Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όλοι τους πλέον κατάλαβαν!

Δημοφιλή

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος στην Ελλάδα αντιλήφθηκε με κάθε επισημότητα ποιος υπηρετεί το παιχνίδι και ποιος θέλει το μπάχαλο για να επιστρέψει στα “μαύρα χρόνια” του ποδοσφαίρου.

Το παιχνίδι και όσοι το αγαπούν και το υπηρετούν στην Ελλάδα πέτυχε μία νίκη απέναντι στους ποδοσφαιρικούς μπαχαλάκηδες! Κερδήθηκε μία μάχη σε έναν πόλεμο που θα συνεχιστεί για πολύ καιρό μέχρι να φανεί αν σε αυτό το κράτος υπάρχει και λειτουργεί η δικαιοσύνη.

Όλοι πλέον κατάλαβαν τον ρόλο του καθενός! Όλοι πλέον είδαν, αντιλήφθηκαν και κατήγγειλαν, πόσο πολύ ο Ολυμπιακός και όσοι τον εκφράζουν και τον εκπροσωπούν επιθυμεί να δημιουργήσει κρίση, με στόχο τον διορισμό νέας Διοικούσας Επιτροπής στην ΕΠΟ. Αυτό θέλουν και αυτό είναι το μόνο που τους νοιάζει στην προσπάθεια να ελέγξουν και πάλι τα πάντα όπως έκαναν από το 1996 έως το 2016.

ΤΟΥΣ ΕΞΕΘΕΣΕ Η ΛΙΓΚΑ

Οι διαιτητές ανακοίνωσαν αποχή για μεγάλο διάστημα, αμέσως μετά την επίθεση στο σπίτι του Ευαγέλλου την Κυριακή 22/12. Παρά το εορταστικό των ημερών, οι ομάδες πραγματοποίησαν έκτακτο συμβούλιο την Δευτέρα 30/12 και εκεί έδειξαν μεγάλη αποφασιστικότητα να πιέσουν για να παίξουν. Όχι όλοι. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απείχε και διέρρεε ότι την ενδιαφέρει μόνο το πώς θα ρίξει τη διοίκηση της ΕΠΟ και πώς θα αλλάξει την ΚΕΔ! Τώρα ήταν ξεκάθαροι, γι’ αυτό και οι άλλες ομάδες -πλην ΑΕΛ- τους άδειασαν:  «…θα πρέπει αφενός μεν να συζητηθεί το πλαίσιο των δημόσιων δηλώσεων και των αναρτήσεων στο διαδίκτυο, αφετέρου δε οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς να προβαίνουν άμεσα στην άσκηση διώξεων και τα αρμόδια δικαστικά όργανα στην επιβολή ποινών κατά των ΠΑΕ ή και των φυσικών προσώπων που εξέρχονται των ορίων των οικείων κανονισμών».

Επίσης τονίστηκε ότι όλοι πλην Ολυμπιακού, που απουσίαζε, και ΑΕΛ που επιφυλάχθηκε, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρακτική της υποβολής μηνύσεων κατά διαιτητών.

ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Οι Έλληνες διαιτητές εδώ και ένα μήνα έδειξαν τι τους ενοχλεί! Δήλωσαν ότι θα απέχουν από μία αγωνιστική λόγω των μηνύσεων, που έχουν αρχίσει να κατατίθενται εναντίον τους.

Εκεί επάνω πάτησαν οι άνθρωποι που έχουν ως μόνο στόχο την μπαχαλοποίηση του ποδοσφαίρου. Πέρα από τις μηνύσεις βέβαια, είχαμε και την επίθεση στο σπίτι του Ευαγέλλου. Αρχικά οι διαιτητές αποφάσισαν αποχή ως διαμαρτυρία. Λίγες ημέρες μετά όμως και μετά από πολύωρες συζητήσεις με τους ανθρώπους της ΕΠΟ και της Λίγκας, κατάλαβαν ότι με την στάση τους δίνουν στήριγμα σε όσους επιχειρούν να τα διαλύσουν όλα. Κάπως έτσι ο Τάσος Σιδηρόπουλος έστειλε σε όλους το δικό του μήνυμα λίγο πριν την ψηφοφορία: «Σας καλώ όμως να σκεφτείτε τελικά η αποχή ποιον συμφέρει. Αυτόν που κάνει προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων ή αυτόν που κάνει προσπάθεια για να γίνει η αποχή. Πολλές φορές μια ενέργεια φέρνει χειρότερα αποτελέσματα από αυτό που την δημιουργεί!»

