Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παλιοί γνώριμοι στο δρόμο του

Δημοφιλή

Στη διαδρομή του στη Σούπερ Λιγκ 2 ο ΠΑΟΚ Β΄ θα βρει μπροστά του πολλούς παίκτες, που έχουν φορέσει παλαιότερα την ασπρόμαυρη φανέλα

Πλήθος πρώην παικτών του ΠΑΟΚ, είτε αυτοί που σταδιοδρόμησαν στην πρώτη ομάδα, είτε εκείνοι που θήτευσαν στην ακαδημία, ανήκουν σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και, αργά ή γρήγορα, θα τεθούν αντίπαλοι της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου.

Την περασμένη σεζόν ο Στέφανος Αθανασιάδης πέτυχε τέσσερα γκολ σε 24 συμμετοχές του στον Απόλλωνα Λάρισας. Φέτος, ο 33χρονος φορ θα ενισχύσει την Αναγέννηση Καρδίτσας, όντας συμπαίκτης του Βασίλη Κουτσιανικούλη (πέρσι αγωνίζονταν στη Δόξα Δράμας). Και, αν αναρωτιέστε αν ο Κλάους έχει τεθεί αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο παρελθόν, η απάντηση είναι καταφατική: στις 20 Ιανουαρίου 2010 μπήκε αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα κυπέλλου στις Σέρρες μεταξύ του Πανσερραϊκού και του Δικεφάλου, που είχε ολοκληρωθεί με 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Όχι ένας και δύο, αλλά τρεις πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ θ’ αγωνιστούν με τη φανέλα της Βέροιας, στον πάγκο της οποίας βρίσκεται ο Παύλος Δερμιτζάκης, πρώην τεχνικός (αλλά και ποδοσφαιριστής) του Δικεφάλου. Ο Μάρκος Βελλίδης παρέμεινε για ενάμισι χρόνο στην Τούμπα, ο Στέλιος Πόζογλου δεν κατόρθωσε να δικαιολογήσει το ταλέντο του, τουλάχιστον σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, ενώ ο Γιάννης Μυστακίδης είχε σταθεί άτυχος, αφού ένας σοβαρός τραυματισμός του ανέκοψε ουσιαστικά την παρουσία του στον ΠΑΟΚ.

Αλλά και στην Ξάνθη συναντάμε τρεις πρώην παίκτες του Δικεφάλου. Ο Αστέριος Γιακουμής ήταν κάτοικος Τούμπας την πενταετία 2010-15 (με δύο ενδιάμεσους δανεισμούς στον Αγροτικό Αστέρα), ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης ήταν μέλος της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ το διάστημα 2014-18, ενώ ο Τάσος Δημητριάδης ήταν μαζί με τους «μεγάλους» από το καλοκαίρι του 2015 και για τον ενάμισι χρόνο που ακολούθησε.

Με τη φανέλα της Νίκης Βόλου θα αγωνίζεται ο Σταύρος Τσουκαλάς (φωτ.), ο οποίος θήτευσε στην Τούμπα από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Συμπαίκτες του Τσουκαλά στην ομάδα της Μαγνησίας είναι ο Γιώργος Τζοβάρας (το καλοκαίρι του 2019 «αποφοίτησε» από την ακαδημία και πήγε στη Σλόβαν Μπρατισλάβας) και ο Βασίλης Αλτιντζής, παίκτης της Κ-17 μέχρι πριν από δύο χρόνια.

Ο Κώστας Δημητρίου (πριν τρία χρόνια αποχώρησε από την Κ-20 με προορισμό τη Βασιλεία) ανήκει από φέτος στον Πανσερραϊκό, όντας συμπαίκτης του Θωμά Καραμπέρη, που μέχρι το καλοκαίρι ανήκε στην Κ-19.

Άλλους δύο παίκτες, με προϋπηρεσία στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, συναντάμε στον Πιερικό. Ο Σάββας Τοπαλίδης ήταν μέλος της ακαδημίας μέχρι το 2016, ενώ ο Κώστας Δεμηρτζόγλου είχε αποχωρήσει τρία χρόνια νωρίτερα.

Στον Αλμωπό Αριδαίας ανήκει ο Ραφαήλ Γιαλαμούδης, τον οποίο ο Γκαρσία είχε μαζί του πριν πέντε χρόνια στην Κ-20.

Με τον Ηρακλή θα παίξει φέτος ο Γιώργος Κάκκο, που αναδείχτηκε από την ακαδημία του Δικεφάλου, όντας μέλος του ρόστερ της πρώτης ομάδας τη σεζόν 2015-16.

Στο ρόστερ του Θεσπρωτού Ηγουμενίτσας ανήκει ο Κλέων Πούφλης, ο οποίος παρέμεινε στις υποδομές του ΠΑΟΚ μέχρι τη σεζόν 2015-16, όταν και αγωνίστηκε στην Κ-20 υπό τις οδηγίες του Βλάνταν Ιβιτς. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Σέρβος τεχνικός είχε μαζί τον Μανώλη Πατράλη, ο οποίος, μαζί με τον Κριστιάν Κούστα (τη σεζόν 2015-16 είχε φθάσει μέχρι την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ) ανήκουν στο φετινό ρόστερ της Λάρισας.

Εξάλλου, με τον Ολυμπιακό Βόλου θα παίξει φέτος ο Δημήτρης Στάμου, ο οποίος ανήκε στον ΠΑΟΚ για ενάμισι χρόνο στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, χωρίς όμως να κάνει έστω μια συμμετοχή.

Τέλος, μέλος της δεύτερης ομάδας του Ολυμπιακού είναι ο Τάσος Σαπουντζής, ο οποίος μέχρι το Δεκέμβριο του 2018 έπαιζε στην Κ-17 του ΠΑΟΚ.

 

Προηγούμενο άρθροΠράξεις… αγνοούνται
Επόμενο άρθροΕμπόδιο από τη Λετονία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα των Play Off

Όπως ενημερωθήκατε νωρίτερα, μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League, η Super League γνωστοποίησε το νέο...

Στην ίδια κατηγορία