Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παίρνει προαγωγή για το Europa League;

Δημοφιλή

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ο ΠΑΟΚ θ’ αγωνιστεί στο 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Όμως, τελικά, μπορεί και ν’ αλλάξει διοργάνωση!

Βασική προϋπόθεση είναι να εφαρμοστεί παντού αυτό που αναφέρει ο κανονισμός του Europa League στην παράγραφο 3.10 για το «εισιτήριο» του κατόχου του Europa Conference League και μιλάει για προτεραιότητα που δίνεται στους κυπελλούχους στο UEFA Europa League και στο κυρίως ταμπλό του UEFA Europa Conference League (ή στους συλλόγους που τον αντικαθιστούν, αν έχει προκριθεί στο Champions League).

Η διατύπωση της UEFA είναι τέτοια που δεν επηρεάζει τον ΠΑΟΚ η κατάκτηση ή η απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού τερμάτισε στη 2η θέση της Super League κι έτσι απολαμβάνει ούτως ή άλλως τα προνόμια του κυπελλούχου. Αν κατακτήσει το κύπελλο ο Ολυμπιακός, βάσει κανονισμού οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να παραχωρήσουν το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» του κυπελλούχου στον 2ο του πρωταθλήματος, εν προκειμένω στον ΠΑΟΚ, για να κρατήσουν εκείνο του πρωταθλητή Ελλάδας που δίνει συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League.

Αυτό σημαίνει ότι αν όντως οι κενές θέσεις που θα προκύψουν στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League καλυφθούν από «εισιτήρια» κυπελλούχων (ή των αντικαταστατών τους), τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να αλλάξει διοργάνωση σε περίπτωση που:

Η Τσέλσι κατακτήσει το Champions League και τερματίσει 5η στην Premier League και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατακτήσει το Europa League ή η Βιγιαρεάλ κατακτήσει το Europa League και τερματίσει 5η ή 6η στη La Liga!

ΠΩΣ Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΝΑ ΓΥΡΟ ΣΤΟ CONFERENCE LEAGUE

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να επιβεβαιωθούν δύο συνθήκες για να αλλάξει διοργάνωση. Τι θα συμβεί, όμως, αν επιβεβαιωθεί μία εξ αυτών; Οι Θεσσαλονικείς μπορούν να ευνοηθούν ακόμα κι έτσι, αλλά όχι με αλλαγή διοργάνωσης, αλλά με προαγωγή κατά ένα γύρο στη διοργάνωση που ήδη βρίσκονται, στο Europa Conference League. Αρκεί να επιβεβαιωθεί η… σωστή συνθήκη και να μετατραπεί η άλλη. Για να κερδίσει γύρο ο ΠΑΟΚ πρέπει:

Η Τσέλσι να κατακτήσει το Champions League, τερματίσει στην 5η θέση της Premier League και η Βιγιαρεάλ να κατακτήσει το Europa League και τερματίσει 7η στη La Liga.

Το μεγάλο εμπόδιο για την Ελλάδα και κατ’ επέκταση για τον ΠΑΟΚ είναι η Ελβετία, η οποία βρίσκεται μία θέση πάνω από τη χώρα μας στο UEFA ranking, οπότε… απολαμβάνει εκείνη τα πρώτα οφέλη των αναδιανομών.

Αν επιβεβαιωθεί μόνο ένα από τα παραπάνω σενάρια (όποιο κι αν είναι αυτό), τότε αδειάζει μία θέση στον 3ο προκριματικό του Europa League, την οποία θα καταλάβει ο κυπελλούχος Ελβετίας. Γι’ αυτό και ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αλλάξει διοργάνωση.

Μπορεί να επωφεληθεί, όμως, αν δημιουργηθεί κενό στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Για να κερδίσει γύρο ο ΠΑΟΚ, η Βιγιαρεάλ πρέπει να κερδίσει «εισιτήριο» γι’ αυτήν τη διοργάνωση, αλλά να μην το αξιοποιήσει γιατί θα έχει στο χέρι της εκείνο των ομίλων του Champions League που προσφέρεται στον κάτοχο του Europa League.

Γι’ αυτό και ο ΠΑΟΚ δεν επαναπαύεται μόνο στο σενάριο που αφορά στην Τσέλσι. Αν τελικά η Βιγιαρεάλ τερματίσει σε θέση Europa Conference League στην Ισπανία (δηλαδή στην 7η θέση), θέλει το «κίτρινο υποβρύχιο» να κατακτήσει και το Europa League αντί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έτσι θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στις 5 Αυγούστου αντί για τις 22 Ιουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Στην έδρα του για το πρώτο βήμα πρόκρισης!

Για τον πρώτο ημιτελικό της Α1 Χάντμπολ γυναικών, ο ΠΑΟΚ mαteco υποδέχεται την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 19:00,...

Στην ίδια κατηγορία