Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οταν στην Τούμπα κόπηκαν 381 εισιτήρια

Δημοφιλή

Η ιστορία «έγραψε» ότι επί ημερών Θωμά Βουλινού στην προεδρία της ΠΑΕ, κατά τη δεκαετία του 1990, καταγράφηκαν οι χαμηλότεροι μέσοι όροι εισιτηρίων σε παιχνίδια πρωταθλήματος.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν έρθει σε ευθεία ρήξη μαζί του, κηρύσσοντας αποχή από τα ματς της Τούμπας για δύο συνεχόμενες σεζόν, ενώ οι χαμηλές πτήσεις της ομάδας απομάκρυναν τη μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων από το γήπεδο.

Το αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε στο παιχνίδι της 30ης Μαΐου 1993 με τον Αθηναϊκό (1-0 με γκολ του Θανάση Δημόπουλου στο 26΄ της αναμέτρησης), όταν διατέθηκαν 381 εισιτήρια! Οι εισπράξεις ήταν τόσο λίγες (536.000 δραχμές), που η ΠΑΕ έπρεπε να διαθέσει από τα ταμεία της το ποσό των 112 χιλιάδων δραχμών για να καλύψει τα έξοδα του αγώνα (αμοιβή διαιτητών κλπ).

To παιχνίδι με την ομάδα του Βύρωνα δεν ήταν το μοναδικό εκείνης της σεζόν, στο οποίο είχε διατεθεί τριψήφιος αριθμός εισιτηρίων σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Τρεις μήνες νωρίτερα (28 Φεβρουαρίου) στον αγώνα με τον Ιωνικό (4-1) είχαν πωληθεί λιγότερα από χίλια (973 εισιτήρια). Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο 1992-93 σε κανένα ματς της Τούμπας δεν είχαν διατεθεί περισσότερα από δέκα χιλιάδες εισιτήρια (μέσος όρος 3. 728 εισιτήρια). Το… ρεκόρ προσέλευσης καταγράφηκε στο ντέρμπι της 10ης Απριλίου 1993 εναντίον της ΑΕΚ, όταν είχαν πωληθεί 9.267 εισιτήρια.

Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα στη σεζόν 1993-94, όταν ο μέσος όρος διαμορφώθηκε στα 3.811 εισιτήρια. Μάλιστα, υπήρξαν όχι ένα και δύο, αλλά πέντε παιχνίδια, στα οποία είχε διατεθεί τριψήφιος αριθμός εισιτηρίων (όλα στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος): 837 με Αθηναϊκό (3-0), 551 με Πανιώνιο (3-2), 543 με Λεβαδειακό (2-0), 674 με Λάρισα (2-0) και 734 με Δόξα Δράμας (1-0).

Ο κόσμος επέστρεψε στην Τούμπα την περίοδο 1994-95 (έστω κι αν ο Βουλινός παρέμενε στο τιμόνι της διοίκησης) χάρη στην καλή πορεία, που διέγραψε η ομάδα του Αρι Χααν στο πρωτάθλημα. Οι τριψήφιοι αριθμοί εισιτηρίων, όμως, έκαναν ξανά την εμφάνισή τους τη σεζόν 1995-96, όταν ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε ακόμη και με υποβιβασμό στη Β΄ κατηγορία: 918 με Εδεσσαϊκό (0-1), 994 με Ηρακλή (1-2), 833 με Ιωνικό (1-1) και 424 με Λάρισα (2-3).

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Παίκτης του Αθηναϊκού στο ματς της 30ης Μαΐου 1993 ήταν ο Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος είχε δηλώσει «συγκινημένος, που ξαναβρέθηκα στην Τούμπα. Αυτό το γήπεδο σημαίνει πολλά για μένα. Λυπήθηκα μόνο που ήταν άδειο. Ελπίζω να είναι κάτι το παροδικό και ο κόσμος να επιστρέψει και πάλι μαζικά στις εξέδρες». Κι όταν ρωτήθηκε για τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του, δεν έδειξε να ενοχλείται. «Εγώ θα τους θυμάμαι όλους»… σχολίασε. Αντίθετα, είχε χειροκροτηθεί ένας άλλος παίκτης της ομάδας του Βύρωνα, ο Στέλιος Ρουσομάνης, ο οποίος είχε αναδειχθεί από την ερασιτεχνική ομάδα του ΠΑΟΚ και τη διετία 1986-88 ήταν μέλος του ρόστερ της πρώτης ομάδας του Δικεφάλου.

Εξάλλου, στο παιχνίδι με τον Αθηναϊκό είχε καταγράψει τη μοναδική του εμφάνιση ως βασικός ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, μεταγραφικό απόκτημα από τη Λάρισα (μέτρησε άλλες δύο συμμετοχές, πριν συνεχίσει στη Γ΄ κατηγορία με τα Τρίκαλα). Επίσης, ο Γιάννης Παπουλίδης είχε κάνει μία από τις τέσσερις συμμετοχές του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

*Απέμενε μια αγωνιστική για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος κι ο ΠΑΟΚ ισοβαθμούσε με τον Ηρακλή στην 6η θέση.

*H πολεμική των οπαδών στο πρόσωπο του Βουλινού δεν εξαντλούνταν στην αποχή από το γήπεδο, αλλά εκδηλώνονταν και με άλλους τρόπους. Ετσι, παραμονές του αγώνα με τον Αθηναϊκό είχαν κρεμαστεί σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής της Τούμπας πανό διαμαρτυρίας για τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ.

*Δύο ημέρες πριν το παιχνίδι με τον Αθηναϊκό, ο 18χρονος Νίκος Σαράφης, γιος του Σταύρου Σαράφη, είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο με τη μηχανή του. Νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες στο ΑΧΕΠΑ, υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, αλλά τελικά έχασε τη μάχη με τη ζωή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

«Στραβοπάτημα» Ολυμπιακού στο «Βικελίδης»

Ισόπαλο με 1-1 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι μεταξύ του Αρη και του Ολυμπιακού στην έδρα των «κίτρινων». Ο Ολυμπιακός είχε δύο...

Στην ίδια κατηγορία