Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιχνίδι στρατηγικής στην Τούμπα

Δημοφιλή

Καμία αντίρρηση, το πρωτάθλημα είναι ο πιο σημαντικός στόχος, σ’ ό,τι έχει να κάνει τις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά καμία ομάδα δεν παραβλέπει το κύπελλο, πολύ δε περισσότερο όταν προχωράει στη διοργάνωση και φθάνει ένα βήμα πριν τον τελικό. Την τελευταία πενταετία ο ΠΑΟΚ έφθασε να διπλασιάσει τις κατακτήσεις τροπαίων, που είχε μέχρι το 2003, μετρώντας συνολικά οχτώ τρόπαια, αλλά αυτό καθόλου δεν του έχει μετριάσει τη δίψα και για άλλες κατακτήσεις. Πολύ δε περισσότερο φέτος, που, από πολύ νωρίς ουσιαστικά τέθηκε εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος και δεν θα ήθελε να ολοκληρωθεί η σεζόν χωρίς να μια επιτυχία στις εγχώριες διοργανώσεις. Άλλωστε, κι η περσινή περίοδος «σώθηκε» χάρη στην κατάκτηση του κυπέλλου στον τελικό του Ολυμπιακού σταδίου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε μέχρι τώρα με δυσκολία τη Λάρισα και την ΑΕΚ, αλλά η ουσία στο κύπελλο είναι να παίρνεις την πρόκριση ανεξάρτητα με τον τρόπο, που αυτή τελικά έρχεται. Το ίδιο και τώρα ενόψει των αγώνων του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για την ημιτελική φάση ή, καλύτερα, ενόψει του πρώτου αγώνα της Τούμπας, μια και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού της Μεγάλης Πέμπτης αναμένεται ότι θα καθορίσει και τις ισορροπίες ενόψει της ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έχει καταφέρει να νικήσει τον Ολυμπιακό στις δύο μέχρι τώρα φετινές αναμετρήσεις τους (2-1 στο «Καραϊσκάκης», 1-1 στην Τούμπα), έστω κι αν στον αγώνα του β΄ γύρου είχε «εικόνα» νικητή. Σε κάθε περίπτωση, το τι συνέβη στα ματς πρωταθλήματος δεν μπορεί να προδικάσει το τι θ’ ακολουθήσει στους δύο ημιτελικούς. Περισσότερη αξία έχει σε ποια κατάσταση βρίσκονται αυτή την περίοδο οι δυο ομάδες και εδώ, απ’ όσα φανερώνει η εικόνα τους, μάλλον ο ΠΑΟΚ δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα, έχοντας την υποχρέωση να διατηρηθεί στα «κόκκινα» εξαιτίας των παράλληλων ευρωπαϊκών υποχρεώσεών του στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ κόντρα στη Μαρσέιγ.

Για τον πρώτο ημιτελικό της Μ. Πέμπτης, πάντως, θα πρέπει να περιμένουμε κι ένα παιχνίδι στρατηγικής από τους δύο προπονητές. Μην ξεχνάμε ότι η ΕΠΟ έχει διατηρήσει-τουλάχιστον για φέτος-τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Κατά συνέπεια, για τον ΠΑΟΚ θα έχει μεγάλη αξία να πάρει τη νίκη-έστω και με όχι διαφορά ασφαλείας- διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του και, αντίστοιχα για τον Ολυμπιακό να σκοράρει στην Τούμπα.

Για τις δύο ομάδες αυτός θα είναι ο πρώτος από τους συνολικά τέσσερις μεταξύ τους αγώνες μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν, αφού εκκρεμούν και τα δύο παιχνίδια για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

«Βλέπει ζεστά την περίπτωση Μπάμπα η Μπρέντφορντ»

Τα βλέμματα από την Αγγλία φαίνεται πως έχει τραβήξει ο Μπάμπα Ράχμαν, που κάνει εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα...

Στην ίδια κατηγορία