Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Όνειρό μου το φινάλε μου με τον ΠΑΟΚ»

Δημοφιλή

Χωρίς αμφιβολία, είναι ένας από τους λίγους ξένους ποδοσφαιριστές που έχουν δεθεί τόσο με τον ΠΑΟΚ κι έχουν γράψει το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ασπρόμαυρη ιστορία!

Ο Λέο Μάτος, ένας Βραζιλιάνος που ήρθε αθόρυβα από την Ουκρανία, πρωταγωνίστησε στους περισσότερους τίτλους του ΠΑΟΚ στα χρόνια του Σαββίδη και πλέον, με 168 αγώνες, 26 γκολ και 16 ασίστ με την ασπρόμαυρη φανέλα στην πλάτη του, μόνο ξένος δεν είναι για τον ΠΑΟΚ.

Εδώ κι ένα χρόνο αγωνίζεται στη Βάσκο ντα Γκάμα, αλλά το μυαλό του τριγυρνά συνέχεια στη Θεσσαλονίκη.

Τον ψάξαμε με αφορμή της διαφαινόμενη επιστροφή του συμπαίκτη του, Λέο Ζαμπά, στον ΠΑΟΚ και μια συζήτηση με τον Λέο Μάτος δεν θα μπορούσε ποτέ να περιοριστεί στον συμπατριώτη του.

-Όπως και στον ΠΑΟΚ έτσι και στη Βάσκο Ντα Γκάμα είσαι συμπαίκτης με τον Λέο Ζαμπά. Όπως όλα δείχνουν αυτός θα επιστρέψει πίσω στη Θεσσαλινίκη. Αλήθεια σε τι κατάσταση βρίσκεται;

«Ο Λέο Ζαμπά είναι σε πολύ καλύτερη σωματική κατάσταση σε σχέση με αυτή που βρισκόταν πριν 10 μήνες όταν και ήρθε ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, εδώ στη Βάσκο. Έπαιξε συνολικά 38 παιχνίδια φυσικά όχι όλα ως βασικός, αλλά ξεκίνησε σε αρκετά από αυτά στην ενδεκάδα. Νομίζω πως ο στόχος που ήθελε ο ίδιος και ο σύλλογος να πετύχουν ήταν να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, αλλά και να μπορέσει να επανέλθει σε ένα καλό επίπεδο μετά τον τραυματισμό που είχε στο γόνατο του. Θεωρώ από όσα έχω δει όλο αυτό το διάστημα πως ο στόχος επετεύχθη».

-Όντας έμπειρος και γνωρίζοντας τον ΠΑΟΚ, όσο και τον Ζαμπά πιστεύεις πως μπορεί να επιστρέψει και να βρει μια θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ;

«Κοίτα, αυτή την απάντηση μόνο ο ίδιος μπορεί να τη δώσει. Την πρώτη του σεζόν στην ομάδα έπαιξε σε πολλά παιχνίδι και βοήθησε σημαντικά την ομάδα να κατακτήσει το αήττητο νταμπλ. Τώρα είναι στο χέρι του να κερδίσει ξανά μια θέση στην ομάδα. Το Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπως και η Θεσσαλονίκη είναι μια… μεθυστική πόλη. Τους τελευταίους μήνες τον πρόσεχα πάρα πολύ για να μη… χαθεί στην πόλη. Εξαρτάται από το αν θα μείνει συγκεντρωμένος στο να παίξει ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να γίνει πρωταθλητής και να πετύχει τους στόχους του».

-Έχεις παρακολουθήσει καθόλου τον φετινό ΠΑΟΚ;

«Όποτε έχω χρόνο και δεν έχω κάποια υποχρέωση ή προπόνηση, ναι, παρακολουθώ του αγώνες του ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι πως σε αυτό με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο πατέρας του Ντούγκλας Αουγκούστο. Αυτός μου έμαθε το PAOK TV και κάθε φορά μου στέλνει το λινκ για να μπω και να παρακολουθήσω τους αγώνες της ομάδας».

-Έχεις γραφτεί με χρυσά γράμμα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Πλέον ως απλός παρατηρητής από μακριά, τί βλέπεις ότι έχει αλλάξει από όταν βρισκόσουν εσύ στην ομάδα;

«Αυτό που βλέπω εγώ από μακριά και όντας σε άλλη ομάδα πλέον, είναι πως έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις. Όταν ήρθα το 2016 στην ομάδα ο αρχικός μας στόχος ήταν να κερδίσουμε έναν τίτλο, ανεξάρτητα το ποιος θα ήταν αυτός. Κατακτήσαμε το Κύπελλο και την επόμενη σεζόν θέλαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Κατακτήσαμε το νταμπλ και την επόμενη χρονιά ο στόχος μας ως ομάδα ήταν να κατακτήσουμε ξανά το νταμπλ, αλλά και να αγωνιστούμε στους ομίλους του Champions League, αφού θέλαμε να πετύχουμε και αυτόν τον στόχο, που δεν κατάφερε κανείς άλλος στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Οι απαιτήσεις μετά από τόσους τίτλους τα τελευταία χρόνια έχουν γιγαντωθεί. Αυτό είναι σημαντικό για τον σύλλογο. Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνει η νοοτροπία του νικητή, η φιλοδοξία και η… πείνα για ακόμα περισσότερους τίτλους».

