Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όταν η ομάδα είναι ακριβή στα χαρτιά και φτηνή στο γήπεδο

Δημοφιλή

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια γενική συνέλευση, στην οποία προκηρύχθηκε μια νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 3.000.000 ευρώ, την οποία θα καλύψει ο Ιβάν Σαββίδης, κι έτσι η συνολική του τοποθέτηση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα φτάσει τα 172.624.000 ευρώ.

Μιλάμε για ποσά, που ξεπερνούν κάθε φαντασία, ποσά που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα πέσουν στον ΠΑΟΚ κάποια στιγμή.

Επειδή βέβαια ΠΑΝΤΑ μετράει το αποτέλεσμα και μάλιστα το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, επειδή ο ΠΑΟΚ δεν πήγε καλά στα πλέι οφ και τερμάτισε 4ος, με τρεις ήττες στην Τούμπα, χάνοντας και το κύπελλο, η πρώτη αντίδραση πολλών είναι αναμενόμενη : “Και τί έγινε που μπήκαν τόσα λεφτά, αξιοποιήθηκαν, όπως θα έπρεπε;”.

Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή, δεν δίνεται με ένα “ναι” ή με ένα “όχι”.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα ποσά φαίνονται μεγάλα (και είναι μεγάλα), αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι σ΄ αυτό το επίπεδο για να είσαι ανταγωνιστικός και να διεκδικείς τίτλους, πρέπει να ξοδεύεις πολλά.

Γενικά στο ποδόσφαιρο χάνεται η μπάλα, τα νούμερα έχουν ξεφύγει. Κοιτάξτε τί γίνεται δίπλα. Ο Άρης έχει καλούτσικο ρόστερ, αλλά μεροδούλι – μεροφάι. Χωρίς κεφάλαια θα βγαίνει Ευρώπη, αν είναι χάλια ένας από τους τέσσερις που είναι πιο πάνω.

Στο σημερινό ποδόσφαιρο χωρίς λεφτά δεν πας πουθενά.

Θέλω να πω ότι χάρη σ΄ αυτά τα 172 εκατομμύρια, ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και να διεκδικεί μεγάλα πράγματα.

Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, σήμερα αν δεν έχεις μπάτζετ 35-40 εκατομμύρια, δεν μπορείς να χτυπήσεις τις πρώτες θέσεις σε σταθερή βάση.

Και μην ξεχνάμε ότι με όλες αυτές τις επενδύσεις, που έγιναν από τον Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να έχει διψήφιο αριθμό τίτλων. Είχε 2+4 στην προ Σαββίδη εποχή, σήμερα έχει 3+8, συν ένα κλεμμένο πρωτάθλημα. Δεν είναι λίγο πράγμα, να πάρεις σε μια δεκαετία, όσα πήρες στις προηγούμενες οχτώμισι.

Θα πρέπει, λοιπόν, κατά πρώτο λόγο να εκτιμήσουμε αυτό που γίνεται και να θυμόμαστε ότι ΧΩΡΙΣ αυτά τα λεφτά, δεν γίνεται τίποτα. Χωρίς αυτά τα 172 εκατομμύρια, δεν θα γίνονταν σήμερα καν συζήτηση για απώλεια τίτλων. Θα ήταν αυτονόητη.

Από την άλλη, δεν γίνεται να μην δεχτούμε ότι κατά καιρούς μεγάλα ποσά δεν αξιοποιήθηκαν πράγματι, όπως θα έπρεπε.

Για παράδειγμα φέτος, ο ΠΑΟΚ είχε μια ομάδα που μπορεί να του κόστισε πολλά εκατομμύρια, αλλά η παρουσία της στα γήπεδα ήταν πολύ πιο “φτηνή”.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα και προκύπτει για δύο λόγους. Είτε γιατί δεν γίνονται ορθολογικές επιλογές και πληρώνονται παίκτες με περισσότερα απ΄ όσα πραγματικά αξίζουν (επειδή προφανώς κάποιοι κρίκοι στην αλυσίδα είναι λάθος), είτε γιατί μπαίνει στη μέση το συναίσθημα, και ξοδεύονται χρήματα που ΔΕΝ θα έπρεπε.

Kαι για τον ΠΑΟΚ είναι ένα στοίχημα να καταφέρει να βρει την ισορροπία, να πληρώνει αυτό που πραγματικά παίρνει, έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας που θα αναρωτιέται μετά από κάθε ΑΜΚ, “αν τα λεφτά έπιασαν τόπο”…


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία