Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός Κύπελλο: Ισορροπημένη η παράδοση

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τρείς συναπτές αναμετρήσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό, καθώς καλείται να τον αντιμετωπίσει σε Κύπελλο και πρωτάθλημα. Αύριο (18/1, 20:30) η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου θα προσπαθήσει να κάνει το βήμα πρόκρισης, έχοντας ως στόχο το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι δύο ομάδες έχουν διασταυρωθεί πολλές φορές για το θεσμό του Κυπέλλου, με την πιο πρόσφατη να είναι στον περσινό τελικό, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Μπορεί οι «ασπρόμαυροι» να μην κατάφεραν να κατακτήσουν το τρόπαιο την περσινή σεζόν, ωστόσο νωρίτερα μετράνε δύο διαδοχικές προκρίσεις επί των «πρασίνων».

Ειδικότερα, τη σεζόν 2016-2017 ο ΠΑΟΚ βρήκε στο δρόμο του το «τριφύλλι» στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μπορεί η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς να έχασε με 2-0 στη Λεωφόρο, ωστόσο στο γήπεδο της Τούμπας τα δεδομένα ήταν διαφορετικά.

Ο Δικέφαλος θριάμβευσε στη Θεσσαλονίκη και προκρίθηκε στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2017 με το εντυπωσιακό 4-0. Καθοριστικής σημασίας ήταν αυτή η πρόκριση, καθώς οδήγησε στην κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου, ύστερα από 14 χρόνια.

Τη σεζόν 2019-2020 οι «ασπρόμαυροι» συνάντησαν τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του θεσμού, όπου σημείωσαν δύο νίκες (2-0 εντός και 0-1 εκτός) και προκρίθηκαν στα ημιτελικά. Από τη σεζόν 2006-2007 κι έπειτα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν αγωνιστεί οκτώ φορές, έχοντας την απόλυτη ισορροπία, καθώς έχουν από τέσσερις νίκες ο καθένας.


Τελευταία νέα

Μελετιάδης και Μασλαρινός μιλούν για το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ

Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ευριπίδη Μελετιάδη, και του Τεχνικού Συμβούλου, Βασίλη Μασλαρινού, μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος...

Στην ίδια κατηγορία