Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Όσο πιο ψηλά με τον ΠΑΟΚ!»

Δημοφιλή

Βρίσκεται στη δεύτερη της σεζόν στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, και ο στόχος της είναι το… step up! Η φουνταριστή της ομάδας Πόλο του Δικεφάλου, Κλεοπάτρα Ντόνα-Τσιάκα, μιλά στη FORZA για τους στόχους της την φετινή χρονιά, την εμπειρία της πρώτης, αλλά και για τη ζωή της, μέσα και έξω από τις πισίνες.

Τι γεύση σου αφήνει η έναρξη της φετινής χρονιάς;

«Γενικότερα γνωρίζαμε ότι στο ξεκίνημα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κάποιες δυνατές ομάδες. Από τη στιγμή που γίναμε ένα γκρουπ, και γνωριστήκαμε με τις καινούργιες παίκτριες της ομάδας, άρχισε να φαίνεται η δουλειά μας και να παίρνουμε κάποιες νίκες, με αντιπάλους ομάδες που ξέραμε ότι μπορούμε να κοντράρουμε».

Ποιοι είναι οι στόχοι, συλλογικοί και ατομικοί, για την τρέχουσα σεζόν;

«Θέλουμε να φτάσουμε βεβαίως όσο πιο ψηλά γίνεται, ξέροντας ωστόσο τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, και ότι υπάρχουν πιο έμπειρες ομάδες από εμάς στην κατηγορία. Από την άλλη, προσωπικά θέλω να ανέβω επίπεδο να συνεχίσω να βελτιώνομαι, γιατί βλέπω διαφορά σε σχέση με το πως ήμουν πέρσι».

Πέρσι ήταν η παρθενική σας χρονιά στην Α1 και καταφέρατε να μείνετε στην κατηγορία. Τι σας άφησε αυτή η εμπειρία;

«Πέρσι η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη, εξαιτίας του Covid και όχι μόνο. Από τη στιγμή που στο δεύτερο γύρο αυτά ξεπεράστηκαν, πήραμε κάποιες νίκες, επικρατήσαμε στα Play Out και η επίτευξη του στόχου μας έδωσε ψυχολογική ώθηση και για τη φετινή χρονιά».

Παραδοσιακά το πόλο έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα. Θεωρείς πως έχει την προσοχή που του αρμόζει;

«Σίγουρα μας “ρίχνει” το γεγονός ότι σε Εθνικό επίπεδο δεν έχουμε την αναγνώριση του κόσμου. Βέβαια αυτό το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να βελτιώνεται. Ιδανικά θα θέλαμε να μας παρακολουθούν, για να μάθουν και νέα παιδιά το άθλημα και να έρθουν σε αυτό. Το πόλο είναι τρομερό άθλημα και το αγαπάμε, θεωρώ ότι αν το μάθει περισσότερος κόσμος, θα ασπαστεί την αγάπη και την τρέλα μας».

Πως ήρθε η δική σου πρώτη επαφή με το άθλημα;

«Ο πατέρας μου είναι προπονητής στον Βόλο, όπου και ξεκίνησα να παίζω, περίπου στην Πέμπτη Δημοτικού. Όλο αυτό ξεκίνησε όταν πήγα να δω ένα παιχνίδι της ομάδας του πατέρα μου, και εκεί έγινε το “κλικ” μέσα μου. Απευθείας ζήτησα να ξεκινήσω μετά από αυτό. Το πόλο ήταν και συνεχίζει να είναι το χόμπι μου, και θέλω να το φτάσω στα άκρα. Από τότε δεν το άφησα σχεδόν καθόλου. Με κάλεσε ο ΠΑΟΚ, έδεσε και με το ότι πέρασα για σπουδές στη Θεσσαλονίκη».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Μια απλή καθημερινή ξεκινά με τις υποχρεώσεις μου στη σχολή. Σπουδάζω Διοίκηση Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού στο Διεθνές Μακεδονίας, και βρίσκομαι στο δεύτερο έτος. Μετά το πρωινό μάθημα υπάρχει λίγος χρόνος για να γυρίσω σπίτι, να φάω μεσημεριανό και να διαβάσω. Το βράδυ η ημέρα θα κλείσει δυνατά, με μια δίωρη προπόνηση με την ομάδα».

Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να διαβάζω βιβλία. Σε διαφορετική περίπτωση μου αρέσει να περπατάω. Θα πάρω τα ακουστικά μου, θα βάλω δυνατή μουσική και θα περπατήσω στην πόλη. Έχω δει μεγάλο κομμάτι της από τότε που ήρθα εδώ, αλλά ακόμα δεν την έχω δει ολόκληρη. Αν είχα ένα ελεύθερο διήμερο, θα επέλεγα να το περάσω στην πόλη μου, τον Βόλο, να περάσω χρόνο με τους δικούς μου. Καταλαβαίνεις ότι με τόσο γεμάτο πρόγραμμα, δεν έχω τον χρόνο να τους βλέπω όσο θα ήθελα».

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΔεν τα κατάφερε ο Αντρίγια
Επόμενο άρθροAρχίζουν τα νοκ άουτ


Τελευταία νέα

Συλλέγει βραβεία ο Μπράντον

To βραβείο του για το κορυφαίο γκολ της… 16ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας έλαβε ο Μπράντον Τόμας, με τη...

Στην ίδια κατηγορία