-Έχεις παίξει στον τελικό του Europa League, στα προκριματικά του Champions League έχεις κατακτήσει αήττητο νταμπλ και τώρα βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας. Πώς είναι αλήθεια όλο αυτό το… ταξίδι;

«Η Βάσκο Ντα Γκάμα είναι ένας ποδοσφαιρικό γίγαντας στη Βραζιλία. Ωστόσο, την περσινή σεζόν λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν ήταν τόσο εύκολο να μείνει στην πρώτη κατηγορία αν και πάλεψε αρκετά για αυτό. Για εμένα φυσικά ήταν μια νέα εμπειρία. Τολμώ να πως πως είμαι χαρούμενος που έζησα αυτή την εμπειρία, διότι όταν σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο σε λίγα χρόνια θα έχω τη δυνατότητα να πω στα παιδιά μου πως έχω ζήσει τα πάντα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

-Είναι γνωστό πως οι οπαδοί της Βάσκο δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα στα εντός έδρας ματς. Βέβαια έχεις ζήσει τη γεμάτη Τούμπα και τη μοναδική ατμόσφαιρα των οπαδών του ΠΑΟΚ. Μπορούν να συγκριθούν οι δύο έδρες;

«Θα έλεγα πως ναι. Οι οπαδοί της Βάσκο δημιουργούν στα εντός έδρας παιχνίδια μας παρόμοια ατμόσφαιρα με αυτή των φίλων του ΠΑΟΚ. Και οι δύο καταφέρνουν να κάνουν τους αντιπάλους να υποφέρουν, αλλά και να δονούν το στάδιο με τις φωνές τους. Είναι τόσο παθιασμένοι και αυτοί του ΠΑΟΚ, αλλά και αυτοί της Βάσκο».

-Μια και είπαμε για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλήθεια σου έχει λείψει το να παίζεις στην Τούμπα;

«Πραγματικά μου έχει λείψει αυτό το γήπεδο. Ποτέ μου δεν είχα άλλη τέτοια ποδοσφαιρική εμπειρία όταν η Τούμπα δονούνταν από τις φωνές και τα τύμπανα εν ώρα αγώνα. Είναι κάτι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει εκεί».

-Σου έχει λείψει ο ΠΑΟΚ;

«Όλοι ξέρουν πόσο έχω δεθεί με την ομάδα και πόσο την αγάπησα. Ναι, ο ΠΑΟΚ μου έχει λείψει αυτό δεν μπορώ να το κρύψω».

-Τώρα που έχει περάσει αρκετός καιρός από τη μέρα που έφυγες από τον ΠΑΟΚ αν σου ζητήσω να κλείσεις τα μάτια και να ανακαλέσεις στη μνήμη σου μια στιγμή από τη θητεία σου στα ασπρόμαυρα, ποια εικόνα σου έρχεται πρώτη στο μυαλό;

«Η Τούμπα είναι γεμάτη με κόσμο, εγώ και οι συμπαίκτες μου βρισκόμαστε στο κέντρο του γηπέδου πάνω σε μια πλατφόρμα και πανηγυρίζουμε όλοι μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

-Με την επιστροφή του Ντάνι Αλβές στη Μπαρτσελόνα και κυρίως με τον τρόπο που έγινε αυτή δεν ήταν λίγοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ, που σκέφτηκαν αμέσως μια δική σου επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Εσύ θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ; Είναι αυτό ένα όνειρο για σένα;

«Ναι! Αν μου δινόταν αυτή η δυνατότητα-ευκαιρία θα ήταν κάτι σαν όνειρο για εμένα! Η Βάσκο ανανέωσε βέβαια το συμβόλαιο μου για ακόμα ένα χρόνο, αλλά μου ζητά να μείνω περισσότερο, λόγω των εμφανίσεων και της απόδοσης μου στο γήπεδο, αλλά και των αρχηγικών ικανοτήτων μου και της βοήθειας που δίνω στους νεαρούς ποδοσφαιριστής της ομάδας».

 

Προηγούμενο άρθροH ημέρα του Ινγκασον
Επόμενο άρθροΑκόμη ένα τρίποντο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Βόλεϊ: Κεκλεισμένων των θυρών το Final 4!

Μια μέρα πριν την έναρξη του Final 4 του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών στη Λάρισα, όπου θα συμμετέχουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός,...

Στην ίδια κατηγορία