Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΟΚ, πρωτάθλημα και… Ολυμπιάδα!

Δημοφιλή

Το «χρυσό» παιδί της ελληνικής πυγμαχίας και του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Νανιτζανιάν, αναδείχθηκε και φέτος Πρωταθλητής Ελλάδος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 92 κιλών. Ο πυγμάχος του Δικεφάλου μιλά στη FORZA για τη νέα του επιτυχία, τους στόχους του, αλλά και το μεγάλο όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για ακόμα μια φορά αναδείχθηκες πρωταθλητής Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ. Πως αισθάνεσαι;

«Νιώθω χαρούμενος γιατί ήταν μια χρονιά που έδωσε και εμπειρίες και στεναχώρια, από την άποψη ότι δεν κατάφερα να παραστώ σε δύο τουρνουά για διάφορους λόγους, όπως η δουλειά. Ωστόσο κατάφερα αρχικά να πάρω το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς, αλλά και τον μεγάλο μου στόχο, την κατάκτηση του Πανελληνίου των ανδρών. Αυτό άλλωστε είναι προαπαιτούμενο για να μπορέσω να εκπροσωπώ την Εθνική».

Τι έχει το μέλλον για τον Βαγγέλη;

«Αφού κατάφερα να πετύχω τον πρώτο μου στόχο, πλέον προετοιμάζομαι για την επόμενη χρονιά που είναι προΟλυμπιακή, και θέλω να παλέψω για την παρουσία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος στόχος για κάθε αθλητή, ανεξαρτήτου αθλήματος. Για όσο υπάρχει ακόμα η Πυγμαχία, θέλω να προλάβω μια Ολυμπιάδα. Να υπάρχει κι αυτό στο παλμαρέ μου».

Πως θεωρείς ότι μπορεί να ανέβει επίπεδο η ελληνική πυγμαχία;

«Ο στόχος ο δικός μου είναι να βγω και στο εξωτερικό, και η ομοσπονδία βοηθάει και σε αυτό το κομμάτι. Έτσι θα ανέβει άλλωστε συνολικά το επίπεδο της ελληνικής πυγμαχίας. Σκέψου ότι έχω δώσει από μόνος μου χρήματα για να βρεθώ στο εξωτερικό, το κυνηγάω όσο μπορώ».

Πως είναι οι συνθήκες γενικότερα στην πυγμαχία; Μπορεί ένας αθλητής να ζήσει από αυτό;

«Εγώ αγωνίζομαι για τον ΠΑΟΚ που μας στηρίζει, ενώ και στην Ομοσπονδία έχουν γίνει καλύτερα τα πράγματα, μετά την αλλαγή προέδρου. Τα πράγματα δεν είναι τα καλύτερα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει μεγάλη στήριξη από χορηγούς. Ευτυχώς είμαι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που με στηρίζει οικονομικά και μπορώ να εστιάσω στον στόχο μου. Όπως είπα και νωρίτερα, αναγκάστηκα να εργάζομαι παράλληλα, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο να συνδυαστεί με τις απαιτητικές προπονήσεις και την προετοιμασία για τα μεγάλα τουρνουά».

Πως είναι η συνεργασία σου με τον ΠΑΟΚ;

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε έναν νέο έφορο, τον κύριο Βαρουσιάδη και έχουμε δει την πυγμαχία να ανεβαίνει αισθητά σε κάθε επίπεδο, σε σχέση με αυτά που θυμάμαι όταν ξεκινούσα. Βλέπεις ότι υπάρχει πάθος και θέληση και ελπίζω να συνεχίσει να ανεβαίνει».

Τι θα απαντούσες σε κάποιον που είναι σκεπτικός με το να αφήσει το παιδί του να ακολουθήσει το άθλημα;

«Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος, μια προκατάληψη. Η δική μου εμπειρία από το άθλημα είναι ότι υπάρχει σεβασμός όλων των αθλητών, εγώ αυτό έχω συναντήσει. Το άθλημα αυτό σου μαθαίνει να διαχειρίζεσαι τη δύναμη. Θα έλεγα ότι κάθε παιδί θα έπρεπε να το δοκιμάσει. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση, και βοηθάει στην αυτοπροστασία, κάτι που είναι σημαντικό».

Θεωρείς τον εαυτό σου φίλαθλο;

«Είμαι φίλαθλος, αλλά κυρίως μου αρέσει το ράγκμπι που δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Θα παρακολουθήσω και ποδόσφαιρο κάποιες φορές, αλλά πιο κοντά στα γούστα μου είναι το ράγκμπι. Νομίζω μου ταιριάζει και αν δεν ασχολούμουν με την πυγμαχία, μάλλον θα δραστηριοποιούμουν σε αυτό».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Γενικά η ζωή μου είναι πολύ ήρεμη. Είναι πιο ήσυχο το κεφάλι μου, θα φάω το πρωινό μου και στη συνέχεια θα κάνω την προπόνηση μου. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα βγω με την κοπέλα μου, θα περάσουμε λίγο χρόνο μαζί».


Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ και το Euro 2024

Τα προκριματικά του Euro 2024 ολοκληρώθηκαν και τυπικά και πλέον έχουν γίνει γνωστές και οι 24 Εθνικές που θα...

Στην ίδια κατηγορία