Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παναιτωλικός, με στυλ… Πορτογαλικό!

Δημοφιλή

Με θεαματικά ανανεωμένο ρόστερ, καινούργιο κόουτς και αισθητά αποδυναμωμένο το ελληνικό στοιχείο στα αποδυτήρια, λαμβάνει θέση ο Παναιτωλικός στην αφετηρία του νέου πρωταθλήματος της Super League.

Πολλά «μποφόρ» έκαναν την εμφάνισή τους εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου στο Αγρίνιο.

Ο αέρας που σήκωσαν στο πέρασμά τους, ξήλωσε κατά μεγάλο ποσοστό το ρόστερ της περυσινής χρονιάς και συγχρόνως, έφερε νέο προπονητή στον πάγκο.

Ο Τραϊανός Δέλλας αποχώρησε αμέσως μετά την λήξη της περασμένης σεζόν και για την αναζήτηση του επόμενου κόουτς, τα «καναρίνια» έστριψαν τις κεραίες προς την Πορτογαλική αγορά.

Αυτήν ξέρουν, αυτήν εμπιστεύονται, όπως έλεγε κι ένα παλιό διαφημιστικό σλόγκαν.

Όχι μόνο για την ενίσχυση του ρόστερ (όπως έχουν καθιερώσει να κάνουν τα τελευταία χρόνια) αλλά και για την νέα τάξη πραγμάτων στον πάγκο, φέρνοντας τον 39χρονο κόουτς, Λουίς Κάστρο στο Αγρίνιο.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΚΟΟΥΤΣ

Κι αυτή η άφιξη έλαβε χώρα κόντρα στις άσχημες αναμνήσεις που διατηρούν στα διαμερίσματα του Παναιτωλικού απ΄ την τελευταία συνεργασία τους με τεχνικό by Portugal.

Κάνοντας rewind στο χρόνο, να θυμίσουμε πως το καλοκαίρι του 2015 ο Λιονέλ Πόντες φόρεσε το προπονητικό κοστούμι των Αγρινιωτών και κούνησε μαντίλι έπειτα από μόλις πέντε παιχνίδια.

Εσχάτως ο δεύτερος Πορτογάλος κόουτς στην ιστορία του Παναιτωλικού, ασφαλώς και δεν θέλει να έχει την τύχη του συμπατριώτη του. Αντιθέτως φιλοδοξεί να μακροημερεύσει στην Ελλάδα, έχοντας βάλει την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Στις προγραμματικές δηλώσεις και δίνοντας το «στίγμα» του, υποσχέθηκε ένα επιθετικό ποδόσφαιρο, ενώ οριοθέτησε ως στόχο την εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα επί των ημερών του στο Αγρίνιο, την ώρα που οι παροικούντες την ΠΑΕ Παναιτωλικός δείχνουν πιο βιαστικοί και σηκώνουν τον πήχη μέχρι το ευρωπαϊκό εισιτήριο εν όψει της νέας σεζόν.

Ο Λουίς Κάστρο με προϋπηρεσία στην δεύτερη ομάδα της Γκιμαράες, βγαίνει για πρώτη φορά εκτός συνόρων και ήρθε στο Αγρίνιο για να δοκιμάσει τις προπονητικές δυνάμεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Κι αν κρίνουμε απ΄ όσα είδαμε στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας (εκεί όπου ο Παναιτωλικός δεν ενθουσίασε με τις εμφανίσεις του) τα συστήματα που αρέσκεται να παίζει είναι το 4-2-3-1, καθώς και το 4-1-4-1

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ

Εκτός από την αλλαγή προσώπου στον πάγκο, πολλές υπήρξαν και οι προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό. Την πόρτα της εξόδου πέρασαν πρωτοκλασάτες μονάδες (Μιχάι, Μάζουρεκ, Μάρκος Πάουλο, Άργκους, Γκούγκα, Μανά, Τσοκάνης,) της ομάδας την περασμένη σεζόν, ενώ ο «παλιός» Κυριακίδης μένει μέχρι να φύγει.

