Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, κύπελλο!

Δημοφιλή

Τα κατάφερε και πάλι! Ο ΠΑΟΚ κυπελλούχος Ελλάδος! Η ομάδα του Γκαρσία νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το τρόπαιο στον τελικό του ΟΑΚΑ.

Xωρίς μεγάλες εκπλήξεις ήταν αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Πάμπλο Γκαρσία, πάντα με σχηματισμό 3-4-3. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα και Κρέσπο στην άμυνα, τους Ροντρόγκο και Μπάμπα στα δυο άκρα, τους Αουγκούστο και Σβαμπ στα χαφ, και τους Ζίβκοβιτς-Ουάρντα να στηρίζουν τον Σφιντέρσκι στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε επίσης το 3-4-3 έχοντας τερματοφύλακα τον Σα, τους Εμβιλά, Παπασταθόπουλο και Σεμέδο στην τριάδα της άμυνας, τους Χολέμπας και Ανδρούτσο στα φουλ μπακ, τους Μπουχαλάκη και Καμαρά στα χαφ, και τους Μπρουμά, Μασούρα και Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία του Σβαμπ σε κεφαλιά στο 3′, και τις δυο ομάδες να μοιράζονται τις κατοχές της μπάλας σε σετ παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός απάντησε με μια καλή ευκαιρία του Μπρουμά στο 13′ αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε, ενώ στο 15′ ένα σουτ του Ουάρντα ήταν εύκολη υπόθεση για τον Σα. Στο 25′, ο τραυματίας Παπασταθόπουλος έδωσε τη θέση του στον Ρέαμπτσιουκ, με τον Χολέμπας να περνά αριστερό στόπερ.

Ο Δικέφαλος έπαιζε κυρίως από αριστερά με Μπάμπα και Ουάρντα, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” έψαχναν τις κάθετες μπαλιές που θα αποδιοργανώσουν την άμυνα του αντιπάλου. Η πιο μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 26′. Ο Ουάρντα πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σφιντερσκι από πολύ κοντά έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ακολούθησε μια σέντρα σουτ του Ροντρίγκο στο 29′ και μια κεφαλιά του Σβαμπ στο 33, με τον ΠΑΟΚ να ανεβαζει ένταση από το 15′ και μετά.

Η δικαίωση για την ομάδα του Γκαρσία ήρθε στο 35′. Ο Σβαμπ τσίμπησε έξυπνα την μπάλα, κέρδισε το πέναλτι από τον Εμβιλά, και ο Βιεϊρίνια με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 0-1. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους που τέλειωσε με 0-1.

Χωρίς αλλαγές για τον ΠΑΟΚ και με τον Φορτούνη αντί του Μπρούμα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στην πρώτη ευκαιρία, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει στο 50′ από μια στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Εμβιλά βρέθηκε μόνος και ανενόχλητος στη μικρή περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 1-1. Η ομάδα του Μαρτίνς πήρε ψυχολογία μετά το γκολ και παραλίγο να πετύχει δεύτερο στο 55′ αλλά την καρφωτή κεφαλιά του Μασούρα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης.

Ο Δικέφαλος απάντησε με σπουδαία χαμένη ευκαιρία του Σφιντέρσκι στο 56′, την ώρα που το ματς είχε πάρει μια άγρια ομορφιά και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στο 61′, ο Σα μπλόκαρε μακρινό πλασέ του Αουγκούστο, το ίδιο έγινε με τον Πασχαλάκη σε κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 64′.

Στο 80′, ήρθε η ώρα του Γκαρσία να κάνει τις κνήσεις του από τον πάγκο ρίχνοντας στο ματς τους Κρμέντσικ και Τσιγγάρα αντί των Σφιντέρσκι και Ουάρντα. Ο Κρμέντσικ, λίγα λεπτά μετά την είσοδο του, έχασε δυο απίστευτες ευκαιρίες σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Στο 84′ έστειλε την μπάλα άουτ αμαρκάριστος από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 85′ σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Σα.

Η τρίτη και φαρμακερή ήρθε στο 90′! Μετά από μαγικό τακουνάκι του Ζίβκοβιτς, ο Κρμέντσικ επιτέλους ευστόχησε σε πλασέ κάνοντας το 1-2! Αυτό ήταν και το τελικό σκορ με τον ΠΑΟΚ να αναδεικνύεται ξανά ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Oλυμπιακός: Σα, Εμβιλά, Παπασταθόπουλος (25΄ Ρέαμπτσιουκ), Σεμέδο, Χολέμπας, Καμάρα (90΄ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Ελ Αραμπί, Μασούρας (86΄ Χασάν), Μπρούμα (46΄ Φορτούνης).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μπάμπα (90΄ +5΄ Μιχάι), Ροντρίγκo, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ουάρντα (80΄ Τσιγγάρας), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (80΄ Κρμέντσικ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ρέντη: 67 συνολικά οι συλληφθέντες

Συνολικά 67 άτομα συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε για τα επεισόδια στου Ρέντη και...

Στην ίδια κατηγορία