Κάπως έτσι το γύρισαν και έδωσαν την δική τους απάντηση…

Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΡΟΛΟΣ UEFAFIFA

Μέσα σε όλα αυτά όμως που συμβαίνουν τι κάνουν οι ξένοι επιτετραμμένοι; Αυτό είναι ένα μυστήριο. Στις 13/12 με Δελτίο Τύπου ενημέρωναν ότι: «Όλες οι πλευρές εξέφρασαν τη διαρκή εμπιστοσύνη τους και την υποστήριξή τους στην ΚΕΔ και καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε δυσφημιστικό σχόλιο αναφορικά με τα μέλη της ΚΕΔ, διαιτητές ή τη διαιτησία γενικότερα στην Ελλάδα».

Τι άλλαξε άραγε και στις 24/12 μετά το… Βόλος-Ολυμπιακός,  ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης Χέρμπερτ Χούμπελ, δήλωνε: «Είναι απογοητευτικό να βλέπει κανείς διαιτητικά λάθη στον αγωνιστικό χώρο, παρά την επένδυση που έχει κάνει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στην εκπαίδευση των διαιτητών» και συμπλήρωνε: «Αυτού του είδους η διαιτητική απόδοση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή σε κανένα κορυφαίο πρωτάθλημα, είμαι δε υπέρ οποιασδήποτε παραδειγματικής τιμωρίας αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας»; Γιατί  τέτοια ωμή παρέμβαση για έναν αγώνα; Θα συνεχίσουν στο ίδιο στυλ ή θα προκαλέσουν με μία τέτοια παρέμβαση μόνο για ένα ματς για χατίρι αυτού που απειλεί και εκβιάζει;

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ!

Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταγωνιστής του σχεδίου που από την αρχή της χρονιάς περιγράφουμε και τώρα όλοι αντιλαμβάνονται. Ένα σχέδιο μπαχαλοποίησης που εκδηλώνεται κάθε εβδομάδα με διαφορετικό τρόπο. Είναι ο Ολυμπιακός μπροστά και πίσω βέβαια ακολουθούν οι… φίλοι του. Είναι εκείνοι που εκδηλώνονται συχνά – πυκνά και άλλοι που θα εκδηλωθούν στην πορεία.

Σε αυτή τη φάση η ΑΕΛ και ο Κούγιας παίρνουν ξεκάθαρα το μέρος του Ολυμπιακού. Μαζί ακολούθησαν τη μέθοδο των μηνύσεων, μαζί συνεχίζουν την προσπάθεια πίεσης των διαιτητών με αυτό τον ανόητο (για το ποδόσφαιρο) τρόπο, γνωρίζοντας ότι έτσι μπορούν να επεκτείνουν το κλίμα έντασης και μπαχαλοποίησης.

Κάπως έτσι λοιπόν οι προσπάθειές τους θα συνεχιστούν κάτι που εξάλλου δεν κρύβουν. Ο Σάββας Θεοδωρίδης προσπαθεί να πείσει ότι δρα αυτοβούλως και λέει το εξής κωμικοτραγικό: «Θέλω να σώσω το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι απόψεις μου είναι υποκειμενικές. Εκπροσωπώ τον εαυτό μου και όχι τον Ολυμπιακό. Μακριά ο Περέιρα απ’ όλα. Την μήνυση δεν θα την πάρω πίσω, φυσικά. Δεν υπάρχουν ανθρώπινα λάθη από εδώ και πέρα».

Στο ίδιο κλίμα και η ΑΕΛ με τον Κούγια: «Κατόπιν αυτής της εξελίξεως η ΠΑΕ ΑΕΛ καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους τους κ.κ. Περέιρα, Μάριν, Τριτσώνη, Κουκουλάκη για οτιδήποτε συμβεί σε επίπεδο διαιτησίας εις βάρος μας, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι εκτός του ότι θα αναδείξουμε με κάθε τρόπο (ΕΠΟ, Υπουργός, Κυβέρνηση, Βουλή) την οιαδήποτε αδικία εις βάρος μας, αλλά και ότι θα προσφύγουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπως αυτό αποτελεί κατοχυρωμένο συνταγματικό μας δικαίωμα».

Και επειδή οι τύποι αυτοί κατάλαβαν τι ενοχλεί τους διαιτητές, γράφουν στα Μέσα τους: «Κάνανε όμως ένα λάθος τα διαιτητάκια τα ατίθασα: δείξανε ότι τρέμουν τις μηνύσεις. Και οι επόμενες θα γίνουν την ώρα του αγώνα, για να μην μπορεί να γλυτώσουν και το αυτόφωρο…».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οι συμβουλές του Αμπέλ σε παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης

Αναμφίβολα ο Έντρικ Φιλίπε που επί του παρόντος αγωνίζεται στην Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα υπό καθεστώς δανεισμού συνιστά έναν...

Στην ίδια κατηγορία