Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολοι οι «Ιταλοί» του ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς ήρθε να προσθέσει το όνομά του στη λίστα παικτών, που αποκτήθηκαν από το Δικέφαλο και οι οποίοι (τουλάχιστον) μία σεζόν πιο πριν, αγωνίζονταν στο Καμπιονάτο. Αλλοι από αυτούς είχαν βασικό ρόλο στις ομάδες τους, άλλοι, πάλι, κατέγραφαν ολιγόλεπτες ή και καθόλου συμμετοχές…

Ξεχωριστή ήταν η περίπτωση του Ομάρι Τετράτζε, ο οποίος είχε αφιχθεί στην Τούμπα το καλοκαίρι του 1999. Διεθνής με την εθνική Ρωσίας (Γεωργιανός στην καταγωγή), ο ικανότατος κεντρικός χαφ είχε λύσει τη συνεργασία του με τη Ρόμα ήδη από τις 2 Φεβρουαρίου 1999, προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό (η τελευταία του συμμετοχή στo ιταλικό πρωτάθλημα ήταν στις 3 Μαΐου 1998!). Στον ΠΑΟΚ έπρεπε πρώτα να ξεπεράσουν τους ενδοιασμούς τους για την ικανότητά του να προσφέρει άμεσα τις υπηρεσίες του. Και το ότι συμμετείχε στην καλοκαιρινή προετοιμασία της Ουντινέζε, χωρίς τελικά να ενταχθεί στο δυναμικό της, τους είχε κάνει ακόμη πιο επιφυλακτικούς. Δεν ήταν τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι ο Τετράτζε δέχτηκε να υπογράψει τριετές συμβόλαιο, το οποίο όμως μπορούσε να «σπάσει» είτε μετά το πρώτο, είτε μετά το δεύτερο εξάμηνο, χωρίς ο ίδιος να αποζημιωθεί για το υπόλοιπο του συμβολαίου. Τελικά αποδείχθηκε ότι από ιατρικής άποψης ήταν εντάξει, παραμένοντας κάτοικος Τούμπας για σχεδόν δυόμισι χρόνια.

Ο Μάρεκ Κοζμίνσκι εντάχθηκε στο ρόστερ το καλοκαίρι του 2002, αφού προηγουμένως είχε αγωνιστεί ως βασικός και στα τρία παιχνίδια της Πολωνίας στο Μουντιάλ, που είχε φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας, κόντρα, κατά σειρά, σε Ν. Κορέα (2-0), Πορτογαλία (4-0) και ΗΠΑ (η μοναδική νίκη της Πολωνίας με 3-1, που όμως δεν της ήταν αρκετή για να αποφύγει την τελευταία θέση στον όμιλο της). Τη σεζόν που είχε προηγηθεί, ο Κοζμίνσκι είχε αρχίσει στη Serie A με την Μπρέσια, την ολοκλήρωσε ωστόσο με την Ανκόνα στη Serie B.

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης επέστρεψε το 2005 στον ΠΑΟΚ, «κουβαλώντας» τις 32 συμμετοχές στο Καμπιονάτο με την Μπολόνια. Δύο χρόνια αργότερα, ο Ιβιτσα Ιλιεφ άφηνε την Ιταλία και τη Μεσίνα (αγωνίζονταν ως δανεικός από την Τζένοα), στην οποία είχε συνολικά 21 συμμετοχές (οι επτά από εκείνες στην αρχική ενδεκάδα).

Δέκα συμμετοχές και δύο γκολ με την Αταλάντα είχε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς την σεζόν 2007-08, μια χρονιά, δηλαδή, πριν γίνει κάτοικος Τούμπας. Ο Βόσνιος επιθετικός είχε συμπληρώσει μια δεκαετίας παρουσίας στην Ιταλία, αφού πριν κλείσει τα δεκαοχτώ του χρόνια είχε ενταχθεί –τον Ιανουάριο του 1999-στην ομάδα νέων της Ουντινέζε (συνολικά 66 συμμετοχές και εννέα γκολ στη Serie A).

Η αρχή της σεζόν 2007-2008 είχε βρει τον Ματίας Βερόν στη Σιένα, με την οποία, όμως, έπαιξε μόνο σ’ ένα ματς (στο κύπελλο κόντρα στην Κάλιαρι). Και τον Ιανουάριο του 2008 ο Δικέφαλος τον απέκτησε ως δανεικό από την ιταλική ομάδα. Αντίθετα, το καλοκαίρι του 2009 ο Μπρούνο Τσιρίλο προέρχονταν από μια «γεμάτη» σεζόν με τη Ρετζίνα (34 συμμετοχές). Οσο για τον συμπατριώτη του Μίρκο Σαβίνι, είχε περάσει το β΄ μισό της σεζόν 2008-09 στην Παλέρμο (έντεκα συμμετοχές, μόνο οι δύο στο αρχικό σχήμα).

Το καλοκαίρι του 2013 ο Σωτήρης Νίνης είχε έρθει ως δανεικός από την Πάρμα, με την οποία είχε κάνει δεκατέσσερις συμμετοχές. Ως δανεικός-από την Ουντινέζε-έπαιζε κι ο Ζέλικο Μπρκιτς τη σεζόν 2015-16 στην Κάρπι, την εστία της οποίας είχε υπερασπιστεί σε μόνο τέσσερις αγώνες. Οσο για τον Ελ Καντουρί, πριν έρθει στον ΠΑΟΚ, υπήρξε βασικό στέλεχος της Εμπολι (δεκαπέντε συμμετοχές) στο δεύτερο μισό της σεζόν 2016-17.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Έρχονται… ανάσες για ΠΑΟΚ

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έχουν δώσει οι «ασπρόμαυροι», προκαλεί προβληματισμό, αφού οι ποδοσφαιριστές του...

Στην ίδια κατηγορία