Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οταν η Τούμπα γέμιζε στις «πρώτες»

Δημοφιλή

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μόνο που κι αυτή θα είναι «βουβή», χωρίς την παρουσία κόσμου, όπως έχει καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια.

Aπό το 2015 και μετά, όλες οι πρώτες συγκεντρώσεις γίνονται… κεκλεισμένων των θυρών στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσήμβριας. Η τελευταία φορά, που το πρώτο ραντεβού της νέας σεζόν είχε κλειστεί στην Τούμπα, ήταν στις 25 Ιουνίου 2014. Αλλά, με απόφαση του Αγγελου Αναστασιάδη, που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου για τέταρτη φορά στην καριέρα του (στο αρχικό τιμ των συνεργατών του ήταν και ο Πάμπλο Γκαρσία, που γρήγορα όμως αποχώρησε), η πρώτη συγκέντρωση είχε γίνει με κλειστές τις πόρτες για τους οπαδούς.

Το καλοκαίρι του 2007 άρχιζε μια νέα εποχή για το Δικέφαλο. «Σκύλε, γερά, εμείς θα ξαναφέρουμε τον ΠΑΟΚ μας ψηλά» φώναζαν (9 Ιουλίου) δώδεκα χιλιάδες οπαδοί, που συγκεντρώθηκαν στην Τούμπα, απευθυνόμενοι στον Θόδωρο Ζαγοράκη, ο οποίος δεν είχε συμπληρώσει καν ένα μήνα παρουσίας στη θέση του προέδρου της ΠΑΕ.

Ένα χρόνο αργότερα (2 Ιουλίου 2008) ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη έδειχνε 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά αυτό δεν εμπόδισε δεκαπέντε χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες να φανούν συνεπείς στο πρώτο ραντεβού της σεζόν. Πολλά τα νέα πρόσωπα στο τερέν της Τούμπας (πρωτοεμφανιζόμενος ως παράγοντας κι ο Μάκης Γκαγκάτσης), μεταξύ αυτών κι ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Η φιγούρα του νεαρού, τότε, Πορτογάλου δεν ενθουσίαζε και κανένα, αλλά στην περίπτωση του αποδείχτηκε ότι τα… φαινόμενα απατούν.

Δεκαεφτά χιλιάδες (!) φίλαθλοι ήταν παρόντες στο πρώτο ραντεβού του Φερνάντο Σάντος με τους παίκτες του για τη σεζόν 2009-10. Ηταν η εποχή της μέγιστης συσπείρωσης του κόσμου γύρω από την ομάδα, που μεταφράστηκε και με τη διάθεση 21.100 εισιτηρίων διαρκείας. Νέα πρόσωπα ήταν οι Βασίλης Κουτσιανικούλης Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, Ντάριο Κρέσιτς, Θανάσης Παπάζογλου, Γιώργος Φωτάκης, Μπρούνο Τσιρίλο και Λούσιο Φιλομένο.

Στο πρώτο ραντεβού για τη σεζόν 2010-11 δεν υπήρχαν νέα πρόσωπα και ίσως για αυτό η προσέλευση του κόσμου «περιορίστηκε» στις δέκα χιλιάδες. Μέχρι τη 30η Ιουνίου 2010 είχε αποκτηθεί μόνο ο Σαλπιγγίδης, ωστόσο κι αυτός απουσίαζε, μια και προέρχονταν από τη συμμετοχή του με την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής. Υπήρχε, όμως, νέος προπονητής, ο Μάριο Μπερέτα. Μόνο που εκείνη την ημέρα ο Ιταλός προπονητής δεν θα μπορούσε με τίποτα να φανταστεί ότι αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής από τη Γερμανία θα μάζευε τα πράγματα του για το ταξίδι επιστροφής στην πατρίδα του.

Δέκα χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες βρέθηκαν στις εξέδρες το απόγευμα της 27ης Ιουνίου 2011. Εκείνη τη μεταγραφική περίοδο είχαν αποκτηθεί οι Μπερτράν Ρομπέρ, Γιώργος Γεωργιάδης, Κοστίν Λάζαρ, Δημήτρης Στάμου, Απόστολος Γιάννου, καθώς και οι Βραζιλιάνοι Σπαντάσιο και Λεονάρντο, ωστόσο μόνο ο πρώτος από τους προαναφερθέντες ήταν παρών στην πρώτη συγκέντρωση. Μοιραία τα φώτα έπεσαν πάνω στον Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση για διετή συνεργασία (διαδέχτηκε στην τεχνική ηγεσία τον Μάκη Χάβο). Πρώτο θέμα, πάντως, εκείνες τις ημέρες ήταν το «ενδιαφέρον» του… επιχειρηματία Βασίλη Φλωρίδη για την ΠΑΕ.

Παρουσία δώδεκα χιλιάδων φιλάθλων έγινε στις 28 Ιουνίου 2013 η πρώτη συγκέντρωση της σεζόν 2013-14. Η συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η έλευση στην Τούμπα ενός φημισμένου προπονητή (όπως ήταν ο Ολλανδός Χουμπ Στέφενς) και η γενικότερη προοπτική, που εξασφάλιζε στην ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης (δεν είχε συμπληρώσει καν ένα χρόνο παρουσίας του στον Δικέφαλο) είχαν επαναφέρει τον ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών. Και ας έλειπαν από το πρώτο ραντεβού τα περισσότερα από τα μεταγραφικά αποκτήματα εκείνου του καλοκαιριού (παρόντες μόνο οι Λόπεθ και Σκόνδρας), αφού οι Τζιόλης, Βίτορ, Λούκας, Ολίσε, Σπυρόπουλος, Νετσιντ, Στοχ, Νίνης και Τζαβέλλας ενσωματώθηκαν αργότερα.

 


Τελευταία νέα

«Σκανάρει» την Τούμπα η Μπριζ (pics)

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δεύτερη, μεγάλη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ, που θα κρίνει ένα εισιτήριο...

Στην ίδια κατηγορία