Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Όσα ξέρει ο Αλαφούζος, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

Δημοφιλή

Μικρό… καλάθι κρατάει ο Γιάννης Αλαφούζος σε ό,τι αφορά την τύχη που θα έχει η απόπειρα του Παναθηναϊκού να σβήσε την ποινή που του έχει επιβληθεί απ΄την UEFA και να παίξει – επιστρέψει την επόμενη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η στήλη που διαβάζετε είχε αποκαλύψει τις σκέψεις του Γιάννη Αλαφούζου να πραγματοποιήσει επίσκεψη στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της UEFA σε μια προσπάθεια άρσης της ευρωπαϊκής ποινής του Παναθηναϊκού. Πρόσφατα «Mr.ΣΚΑΪ» βρέθηκε στα γραφεία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας προκειμένου να συζητήσει κατ΄ιδίαν με τα στελέχη της για το συγκεκριμένο θέμα. Να θυμίσουμε πως με τα τωρινά δεδομένα, ο Παναθηναϊκός ακόμα κι αν κατακτήσει ένα εκ των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, δεν θα μπορεί να αγωνιστεί – λόγω τιμωρίας – στις διοργανώσεις της UEFA την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Αλαφούζος ανέλαβε δράση και επιχείρησε μέσα από προσωπικές επαφές με αξιωματούχος της UEFA, να τους πείσει για την αναστολή της ποινής που βρίσκεται στον τρίτο και τελευταίο χρόνο της. Κι όλα αυτά, με γνώμονα την επιστροφή του συλλόγου στην κανονικότητα σε οικονομικό επίπεδο, τις πληρωμές και τις ρυθμίσεις όλων εκείνων των οφειλών που τον έριξαν στα…βράχια και προκάλεσαν την τιμωρία του. Η UEFA θα λάβει μια τελική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι το Μάιο. Η ομοσπονδία θα ανοίξει το φάκελο όπου περιλαμβάνονται όλες οι περιπτώσεις των ομάδων που είχαν τιμωρηθεί για αντίστοιχους οικονομικούς λόγους με τον Παναθηναϊκό και θα αποφασίσει εν συνεχεία πώς θα δράσει. Μένει να φανεί κατά πόσον το γεγονός ότι οι «πράσινοι» επέστρεψαν σε περίοδο κανονικότητας όσον αφορά τα οικονομικά, θα παίξει το ρόλο του στην τελική απόφαση. Μια φορά, ο Γιάννης Αλαφούζος κάθε άλλο παρά σούπερ αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης κρίνοντας από πληροφορίες που έφτασαν στην στήλη από το στενό περιβάλλον του και κρατάει μικρό, αν όχι πολύ μικρό… καλάθι για την απόφαση της UEFA. Όσα ξέρει ο νοικοκύρης (Αλαφούζος), δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος.

KOYΪΖ: Ποιος Έλληνας agent με έδρα το εξωτερικό «τσαλάκωσε» τις σχέσεις του με… δικό του μαγαζί, επειδή παίκτης – πελάτης του παίρνει με το σταγονόμετρο χρόνο συμμετοχής;

*Δεν βιάζεται ο Άκης Μάντζιος να αποφασίσει για την τύχη του Αλέκο Μπλάνκο στη Λαμία. Ο Αργεντινός εξτρέμ τείνει να συμπληρώσει έναν μήνα παρουσίας στις προπονήσεις των Φθιωτών, χωρίς ωστόσο να έχει ειδοποιηθεί για το αν θα κληθεί ή όχι να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας. Ο 21χρονος αριστεροπόδαρος εξτρέμ, μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Λανούς.

Ο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΒΟΛΟΣ 

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου θα περάσει την πόρτα της εξόδου στην Ξάνθη το καλοκαίρι και όπως ψιθυρίζεται, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με δύο σουπερλιγκάτες ομάδες τις τελευταίες ημέρες, εκ των οποίων η μία είναι ο Βόλος. Μήπως τυγχάνει να γνωρίζει κάτι περισσότερο επ΄αυτού ο Δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος;

ΌΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Μπορεί να μην έχει στεγνώσει καλά, καλά το μελάνι απ΄τις υπογραφές που έπεσαν στο συμβόλαιο του Μαρίνου Ουζουνίδη με τον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο υπάρχει κόσμος στην Λευκωσία που δεν βάζει το χέρι του στην… φωτιά πως η κυπριακή ομάδα θα συνεχίσει με τον Εβρίτη τεχνικό και την επόμενη σεζόν. Και για να μην το βάζουν, όλο και κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν. Σωστά; Σωστά.

ΤΑ ΜΑΝΑΤΖΕΡΙΚΑ «ΚΟΝΕ» ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Το όνομα του Λεωνίδα Στεργίου παίζει στο «γαλανόλευκο» ρεπορτάζ. Ο 18χρονος στόπερ της Σεν Γκάλεν παρουσιάζεται ως υποψήφιος για την κλήση του στην Εθνική ομάδα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Τζον Φαν΄τ Σιπ.  Γεννημένος στην Ελβετία από πατέρα Έλληνα και μητέρα Σέρβα, «μπουσούλησε» στις ακαδημίες της Σεν Γκάλεν. Τον Φεβρουάριο του ‘ 19 πήρε…προαγωγή για την πρώτη ομάδα, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με ισχύ έως το 2021.

