Παγκόσμιο, ΠΑΟΚ και… lockdown

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση:

Στα 16 του χρόνια αποτελεί το Next Big Thing της Άρσης Βαρών του ΠΑΟΚ, όντας μέλος της Εθνικής Ελλάδας. Ο Βασίλης Λαμπριανίδης μιλά στη FORZA για την επερχόμενη μεγάλη πρόκληση της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Εφήβων, αλλά και τα μεγάλα εμπόδια που εμφανίστηκαν στον δρόμο του, λόγω του κορονοϊού.

Πως ξεκίνησε η επαφή σου με την Άρση Βαρών; Σε ποια ηλικία;

«Με την άρση βαρών ξεκίνησα να ασχολούμαι από τα δέκα μου χρόνια, μόλις σταμάτησα από το ποδόσφαιρο. Ο λόγος που ξεκίνησα ήταν ο πατέρας μου, εγώ αρχικά ήμουν αρνητικός σε αυτή την προοπτική. Με τον καιρό όμως ξεκίνησα να το αγαπάω και πιστεύω ότι όσο συνεχίζω θα φτάνω και πιο ψηλά».

Το 2019 αναδείχθηκες τέταρτος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων. Τι εμπειρία ήταν αυτή;

«Δεν μου άφησε καλή “γεύση”. Ο δεύτερος με τον τέταρτο που ήμουν εγώ είχαμε διαφορά μόνο δύο κιλών. Έχασα για ένα το χάλκινο μετάλλιο και για δύο το ασημένιο. Μου έμεινε μια πικρία γιατί το περίμενα πάρα πολύ και αυτό μου κόστισε ψυχολογικά. Ωστόσο από τα λάθη μας μαθαίνουμε, και ο στόχος μου ήταν από την επόμενη ημέρα να ανέβω στο βάθρο».

Διανύουμε ένα και πλέον χρόνο με τον κορονοϊό. Πως έχει αλλάξει η ζωή σου σε αθλητικό επίπεδο;

«Το πρώτο Lockdown το είδα σαν μια ευκαιρία να πάρω μια ανάσα. Τελείωσε, ξεκίνησα προετοιμασία για τις επόμενες διοργανώσεις μέχρι τον Ιανουάριο, όταν και αυτό μου απαγορεύτηκε. Πλέον η ζωή μου έχει αλλάξει άρδην. Δεν νιώθω ο εαυτός μου και προσπαθώ να βρω λύσεις. Δυστυχώς αυτό δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου, έχω καταθέσει τα χαρτιά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να μπορέσω να κάνω προπονήσεις, μιας και θα συμμετάσχω με την Εθνική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Εφήβων σε δύο μήνες, και ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση».

Ποιος θεωρείς ότι ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν προπονείσαι;

«Βλέπεις να δίνονται άδειες σε ομαδικά αθλήματα και εγώ είμαι με σταυρωμένα χέρια. Δεν ξέρω ποιος ακριβώς ευθύνεται για αυτό, αλλά περιμέναμε πιο καλή αντιμετώπιση από την ομοσπονδία. Πρέπει να φτάσω να σε ένα επίπεδο για το Παγκόσμιο των Εφήβων. Κανονικά ανήκω μια κατηγορία πιο κάτω όμως θέλω να προσπαθήσω για το αδύνατο αλλά πρέπει να με αφήσουν να προπονηθώ για να τα δώσω όλα. Εφόσον ξεκινήσω άμεσα, σύμφωνα με όσα πιστεύουν ο προπονητής και ο πατέρας μου, θα είμαι έτοιμος για να τα δώσω όλα».

Που αποδίδεις την άκρως επιτυχημένη παρουσία του ΠΑΟΚ στην άρση βαρών;

«Στον ΠΑΟΚ βρίσκομαι τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Η άρση βαρών του ΠΑΟΚ απογειώθηκε από τον προπονητή μας, τον Παύλο Σαλτσίδη. Πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε αυτός, δεν θα υπήρχε και τμήμα. Επίσης ανέλαβε ως έφορος ο Χάρης Μάλλιος και πάντα προσπαθεί, είναι δίπλα μας για ότι χρειαστούμε. Αυτά που δεν κάνει η ομοσπονδία προσπαθεί να τα κάνει ο ίδιος, όπως το να βρω ένα χώρο να προπονηθώ».

Πως καταφέρνεις να συνδυάζεις την άρση βαρών σε υψηλό επίπεδο και το σχολείο;

«Έτσι πως είναι η κατάσταση, φτάνεις σε ένα καλό επίπεδο και πριν της Πανελλήνιες πρέπει να επιλέξεις αν θα συνεχίσεις στον δρόμο του αθλητισμού ή όχι. Μέχρι τώρα τα βγάζω πέρα, όντας στη δευτέρα Λυκείου. Για του χρόνου δεν μπορώ να ξέρω».

Ποιοι οι στόχοι σου για το μέλλον;

«Δεν μου αρέσει να κάνω όνειρα, προτιμώ να έχω ξεκάθαρους στόχους. Θέλω να βρεθώ στο Παγκόσμιο των Εφήβων. Επίσης θέλω να πάρω ένα μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο. Αυτό θέλω να καταφέρω και θεωρώ ότι έχω τις ικανότητες για να το πετύχω».

Πείτε μας πώς σας φάνηκε το άρθρο
1Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο