Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΟΚΑΡΑ «διέλυσε» τον Παναθηναϊκό!

Δημοφιλή

Εντός έδρας «δοκιμασία» είχε σήμερα (13/3) ο ΠΑΟΚ mateco, ο οποίος αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό για την 18η αγωνιστική.

Μεγάλη νίκη στο PAOK Sports Arena πήρε ο Δικέφαλος, αφού κέρδισε τον Παναθηναϊκό για την 18η αγωνιστική της Basket League.

Η ομάδα του Φώτη Τακιανού έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια, όπου ήρθε η μεγάλη νίκη των «ασπρόμαυρων»

Δυναμικό ξεκίνημα με τον Φράνκε να φωνάζει παρών

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρο, Μαργαρίτη και Ρένφρο ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Εξαιρετικό ξεκίνημα στο παιχνίδι έκανε ο Δικέφαλος, αφού κατάφερε να πάρει προβάδισμα πέντε πόντων (10-5) στα μισά της πρώτης περιόδου. Ο Γιαννίκ Φράνκε μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση, έχοντας επτά πόντους σε λιγότερο από πέντε λεπτά!

Όσο εκρηκτική ήταν η έναρξη του αγώνα, τόσο κακή ήταν η συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο ματς τρέχοντας σερί 6-0, κάνοντας το 10-11, αναγκάζοντας τον Τακιανό να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Με δύο διαδοχικές επιθέσεις από Μποχωρίδη και Μπέικον διαμορφώθηκε το 13-18 του πρώτου δεκαλέπτου.

Δεν το παράτησε και δικαιώθηκε

Δεν είχε πρόθεση να παραιτηθεί στο ματς ο ΠΑΟΚ κι αυτό φάνηκε από την αρχή της δεύτερης περιόδου. Τόσο ο Πόλεϊ με τρίποντο, όσο και ο Κακλαμανάκης με κάρφωμα, έφεραν το ματς στα ίσα (18-18) σε ένα λεπτό.

Το ματς πήγαινε πόντο πόντο μέχρι τα μισά του δεκαλέπτου, ωστόσο οι «πράσινοι» βρήκαν επιθετικά λύσεις με Μποχωρίδη, Πονίτκα και Παπαγιάννης και πήραν προβάδισμα εννιά πόντων (31-40) ένα λεπτό πριν το ημίχρονο.

Αρκετά θετική ήταν η εμφάνιση των «ασπρόμαυρων» στο τελευταίο λεπτό, τρέχοντας σερί επτά πόντων, με τον Χαντς να… υπογράφει το 38-40 του ημιχρόνου.

Αν και στατιστικά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερο σε δίποντο και τρίποντο, ο ΠΑΟΚ υπερτερούσε σε ριμπάουντ στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, έχοντας 20 έναντι 15 των φιλοξενούμενων.

Τρίποντο και… θέαμα

Ξανά μπροστά στο σκορ βρέθηκε ο Δικέφαλος στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, αφού ο Χαντς και ο Πόλεϊ έβαλαν τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού. Στα μισά της τρίτης περιόδου οι «ασπρόμαυροι» προηγούνταν με τρεις πόντους (50-47). Η διαφορά αυξήθηκε σημαντικά, καθώς ο Νίκος Τσιακμάς πέτυχε δύο συναπτά τρίποντα για το 56-48!

Η ομάδα του Σερέλη μείωσε στα τελευταία λεπτά με Μπέικον και Παπαγιάννη, με το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να είναι 61-61, με τον Καλαϊτζάκη να πετυχαίνει buzzer beater τρίποντο.

Αναμφίβολα, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το τέταρτο δεκάλεπτο, αφού ο Φράνκε πέτυχε τρίποντο στα πρώτα δευτερόλεπτο για το 64-61. Στα μισά της τέταρτης και τελευταίας περιόδου ο ΠΑΟΚ βρισκόταν μπροστά με ένα πόντο, με τον Χαντς να έχει κερδίσει καλάθι και φάουλ για το 67-66.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Δικεφάλου ήταν on fire, πετυχαίνοντας διαδοχικούς πόντους έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά με έξι (72-66). Ο ΠΑΟΚ κρατούσε στα χέρια του μια ιστορική νίκη 2.5 λεπτά πριν το φινάλε, έχοντας προβάδισμα πέντε πόντων (76-71).

Ο ΠΑΟΚ τελικώς κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 81-73.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαρτίου απέναντι στην Καρδίτσα.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαρτίου απέναντι στην Καρδίτσα.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός:

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚΦράνκε, Ράιλι, Σαλούστρος, Μαργαρίτης, Ρένφρο

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 13-18
2η: 25-22
3η: 23-21
4η: 18-12

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 38-40, 61-61


Τελευταία νέα

Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό...

Στην ίδια κατηγορία