Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στα… Τρίκαλα

Δημοφιλή

Ένα από τα παιχνίδια, που έπρεπε να δώσει ο ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα τη σεζόν 1995-96 εξαιτίας της ποινής για το επεισοδιακό ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν και το ντέρμπι της 26ης Νοεμβρίου 1995 (σαν σήμερα πριν 27 χρόνια) με τον Ολυμπιακό.

Το απίστευτο ήταν ότι μόλις 48 ώρες πριν τη σέντρα παρέμενε άγνωστη η έδρα διεξαγωγής του! Οι άνθρωποι του Δικεφάλου είχαν προτείνει το γήπεδο της Καβάλας, ωστόσο την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 1995 η ΕΠΑΕ (Αλαμάνος και Λουκόπουλος ηγούνταν της Ενωσης) όρισε το γήπεδο της Πάτρας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. «Αυτό είναι σκάνδαλο. Πρέπει να ντρέπονται όσοι το αποφάσισαν» δήλωνε ο Αλέξης Αλεξίου, αρχηγός του ΠΑΟΚ. Η απόφαση της ΕΠΑΕ στερούνταν λογικής, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που την ίδια ημέρα στην αχαϊκή πρωτεύουσα θα διεξάγονταν και το παιχνίδι μεταξύ της Παναχαϊκής και της Λάρισας.

Μπροστά στη γενική κατακραυγή, μια ημέρα μετά η ΕΠΑΕ όρισε το γήπεδο των Τρικάλων. Αλλά το… σίριαλ είχε και νέα επεισόδια. Η νομαρχία Τρικάλων, όπως και η τοπική αστυνομική διεύθυνση αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη διεξαγωγής του αγώνα στο γήπεδο της θεσσαλικής πόλης. Τελικά, κατόπιν νέων διαβουλεύσεων, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 1995 οριστικοποιήθηκε η έδρα των Τρικάλων, κι αφού νωρίτερα είχαν απορριφθεί οι λύσεις του Βόλου και της Λάρισας. Την τελευταία στιγμή τοποθετήθηκαν επιπλέον κιγκλιδώματα στις εξέδρες, που τελικά φιλοξένησαν επτά χιλιάδες οπαδούς (μοιρασμένοι των δύο ομάδων).

Το ματς των Τρικάλων (φωτ.) ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι, με τους Λαγωνίδη και Γκώνια. Στη διάρκεια του πρώτου ημίχρονου ο Καρδιτσιώτης διαιτητής Ηλίας Χατζής (στο 86΄ απέβαλλε τον Καλαντζή με δεύτερη κίτρινη) είχε προειδοποιήσει για διακοπή του αγώνα, σε περίπτωση που οι οπαδοί του Ολυμπιακού συνέχιζαν τα αντεθνικά τους συνθήματα, αναγκάζοντας τους παίκτες των Πειραιωτών να πάνε προς το μέρος τους για να τους ζητήσουν να σταματήσουν. Mετά από έντεκα αγωνιστικές, ο ΠΑΟΚ μετρούσε ισάριθμους βαθμούς και βρίσκονταν μόλις στην 14η θέση.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ είχε καταλύσει σε ξενοδοχείο της Καλαμπάκας, ενώ το πρωί της Κυριακής τα μέλη της εκκλησιάστηκαν στα Μετέωρα. Επιπλέον, παραμονές του αγώνα ο Τουρσουνίδης είχε συμφωνήσει με τον Βουλινό για την υπογραφή νέου τριετούς συμβολαίου. Αντίθετα, το ματς των Τρικάλων ήταν το τελευταίο του Μίκι Κουΐν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

 

 


Τελευταία νέα

BMW M2: Βελτιωμένες και έτοιμες για πίστα!

Αναβαθμισμένες νέες BMW M2 διαθέσιμες για ενοικίαση και trackdays στο Nürburgring και στο Spa-Francorchamps, δια χειρός AC Schnitzer και...

Στην ίδια κατηγορία