Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Πάντα δίπλα στον ΠΑΟΚ!»

Δημοφιλή

Αφήνοντας βαριά παρακαταθήκη, ο Γρηγόρης Πετρίδης παρέδωσε τον ρόλο του εφόρου της ανδρικής ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ στα χέρια του Δημήτρη Χασεκίδη και θυμάται μέσω της FORZA τις μεγαλύτερες στιγμές.

Δεκαπέντε χρόνια καθημερινής παρουσίας στα δρώμενα του ασπρόμαυρου τμήματος χάντμπολ, αλλά και όλου του συλλόγου. Δεκαπέντε χρόνια γεμάτα πολλές επιτυχίες, αλλά και δύσκολες στιγμές. Όπως όμως τόνισε και ο Γρηγόρης Πετρίδης στην εξομολόγηση του στη FORZA το να ασχολείσαι 365 ημέρες τον χρόνο με ένα ενός τεράστιου συλλόγου όπως ο ΠΑΟΚ θέλει γερό στομάχι και είναι κάτι που το αποφάσισε ο ίδιος επενδύοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο μόνο και μόνο από την αγάπη του για τον Δικέφαλο. Με τρία πρωταθλήματα Ελλάδος και ισάριθμες κατακτήσεις στο θεσμό του κυπέλλου, αλλά κυρίως με αθλητές που για χρόνια παραμένουν στα ασπρόμαυρα και προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου, δείγμα της οικογενειακής σχέσης που είχε δημιουργηθεί στην ομάδα.

«Οδήγησα το τμήμα εκεί όπου μπορούσα, όσο μου το επέτρεπαν οι δυνάμεις μου, οι ώρες μου, οι ηθικές μου αξίες. Πλέον, το τμήμα έχει μπει σε μία νέα εποχή με τον Δημήτρη Χασεκίδη και του εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις γύρω από την ομάδα. Αυτό που μετράει είναι το τμήμα να πηγαίνει καλά, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλο σωματείο και έχει συνέχεια. Κανένας δεν είναι αναντικατάστατος. Όλοι έχουμε την πορεία μας.

«ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ»

Το 2015 ήταν μία αξέχαστη σεζόν για την ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ που κατέκτησε το νταμπλ εκείνης της περιόδου και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» της, με τους αγώνες να φιλοξενούνται στο PAOK Sports Arena. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν κερδίσει την ΑΕΚ με 29-27 στον τελικό κυπέλλου και δύο μήνες αργότερα πανηγύρισαν και το πρωτάθλημα απέναντι στον Διομήδη Άργους. «Το χάντμπολ του ΠΑΟΚ ήταν αυτό που έμελλε να φέρει τον πρώτο τίτλο του συλλόγου στο Παλατάκι από το χτίσιμο του. Δεν μπορούμε φυσικά να ξεχνάμε και τους ευρωπαϊκούς αγώνες που έδωσε το τμήμα στο PAOK Sports Arena που χρησιμοποιήθηκε ως έδρα στους ομίλους του EHF Champions League με τη Θεσσαλονίκη να φιλοξενεί μεγάλες ομάδες του εξωτερικού».

«ΑΞΙΖΑΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ»

Κανείς στον ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα δεν αξίζει τον χαμένο τελικό της Μίκρας από την ΑΕΚ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Όμως όπως τονίζει ο κ. Πετρίδης στη FORZA ακόμα και αυτές οι στιγμές άξιζαν τον κόπο γιατί πάντα κάτι μάθαινες και από αυτές. «Θα θυμάμαι αυτό το ματς για όσο ζω. Έζησα μεγάλες χαρές, αλλά και δύσκολες καταστάσεις. Στον ΠΑΟΚ έμαθα τα… λεξοτανίλ. Όσοι είναι απ’ έξω έρχονται και βλέπουν απλώς έναν αγώνα, αλλά εγώ που ζούσα την ομάδα όλη τη χρονιά ήμουν εκεί και στα εύκολα και στα δύσκολα. Άξιζαν τον κόπο όμως όλα όσα έζησα».

«ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ…»

Τη σεζόν 2017-2018 ο ΠΑΟΚ επιλέγει να δηλώσει ως έδρα το ΔΑΚ Ευόσμου για να δώσει εκεί τα σημαντικότερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Στο ματς με τον Ολυμπιακό στο κλειστό των δυτικών συνοικιών συγκεντρώνονται πάνω από 3.000 φίλοι του Δικεφάλου, αριθμός – ρεκόρ μέχρι και σήμερα. «Πώς να ξεχάσει κανένας εκείνο το παιχνίδι; Τρομερή ατμόσφαιρα, πάθος, φωνή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στιγμές ανατριχιαστικές που δύσκολα θα ζήσουμε ξανά στο ελληνικό χάντμπολ. Απίστευτη εμπειρία σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Ο κόσμος άλλωστε ήταν πάντα δίπλα μας και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Μπορεί να έγιναν και λάθη, αλλά χτίστηκε μία ξεχωριστή σχέση» τονίζει στη FORZA ο Γ. Πετρίδης.

«ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΝΕΡΑ»

Ο Γ. Πετρίδης παραμένει φυσικά στον ΠΑΟΚ από το πόστο του γενικού αρχηγού των τμημάτων χάντμπολ του συλλόγου και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την επόμενη μέρα και τις συνέπειες του κορονοϊού στον ελληνικό αθλητισμού. «Το χάντμπολ είναι ένα κατεξοχήν άθλημα επαφής. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Ελπίζουμε φυσικά όλα να εξελιχθούν ομαλά, αλλά σε περίπτωση που το φθινόπωρο γίνει μία νέα έξαρση θα τιναχτεί στον αέρα ο προγραμματισμός όλων των ομάδων και των ακαδημιών. Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Φάνηκε άλλωστε και από τον τρόπο με τον οποίο εξελίχτηκε η φετινή σεζόν που δεν μπορούσε να βγει μία οριστική απόφαση για διακοπή, την ώρα που μόνο ο ΠΑΟΚ διατήρησε στάση υπευθυνότητας από την αρχή της εμφάνισης του όλου θέματος».

Προηγούμενο άρθροΟι ρεαλιστικοί στόχοι του ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροNew kids on the block!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πλήρης μετά από καιρό ο ΠΑΟΚ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη...

Στην ίδια κατηγορία