Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΟΚ: Αυτή είναι η Λέφσκι

Δημοφιλή

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της σκιαγράφει την σημερινή (21/7, 20:00) της αντίπαλο, Λέφσκι Σόφιας.

Αναλυτικά η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αναφέρει:

«Η Λέφσκι Σόφιας είναι το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ στην πορεία του προς τους ομίλους του UEFA Europa Conference League 2022-23. Λίγες ώρες πριν την σέντρα της πρώτης επίσημης αναμέτρησης της σεζόν, το Rival Analysis του paokfc.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποψινή αντίπαλο του Δικέφαλου.

Ιδρύθηκε στη Σόφια στις 24 Μαΐου του 1914 κι έκτοτε αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες και πιο επιτυχημένες ομάδες της Βουλγαρίας. Το όνομά της προέρχεται από τον Βασίλ Λέφσκι, εθνικό ήρωα που πρωτοστάτησε στον αγώνα απελευθέρωσης της χώρας από τους Οθωμανούς. Τα χρώματά της είναι το γαλάζιο και το λευκό και αγωνίζεται στο Στάδιο Γκεόργκι Ασπαρούχοφ, χωρητικότητας 29.200 ατόμων.

Έχει κατακτήσει 26 φορές το πρωτάθλημα Βουλγαρίας, 27 φορές το Κύπελλο και τρεις το Super Cup, ενώ δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από την πρώτη κατηγορία. Παράλληλα τη σεζόν 2006-07 έγινε η πρώτη ομάδα της χώρας που κατάφερε να αγωνιστεί σε όμιλο του UEFA Champions League. Αφού απέκλεισε τις Σιόνι Μπολνίσι από τη Γεωργία και την Κιέβο Βερόνα, βρέθηκε αντιμέτωπη με τις Μπαρτσελόνα, Βέρντερ Βρέμης και Τσέλσι στον όμιλο, όπου και γνώρισε έξι ήττες. Στο παρελθόν έχει κάνει σημαντικές ευρωπαϊκές πορείες καθώς έχει αγωνιστεί δύο φορές σε προημιτελικούς Κυπέλλου UEFA και τρεις φορές σε προημιτελικούς Κυπέλλου Κυπελλούχων.Τα τελευταία χρόνια γνώρισε αρκετά προβλήματα, οικονομικής φύσεως κι έμεινε στη σκιά της Λουντογκόρετς, η οποία κυριαρχεί στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά με σταθερά βήματα, θέλει να επιστρέψει ξανά στην κορυφή και φυσικά να διακριθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Back to the future

Τον περασμένο Σεπτέμβρη η Λέφσκι βγήκε στην αγορά για να βρει νέο προπονητή. Η επιλογή ήταν η… επιστροφή στο παρελθόν. Οι άνθρωποι της ομάδας έδωσαν το τιμόνι της σε έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς της ιστορίας της, τον Στάνιμιρ Στοΐλοφ.

Ο Βούλγαρος προπονητής κάθισε στον πάγκο της ομάδας από τον Ιούνιο του 2004 μέχρι το Μάιο του 2008 και συνέδεσε το όνομά του με μία ιστορική περίοδο, την κορυφαία της σύγχρονης εποχής της Λέφσκι, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, δύο Super Cup και παίζοντας στους ομίλους του Champions League υπό τις οδηγίες του Στοΐλοφ.

Ο Στοΐλοφ στη συνέχεια πήγε για μία σεζόν στη Λίτεχ Λόβετς, με την οποία κατέκτησε ένα ακόμα Κύπελλο Βουλγαρίας κι ακολούθησε η Εθνική Βουλγαρίας, η Ανόρθωση, η Μπότεφ Πλόβντιβ, η Αστάνα, με την οποία κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα κι η Εθνική Καζακστάν, πριν επιστρέψει στην Λέφσκι.

