τη Μαλαισία (αφού νωρίτερα είχε την εμπειρία της Αυστραλίας, της Λιθουανίας και της Ρουμανίας), ενώ ο Κρίστι Κιόσε δηλώνει κάτοικος Τσεχίας, ενισχύοντας την ομάδα της Καρβίνα (πέρασε και τρεισήμισι χρόνια στη Σλοβακία).

Aπό το προπερασμένο καλοκαίρι ο Νίκος Μπότης ανήκει στην ακαδημία της Ιντερ, ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης ξενιτεύτηκε στη Λιθουανία, όπου παίζει ως δανεικός από τον ΟΦΗ, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, στη Σούντουβα, ενώ ο Κυριάκος Σαββίδης διανύει την τρίτη χρονιά στη Σλοβακία (από το καλοκαίρι του 2020 είναι παίκτης της Σπάρτακ Τρνάβα).

Αλλοι παίκτες, που έπαιξαν στο εξωτερικό, έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα και πλέον αγωνίζονται σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2. Ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης πέρασε από το πρωτάθλημα της Ρουμανίας και την ομάδα Σέπσι (συνεχίζει στην Ξάνθη), ο Κώστας Δημητρίου δεν στάθηκε στη Βασιλεία, ούτε και στη Μεζοκόβεσντ Ουγγαρίας (φέτος ενισχύει τον Πανσερραϊκό), ενώ ο Χρήστος Βουτσάς είχε την εμπειρία της Βίλεμ (συνεχίζει στον Εργοτέλη). Kαι ο Σταύρος Τσουκαλάς παίζει φέτος στη Σούπερ Λιγκ 2 (με τη Νίκη Βόλου), έχοντας παρουσία στην Ουγγαρία με την Κισβάρντα, ενώ ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, παίκτης πλέον του Ιωνικού, δοκίμασε παλαιότερα την τύχη του σε Σλοβακία (Μιχαλόβτσε και Σπάρτακ Τρνάβα), αλλά και Ιταλία (Μπρέσια).

 

Προηγούμενο άρθροΣημαντική νίκη για τον ΠΑΟΚ Β
Επόμενο άρθροΣ’ ελεύθερη πτώση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Κωνσταντέλιας γίνεται… 90άρης

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας επέστρεψε στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του με την Εθνική Ελλάδος όπως...

Στην ίδια κατηγορία