Σε μεταγραφικό επίπεδο, κόσμος και κοσμάκης έσκασε… μύτη στο Αγρίνιο. Με τελευταίο εξ αυτών των Βραζιλιάνο ακραίο μεσοεπιθετικό Βάγκνερ Γκονσάλβες, ενώ οι αφίξεις εκ Πορτογαλίας είχαν κι εδώ την τιμητική τους (Σανιά, Α, 28, – Μπελενένσες, Ταχάρ, Μ, 23, – Μποαβίστα, Μιμίτο, Α, 21, – Γκιμαράες Β΄, Ντάλσιο, Μ, 23, – Μπενφίκα Β΄, Ντουάρτε, Ε, 20 – Βιλαφρανκένσε).

Εκτός από τις ενισχύσεις με…άρωμα Πορτογαλίας, μετάγγιση νέου αίματος υπήρξε κι από άλλες αγορές (Μπάλμπι, Α, 30, Αργεντινή – Ίντερ Τουρκού, Ρομάν, Ε, 26, Ισπανία – Μιέντζ Λέγκνιτσα, Γιοβάνοβιτς, Α, 30, Κροατία – Σέπσι, Κνετ, Τ, 29, Αυστρία – Βάκερ Ίνσμπουργκ, Μαρσιάλ, Α, 28, Γαλλία – Ασχάντ, Σιέστεντ, Μ, 27, Σουηδία – Χάποελ Χάιφα).

ΑΛΛΑΞΑΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ

Εκτός από το μεταγραφικό shopping απ΄ την αγορά της Πορτογαλίας και την άφιξη του κόουτς Λουίς Κάστρο, ο Παναιτωλικός έπαιξε (πορτογαλική) μπάλα και σε άλλο…γήπεδο. Η ομάδα του Αγρινίου ανακοίνωσε την συνεργασία με την Μπενφίκα, με την οποία απέκτησε στενούς ποδοσφαιρικούς δεσμούς. Τον Ιούλιο επισημοποιήθηκε ο «γάμος» των δύο συλλόγων και υπογράφτηκε το πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των δύο προέδρων Λουίς Φελίπε Βιέιρα – Γεράσιμου Μπελεβώνη (φώτο). Η καλή σχέση μεταξύ των δύο κλαμπ υπήρξε ιδιαίτερα αισθητή τα τελευταία χρόνια και το φετινό καλοκαίρι απέκτησε και επίσημη μορφή.  Εκτός από την ανταλλαγή αθλητών η συνεργασία θα περιλαμβάνει επίσης την ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών, μεταξύ των επιτελείων των δύο συλλόγων, με σκοπό την ανάπτυξη και την κατάρτιση του προσωπικού τους.

ΝΤΑΛΣΙΟ ΓΚΟΜΕΣ

Χωρίς μεγάλα ανοίγματα και οικονομικές υπερβάσεις, πορεύτηκε ο Παναιτωλικός (και) στο μεταγραφικό παζάρι του φετινού καλοκαιριού. Η πιο ηχηρή μεταγραφή,

ακούει στο όνομα, Ντάλσιο Γκόμες. Πρόκειται για τον 23χρονο χαφ (διεθνείς συμμετοχές με τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας) που ανήκε στην Μπενφίκα. Ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε την απόκτησή του με ελεύθερη μεταγραφή (και όχι μέσω δανεισμού) μέχρι το 2022. Γεννημένος τον Μάιο του 1996 ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπελενένσες και το 2014 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Η Μπενφίκα κέρδισε την Πόρτο στη «μάχη» της αγοράς των δικαιωμάτων του. Αφού τον άφησε ένα χρόνο δανεικό στην Μπελενένσες, εν συνεχεία έπαιξε στη δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα, πέρασε από τη Ρέιντζερς και πέρσι έπαιξε στη Μπελενένσες. Διακρίνεται για την ταχύτητά και την υψηλή τεχνική κατάρτισή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οριστικό: Μένει Λεβερκούζεν ο Αλόνσο

Ο Ισπανός τεχνικός, Τσάμπι Αλόνσο ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν στη Λεβερκούζεν και ότι δεν θα πάει...

Στην ίδια κατηγορία