Η περσινή σεζόν και τα έως τώρα δείγματα Η περσινή σεζόν είχε χαρακτήρα roller coaster. Το ξεκίνημα δεν ήταν το ιδανικό. Το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα βρήκε τη Λέφσκι στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, αλλά μετά την έλευση του Στοΐλοφ η εικόνα βελτιώθηκε σημαντικά. Το φινάλε και της post season την βρήκε στην τέταρτη θέση, να μην εξασφαλίζει εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η πορεία όμως στο Κύπελλο ήταν αντίθετη. Η Λέφσκι έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής, κερδίζοντας στον τελικό την ΤΣΣΚΑ Σόφιας με 1-0 με του Ίλια Στεφάνον και παράλληλα κέρδισε μία θέση στα προκριματικά του UEFA Europa Conference League 2022-23.

Η Λέφσκι έχει δώσει ήδη τα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος γνώρισε την ήττα με 1-0 από την ΤΣΣΚΑ 1948, ενώ την 2η αγωνιστική επικράτησε με 5-0 της Σπάρτακ Βάρνα. Μετά το εντός έδρας της παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Σλάβια Σόφιας, με τη διοίκηση να κάνει αίτημα για αναβολή, προκειμένου η ομάδα να είναι φρέσκια ενόψει Τούμπας.

Το ρόστερ κι ο καλοκαιρινές αφίξεις

Η Λέφσκι είναι μία σχετικά νεανική ομάδα, που αποτελείται κυρίως από γηγενείς ποδοσφαιριστές, καθώς έχει μόλις εννέα ξένους. Ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ είναι περίπου τα 24 έτη. Αν και ο ακριβότερος παίκτης της είναι ο Γκιότγκι Μιλάνοφ, αυτός που τράβηξε τα βλέμματα την περσινή σεζόν είναι ο 24χρονος Γαλλομαροκινός επιθετικός Μιλάλ Μπάρι, ο οποίος σε 36 αγώνες βρήκε τα δίχτυα 10 φορές και μοίρασε 2 ασίστ. Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησε και ο 18χρονος εξτρέμ Μαρίν Πέτκοφ, καθώς έπαιξε βασικός σε 35 αγώνες πετυχαίνοντας 6 γκολ και 2 ασίστ.

Στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, η Λέφσκι έχει ενισχυθεί έως τώρα με επτά νέα πρόσωπα. O κεντρικός αμυντικός Χοσέ Κόρδοβα ήρθε στην Βουλγαρία απ’τον Παναμά και την Ιντεπεντιέντε, ο Άντε Μπλάζεβιτς για το δεξί άκρο της άμυνας από την Ζελεζνιτσάρ Σαράγεβο και ο μέσος Νέιθαν Χόλντερ, με καταγωγή από το Κουρασάο, από την Ολλανδική Χρόνινγκεν. Ακόμα μία προσθήκη στην δεξιά πλευρά της άμυνας, αποτελεί ο Γάλλος Ζερεμί Πετρίς, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Τσάρσκο Σέλο (Β’ εθνική Βουλγαρίας).

Τέλος, νέες προσθήκες για την ομάδα αποτελούν ο 34χρονος μέσος Ιβελίν Ποπόφ, από την ρωσική Σότσι κι ο Βραζιλιάνος φορ Ρονάλντο Ντος Σάντος, από την Μπαΐα.

Με απουσίες κόντρα στον ΠΑΟΚ

Με αρκετές και σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί η ομάδα του Στοΐλοφ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τέσσερις σημαντικοί παίκτες θα μείνουν εκτός ευρωπαϊκής πρεμιέρας για την Λέφσκι. Ο λόγος για τον αριστερό μπακ Τσουνάμι, τους μεσοεπιθετικούς Ποπόφ και Στεφάνοφ και τον κεντρικό χαφ Κράεφ.

Η Λέφσκι ανακοίνωσε αποστολή με μόλις 16 παίκτες για την αναμέτρηση στη Σόφια κόντρα στον Δικέφαλο, η οποία αποτελείται από τους: Μιχαΐλοφ, Αντρέεφ, Γκάλτσεφ, Πετρίς, Σούντμπεργκ, Κόρντομπα, Φαν ντερ Καπ, Στογιάνοφ, Άλντερ, Μιλάνοφ, Μίτκοφ, Κραστέφ, Πετκόφ, Γουέλτον, Ρονάλντο, Μπάρι».


Τελευταία νέα

Πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία

Όλη η προσοχή στρέφεται στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στις νίκες...

Στην ίδια κατηγορία