Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Οσοι πέρασαν τις… εξετάσεις

Δημοφιλή

Ο Μίσιτς ετοιμάζεται να προσθέσει το όνομα του σε μια λίστα παικτών, που πρώτα ήρθαν ως δανεικοί και στη συνέχεια αποκτήθηκαν από τον ΠΑΟΚ. Η συγκεκριμένη λίστα, βέβαια, είναι πολύ περιορισμένη, αφού σ΄ αυτή συμπεριλαμβάνονται, όλοι κι όλοι, τρεις ποδοσφαιριστές!

Από τον Ιανουάριο του 2008 εγκαινιάστηκε ουσιαστικά η πρακτική των δανεικών παικτών. Η αρχή έγινε στα χρόνια διοίκησης της ΠΑΕ από τον Θόδωρο Ζαγοράκη, αλλά συνεχίστηκε και μετά την έλευση του Ιβάν Σαββίδη. Ο κανόνας θέλει τους δανεικούς να παραμένουν στην Τούμπα για μια σεζόν (ή ακόμη και μισή) και αμέσως μετά να επιστρέφουν από εκεί που ήρθαν. Υπάρχουν, όμως, και εξαιρέσεις. Παίκτες, δηλαδή, που μετά τη λήξη του δανεισμού τους, «ανάγκασαν» με την απόδοση και τις εμφανίσεις τους τον ΠΑΟΚ να πληρώσει τις ομάδες, στις οποίες ανήκαν, παραμένοντας στην Τούμπα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, απ’ όσο αρχικά είχε προγραμματιστεί. Όπως, δηλαδή, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να συμβεί στην περίπτωση του Μίσιτς.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

Όταν στις 12 Ιουνίου 2008 γίνονταν γνωστή η συμφωνία του ΠΑΟΚ με την Πόρτο για το δανεισμό του Αντρέ Βιεϊρίνια, κανείς φυσικά δεν θα μπορούσε να προβλέψει εκείνη την ημέρα ότι ο Δικέφαλος αποκτούσε-έστω και προσωρινά- έναν παίκτη, που θα άφηνε τη σφραγίδα του στην Τούμπα. Την ίδια ημέρα, άλλωστε, το ενδιαφέρον του Τύπου είχε μονοπωλήσει η ανακοίνωση από τον ΠΑΟΚ της διετούς συμφωνίας του με τον –προερχόμενο από τον Άρη- Βλάνταν Ιβιτς.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αξιοποιήθηκε από τον Φερνάντο Σάντος, που, άλλωστε, γνώριζε τις δυνατότητες του καλύτερα από τον καθένα. Και η εξέλιξη του Βιεϊρίνια θα ήταν ακόμη πιο αλματώδης ήδη από την πρώτη του σεζόν στην Τούμπα, αν δεν μεσολαβούσε ο σοβαρός τραυματισμός του στο εντός έδρας ματς της 29ης Σεπτεμβρίου 2008 εναντίον του Άρη (αναγκάστηκε να παραμείνει εκτός δράσης για ένα ολόκληρο τρίμηνο).

Στο τέλος της περιόδου ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είχε κάθε λόγο να επιθυμεί την παραμονή του στον ΠΑΟΚ. Οι συζητήσεις με την Πόρτο κράτησαν επί μακρό χρονικό διάστημα και η υπόθεση παρέμενε ανοιχτή, ακόμη κι όταν το βασικό στάδιο προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2009, βρίσκονταν σε εξέλιξη. Η χρυσή τομή με την πορτογαλική ομάδα βρέθηκε τελικά στις 300 χιλιάδες ευρώ και στο υψηλό ποσοστό μεταπώλησης (30%).

Ο ΑΨΟΓΟΣ ΓΑΛΛΟΣ

Το Δεκέμβριο του 2008 ο Ολιβιέ Σορλέν πλησίαζε τα 30 του χρόνια. Ηταν τότε, που αποδέχτηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ, αλλά και την πρόκληση να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη μέχρι τότε καριέρα του μακριά από τη Γαλλία. Άλλωστε, στη Ρεν δεν είχε σημαντικό ρόλο. Ο Γάλλος χαφ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να προσαρμοστεί στο περιβάλλον της Τούμπας. Κι όχι μόνο αυτό. Πολύ γρήγορα ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του, πείθοντας τους ανθρώπους του Δικεφάλου για την αναγκαιότητα μονιμοποίησης του στο ρόστερ. Οι συζητήσεις με τη Ρεν καρποφόρησαν και στις 24 Ιουνίου 2009 ο Σορλέν υπέγραψε διετές συμβόλαιο με το Δικέφαλο. Ένα χρόνο αργότερα (30 Αυγούστου 2010), όμως, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την ιστορική πρόκριση επί της Φενερμπαχτσέ, ζήτησε να το λύσει (όπως κι έγινε), επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.

* Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Μάρκος Αντόνιο, που είχε αποκτηθεί (στις 11 Ιουλίου 2008) ως δανεικός από την Οσέρ. Ο Βραζιλιάνος στόπερ ήταν βασικός στην ομάδα του Σάντος και, πιθανότατα, θα παρέμενε στον ΠΑΟΚ, αν ένα σοβαρό θέμα υγείας δεν τον ανάγκαζε να αποχωρήσει πρόωρα από τη Θεσσαλονίκη στις αρχές Απριλίου του 2009 και να μείνει μακριά από την ενεργό δράση για σχεδόν ένα χρόνο.

Ο ΒΕΡΟΝ ΕΠΕΙΣΕ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ

Ο Ματίας Βερόν αναγεννήθηκε ποδοσφαιρικά με τον ερχομό του στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2008. Ο Αργεντινός χαφ δεν υπολογίζονταν στη Σιένα, η οποία… ευχαρίστως τον παραχώρησε δανεικό στο Δικέφαλο. Ο Φερνάντο Σάντος τον καθιέρωσε με το… καλημέρα στη βασική ενδεκάδα, μέχρι που τον Ιούνιο του 2008 πάρθηκε η απόφαση για την απόκτηση του από την ιταλική ομάδα. Ο λατινοαμερικάνος παίκτης ήθελε και αυτός να συνεχίσει στην Τούμπα, όπως και τελικά συνέβη. Τη σεζόν που ακολούθησε, έφθασε τις 35 συμμετοχές, αλλά με την έναρξη της περιόδου 2009-10 τέθηκε στο περιθώριο. Το μήνυμα του Σάντος δόθηκε με τον αποκλεισμό του από τη λίστα της ΟΥΕΦΑ για τα δύο παιχνίδια με τη Χέρενφεϊν (πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ). Και ήταν σαφές, αλλά και ενδεικτικό για το τι θα επακολουθούσε. Ο Βερόν βρέθηκε έκτοτε μόνο μια φορά στην αρχική ενδεκάδα (ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-1 για το κύπελλο) και στο τέλος της σεζόν αποχώρησε με προορισμό το Ηράκλειο, όπου φόρεσε τη φανέλα του ΟΦΗ για τέσσερα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ πάνω από Ρεάλ και Λίβερπουλ

O ΠΑΟΚ φέτος έχει παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και έχει καταφέρει να σκοράρει αρκετά τέρματα τόσο στο πρωτάθλημα της Super...

Στην ίδια κατηγορία