Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ούτε στον στον εχθρό σου

Δημοφιλή

Οι τραυματισμοί είναι μέρος του ποδοσφαίρου και έρχεται η κακιά στιγμή που ένας παίκτης θα το νιώσει-κυριολεκτικά-στο πετσί του…

Κανείς δεν περίμενε, βλέποντας τον Νέλσον Ολιβέιρα να γίνεται αλλαγή στη ρεβάνς με την Μποέμιαν ότι την επόμενη ημέρα θα πληροφορούνταν τα δυσάρεστα μαντάτα. Μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού ήταν η διάγνωση για τον Πορτογάλο φορ, που είχε αρχίσει ελπιδοφόρα την πορεία του στον ΠΑΟΚ, αλλά ήρθε αυτή η ατυχία να του στερήσει την παρουσία σε μεγάλο μέρος της φετινής σεζόν.

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ήταν το πόρισμα των εξετάσεων και για τον Ενέα Μιχάι, ο οποίος έπαθε τη ζημιά στη διάρκεια προπόνησης στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. Ο Αλβανός στόπερ, που πρόλαβε να παίξει τον αμέσως προηγούμενο μήνα στα ματς πρωταθλήματος με Ατρόμητο και Βόλο, επέστρεψε σε δράση το Μάιο, έχοντας συμμετοχή (έστω ενός λεπτού) και στον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Αλλά και ο Ντάγκλας Αουγκούστο είχε υποστεί τον ίδιο τραυματισμό στη διάρκεια προπόνησης το Μάιο του 2020. Ο Βραζιλιάνος χαφ δεν είχε υποβληθεί σε επέμβαση, ακολούθησε συντηρητική θεραπεία και έκανε την επανεμφάνισή του στο εντός έδρας παιχνίδι της 22ας Οκτωβρίου 2020 εναντίον της Ομόνοιας (1-1) για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Τη σεζόν κατάκτησης του νταμπλ ο ΠΑΟΚ «πληγώθηκε» από τους σοβαρούς τραυματισμούς των Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια, έστω κι αν το… ραντεβού των δύο βασικών στελεχών του Λουτσέσκου με την ατυχία ήταν προς το τέλος της περιόδου. Ο Βραζιλιάνος είχε πάθει τη ζημιά στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο στο εντός έδρας παιχνίδι της 10ης Μαρτίου 2019 με τον Ατρόμητο (3-0), ο δε Πορτογάλος στην εκτός έδρας αναμέτρηση της 14ης Απριλίου 2019 με τη Λάρισα (1-1). Ο Μαουρίσιο μπήκε και πάλι σε δράση από το ντέρμπι της 29ης Σεπτεμβρίου 2019 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (2-2), ο δε Βιεϊρίνια επανεμφανίστηκε στο εντός έδρας παιχνίδι της 20ης Οκτωβρίου 2019 κόντρα στη Λαμία (3-0), έχοντας τυπική συμμετοχή στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος εναντίον του Λεβαδειακού (5-0).

Πάνω που ο Πόντους Βέρνμπλουμ άρχισε να υπολογίζεται από τον Λουτσέσκου για το βασικό σχήμα ενδεκάδας (μέχρι να τραυματιστεί, είχε προλάβει να κάνει 16 συμμετοχές και να πετύχει ένα γκολ), τον βρήκε το κακό στο εκτός έδρας παιχνίδι της 17ης Δεκεμβρίου 2018 με το Λεβαδειακό. Δεν είχε καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όταν αναγκάστηκε ν’ αποχωρήσει μ’ έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό: ρήξη αχίλλειου τένοντα. Και εκεί, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ολοκληρώθηκε πρόωρα η καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

Ο Λέο Ζαμπά με τις 40 συμμετοχές, τα επτά γκολ και τις έντεκα ασίστ της πρώτης περιόδου του (2018-19) στον ΠΑΟΚ «εξαφανίστηκε» μετά τον τραυματισμό του στο φιλικό παιχνίδι της 13ης Νοεμβρίου 2019 κόντρα στη Δόξα Δράμας. Εκτοτε μέτρησε δύο τυπικές συμμετοχές με το Δικέφαλο στην αρχή της περσινής σεζόν εναντίον της Μπεσίκτας και της Λάρισας.

Το Μάιο του 2017 ο Παναγιώτης Γλύκος είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου, όπως κι ο Κριστιάνο εντός έδρας ματς της 6ης Μαρτίου 2010 κόντρα στον Πανθρακικό (3-0), μόλις δύο μήνες μετά την ένταξη του στον ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός επέστρεψε σε δράση το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, αλλά τρεις μήνες αργότερα αποχώρησε οριστικά από την Τούμπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Μπάμπα ξεπέρασε τον εαυτό του

Ο Ράχμαν Μπάμπα αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι προκειμένου να κλείσει η… τρύπα που υπήρχε στο αριστερό άκρο...

Στην ίδια κατηγορία