Εκτός από τον Ολυμπιακό και η Σεβίλλη φέρεται να΄ναι μία από τις ομάδες που έχουν κάνει focus πάνω του. Ο εκπρόσωπος του, Μίλος Μαλένοβιτς διατηρεί πολύ καλό κανάλι με την ισπανική ομάδα. Τον Γενάρη του ΄19 έκλεισε το μεταγραφικό deal του δικού του Μουνάς Νταμπούρ στο σύλλογο της Ανδαλουσίας. Εκτός από τη Σεβίλλη, ο agent Μαλένοβιτς μιλάει (και) με την Μπενφίκα πολύ συχνά για δικούς του παίκτες με την πορτογαλική ομάδα. Σημειωτέων πως ο Στεργίου παραμένει χαμηλόμισθος ακόμα και μετά την υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού συμβολαίου, με τις ετήσεις αποδοχές του να κυμαίνονται στα 4-5.000 ελβετικά φράγκα μηνιαίως.

*Το τελευταίο οικονομικό group therapy στον Άρη έπεισε όλους τους ποδοσφαιριστές, ή μήπως ο Καρυπίδης θα πρέπει να το επαναλάβει άμεσα;

*Οι αδερφοί Μπίκα έχουν λόγους να σκέφτονται σοβαρά το exit απ΄την ενασχόληση με την ομάδα της Βέροιας; Είναι αλήθεια πως το μεταγραφικό ban της FIFA στον Άρη, τους έβαλε στη… πρίζα;

*Δεν «ψήνεται» ο Μπάλαζ Μέγερι για τον Άρη. Μπορεί δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τελευταία να φέρνουν τον Ούγγρο τερματοφύλακα προ των πυλών των «κιτρίνων» εν όψει της νέας σεζόν, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο Μέγερι μένει ελεύθερος το καλοκαίρι απ΄τον Ατρόμητο και χωρίς να βάζει σε προτεραιότητα την επέκταση της συνεργασίας του με τον σύλλογο του Περιστερίου ψάχνεται για την επόμενη μέρα. Θέμα με τον Άρη πάντως δεν υπάρχει.

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ

Τι κι αν ο Ματίας Ιγκλέσιας θα κλείσει τα 35 χρόνια τον Απρίλιο; Στον Αστέρα Τρίπολης χωρίς κανένα ενδοιασμό θα προχωρήσουν στην επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι. Όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, αλλά κι επειδή ο Αργεντινός μέσος έχει ηγετικό ρόλο στα αποδυτήρια.

*Μπορεί ο Ταξιάρχης Φούντας να κάνει «παπάδες» (15 γκολ σε 21 παιχνίδια) με την Ραπίντ Βιέννης, ωστόσο σοβαρό ενδιαφέρον από Ελλάδα μεριά για τον επαναπατρισμό του δεν παίζει εν όψει καλοκαιριού.

ΑΕΚ

Διακαής πόθος του Μάσιμο Καρέρα ήταν και παραμένει η επιστροφή στην Ιταλία και η συνεργασία με μια «μεγάλη» ομάδα της χώρας. Ωστόσο με τα τωρινά δεδομένα, η συγκεκριμένη προοπτική δεν έχει ρεαλιστικές ελπίδες. Ο Ιταλός τεχνικός έκρινε πως θα του κάνει καλό και θα βοηθήσει την καριέρα του η παραμονή του στην ΑΕΚ τουλάχιστον για έναν ακόμα χρόνο. Κι έτσι, συνεχίζει… αμετάθετος στην Ένωση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι από εκείνη την…πάστα των προπονητών που «φιλτράρουν» όλες τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων με τις οποίες συνεργάζονται. Ωστόσο ο Πορτογάλος κόουτς δεν έχει και κανένα απολύτως πρόβλημα να αφήνει εκτός ενδεκάδας και να μην υπολογίζει παίκτες που δεν του…κάνουν. Όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση με τον (new entry) Εμρέ Μορ τον οποίο δεν τον…βλέπει.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χάνει έδαφος η παραμονή του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του Παναθηναϊκού εν όψει και της νέας σεζόν. Για πολλούς λόγους. Κάτι που έχει αντιληφθεί και ο 50χρονος κόουτς και για αυτό άλλωστε φροντίζει να κάνει τα κουμάντα του. Ήδη το βιογραφικό του κυκλοφορεί σε Αγγλία και Αραβία, καθώς και σε άλλες ξένες αγορές. Μάλιστα κάτι ακούγεται τελευταία και για τον ΑΠΟΕΛ σε περίπτωση πρόωρου διαζυγίου της κυπριακής ομάδας με τον Ουζουνίδη.

ΑΡΗΣ

Η αλήθεια είναι πως ο Φραν Βέλεθ «κυκλοφόρησε» και στα στρατόπεδα του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, προτού αλλάξει δαχτυλίδια με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο τόσο στην πειραϊκή ομάδα, όσο και στην «Ένωση» δεν έκριναν πως είναι ο στόπερ που θέλουν ώστε να πατήσουν… γκάζι για την απόκτησή του. Εν αντιθέσει με τον Τσάβι Ρόκα που τον… γουστάρει τρελά και έτρεξε την υπόθεση της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σολοποτιάς: «Δείξαμε δύναμη, πάθος και αυτοθυσία»

Την ομάδα του αποθέωσε ο Μανώλης Σολοποτιάς σε δηλώσεις μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ Β’ επί της ΑΕΛ Β’...

Στην ίδια κατηγορία