Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Όσο ψηλότερα με τον ΠΑΟΚ»

Δημοφιλή

Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του ΠΑΟΚ που μέσα από τη δουλειά κατάφερε να λογίζεται ως τακτικό μέλος της γυναικείας ομάδας. Η 18χρονη γκαρντ του Δικεφάλου, Αθηνά Λέξα μιλά στη FORZA για την τρέχουσα σεζόν, τους στόχους της με την ομάδα αλλά και τη ζωή της εντός και εκτός παρκέ.

Πως ήρθε η πρώτη σου επαφή με το μπάσκετ;

«Το μπάσκετ μπήκε στη ζωή μου περίπου στα οκτώ μου χρόνια. Μέχρι τότε δεν ασχολούμουν με κάποιο άλλο άθλημα. Μια φίλη μου πρότεινε να δοκιμάσουμε. Μου άρεσε πολύ και το συνέχισα, αλλάζοντας και ομάδα στην πορεία των ετών».

Πότε κατάλαβες ότι θες να το ακολουθήσεις σε υψηλό επίπεδο;

«Αυτό το καταλαβαίνεις με τα χρόνια, πλέον είναι κάτι παραπάνω από χόμπι. Όσο μεγαλώνεις πιέζεις τον εαυτό σου για να δώσει το κάτι παραπάνω. Η δική μου συνειδητοποίηση ήρθε προς τα τελευταία χρόνια του Λυκείου».

Ο ΠΑΟΚ πως προέκυψε;

«Στον ΠΑΟΚ βρίσκομαι από τα 15 χρόνια, μετά από τη Ραιδεστό και τον Μαντουλίδη. Από την πρώτη σεζόν ο κόουτς Μασλαρινός μου έδωσε ευκαιρίες στη γυναικεία ομάδα, τις οποίες και προσπάθησα να αξιοποιήσω με τον καλύτερο τρόπο, για να συνεχίσω να παίρνω αγωνιστικά λεπτά στην ομάδα».

Υπήρχε άγχος, με δεδομένο ότι ήσουν από τις μικρότερες της ομάδας;

«Σίγουρα το άγχος και η πίεση είναι μεγάλη, ειδικά σε μια τέτοια ηλικία. Επιπλέον είχα  τη δυνατότητα να αγωνίζομαι από μικρή ηλικία με πολύ έμπειρες αθλήτριες, Ελληνίδες και ξένες και αυτό ήταν τιμή για εμένα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία γίνεσαι καλύτερη. Προσπάθησα να πάρω πράγματα τόσο σε αγωνιστικό, τόσο και σε επίπεδο νοοτροπίας από την καθημερινή δουλειά δίπλα σε τόσο έμπειρες συμπαίκτριες».

Ποιοι οι στόχοι σου για την τρέχουσα σεζόν σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο;

«Πάντα ο ατομικός στόχος είναι να βελτιώνεσαι μέσα από τις προπονήσεις (ομαδικές και ατομικές) αλλά και τους αγώνες. Ο συλλογικός στόχος είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στο φετινό πρωτάθλημα εφόσον αυτό συνεχιστεί, λόγω της κατάστασης. Εξ αρχής υπήρχε ο φόβος να μην γίνουν τα περσινά λόγω του ιού και δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, αλλά όπως και να΄ χει πρέπει να πειθαρχούμε στις αποφάσεις των αρμοδίων».

Υπήρχαν κάποιοι αθλητές που θαύμαζες, στην αρχή της πορείας σου;

«Από τις γυναίκες θαύμαζα πάντα την Εβίτα Μάλτση και από το ανδρικό τον Βασίλη Σπανούλη».

Πέραν του μπάσκετ, ασχολείσαι με κάτι άλλο;

«Ναι αν και ακόμα δεν έχω ξεκινήσει, έχω περάσει στα ΤΕΦΑΑ και περιμένω την μεταγραφή μου στη Θεσσαλονίκη. Οπότε το προσεχές διάστημα θα μπει και η σχολή στο καθημερινό μου πρόγραμμα».

Πως θέλεις να διαθέτεις τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Θέλω να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου. Επίσης θα βγω και κάποια βόλτα με τους φίλους μου, με απαράβατο όρο βέβαια την αποφυγή χώρων μεγάλου συνωστισμού, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό».

Παρακολουθείς ταινίες ή σειρές;

«Στο σπίτι θα προτιμήσω να δω κάποια σειρά ή ταινία. Μου αρέσουν οι αισθηματικές αλλά και οι επιστημονικές σειρές. Από ταινίες προτιμώ κυρίως οι κωμωδίες αλλά και οι δραματικές».

Ποιο το αγαπημένο σου είδος μουσικής;

«Ακούω αρκετά ελληνικά, μου αρέσουν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και Σάκης Ρουβάς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μπέος: «Αν δεν τους φτάνουν τα εισιτήρια να πάνε στο ΟΑΚΑ»

Ο Αχιλλέας Μπέος αποχώρησε από τη σύσκεψη της ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, λέγοντας πως ανοίγει το...

Στην ίδια κατηγορία