Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ολιβέιρα και Τόμας καταγράφουν… αρνητικά ρεκόρ

Δημοφιλή

Εστω κι αν για την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν απομένουν άλλοι τέσσερις αγώνες (τρεις για τα πλέι οφ, όπως κι ο τελικός κυπέλλου), η συγκομιδή των δεκαεννέα γκολ, που έχουν από κοινού οι Νέλσον Ολιβέιρα και Μπράντον Τόμας, είναι πενιχρή, ειδικά για μια ομάδα, που θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το πρόβλημα, βέβαια, της μικρής συνεισφοράς των φορ του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα είχε διαπιστωθεί από την περσινή σεζόν, όταν όλοι οι κεντρικοί επιθετικοί δεν κατάφεραν στο τέλος της περιόδου να φθάσουν τα 20 γκολ. Για την περσινή χρονιά, πάντως, υπάρχει-ως ένα βαθμό-η δικαιολογία του σοβαρού τραυματισμού του Ολιβέιρα στην αρχή της σεζόν, γεγονός που περιέπλεξε τα πράγματα. Ο Πορτογάλος έμεινε στο ένα γκολ, ενώ ο Τσούμπα Ακπομ, που επέστρεψε ως δανεικός για να τον αντικαταστήσει, μέτρησε στο τέλος έντεκα τέρματα. Οι Κάρολ Σφιντέρσκι και Αντόνιο Τσόλακ, που έπαιξαν στο α΄ και στο β΄ μέρος της σεζόν αντίστοιχα, κατέγραψαν συνολικά επτά τέρματα (τέσσερα συν τρία). Το συνολικό άθροισμα των φορ; Μόλις δεκαεννέα γκολ, όσα δηλαδή μετρούν μέχρι τώρα κι οι Ολιβέιρα και Τόμας (ένα γκολ έχει πετύχει κι ο Στέφανος Τζίμας, μόνο που ο 17χρονος επιθετικός ανήκει φέτος σε… τρεις ομάδες, έχοντας συμμετοχές και στον ΠΑΟΚ Β΄, αλλά και στην Κ-19.

Γενικότερα από το 2019 και μετά ισχύει το «κάθε πέρσι και καλύτερα». Τη σεζόν 2020-21 οι φορ είχαν δώσει 21 γκολ, με τον Σφιντέρσκι να φθάνει τα έντεκα, τον Μάικλ Κρμέντσικ τα εννέα και τον Τσόλακ το… ένα (οι δύο τελευταίοι έπαιξαν από μισή χρονιά). Μια χρονιά πριν (περίοδος 2019-20) η προσφορά των φορ έφθασε τα 24 γκολ, και μάλιστα μόνο από δύο παίκτες, τους Σφιντέρσκι (δεκατέσσερα) και Ακπομ (δέκα).

ΤΑ ΜΟΛΙΣ ΔΕΚΑΕΞΙ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2009-10

Δεκατρία ολόκληρα χρόνια πίσω πρέπει να γυρίσει κανείς για να βρει χειρότερο-από τον αντίστοιχο φετινό- απολογισμό σε γκολ από τους φορ του ΠΑΟΚ στη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή στη σεζόν 2009-10, όταν οι Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (εννέα), Θανάσης Παπάζογλου (πέντε), Λούσιο Φιλομένο (ένα) και Εντίνιο (ένα) είχαν πετύχει συνολικά δεκαέξι γκολ. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου εκείνη την περίοδο ήταν ο Βλάνταν Ιβιτς, που αγωνίζονταν κυρίως ως κεντρικός μεσοεπιθετικός.

Βέβαια, και την αμέσως επόμενη χρονιά (2010-11) ο Δικέφαλος είχε πάει πολύ λίγα γκολ από τους φορ, με τους Στέφανο Αθανασιάδη, Μουσλίμοβιτς και Παπάζογλου να σκοράρουν από επτά, τέσσερις και μια φορά αντίστοιχα (σύνολο δώδεκα). Άλλες τόσες φορές, όμως, είχε σκοράρει κι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος άλλοτε αγωνίζονταν ως φορ και άλλοτε στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Ο ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΣ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Οι πιο παραγωγικές σεζόν (από το 2010 και μετά) των φορ ήταν τη διετία 2018-2019, με κύριο «υπεύθυνο» τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ειδικά την περίοδο 2017-18 ο Σέρβος είχε σπάσει τα κοντέρ, φθάνοντας τα 27. Προσθέστε και τα πέντε γκολ του Ευθύμη Κουλούρη για να προκύψει το άθροισμα των 32 τερμάτων.

Μια χρονιά μετά, τα συνολικά γκολ των φορ αυξήθηκαν στα 35. Σχεδόν τα μισά (δεκαοχτώ) είχε πετύχει ο Πρίγιοβιτς, κι ας είχε αποχωρήσει από την Τούμπα στα μισά της χρονιάς με προορισμό τη Σαουδική Αραβία και την Αλ Ιτιχάντ. Τα υπόλοιπα δεκαεφτά τέρματα είχαν σημειώσει οι Ακπομ (οχτώ), Σφιντέρσκι (έξι-σε μισή σεζόν) και Νίκος Καρέλης (τρία). Ακόμη και τη σεζόν 2016-17, που ο Πρίγιοβιτς έπαιξε με την ασπρόμαυρη φανέλα από τον Ιανουάριο και μετά, αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με δέκα γκολ. Τα υπόλοιπα έντεκα γκολ από τους φορ είχαν έρθει από τους Κουλούρη και Αθανασιάδη (έξι και πέντε γκολ αντίστοιχα).

ΌΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Ο,τι έκανε ο Πρίγιοβιτς, το είχε κάνει (σε μικρότερη κλίμακα, βέβαια) ο Αθανασιάδης στο πρώτο μισό της περασμένης δεκαετίας. Την περίοδο 2012-13 ο Κλάους είχε σκοράρει 23 φορές, ενώ άλλα τρία γκολ είχε πετύχει ο Απόστολος Γιάννου, το σύνολο 26, όσο ήταν και δύο χρόνια μετά, με τη διαφορά ότι τα δεκαοχτώ ήταν του Αθανασιάδη και τα άλλα οχτώ του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Ακόμη, την περίοδο 2011-12 ο Αθανασιάδης είχε σκοράρει δεκαεφτά φορές, με τους Παπάζογλου, Γιάννου και Φρεντερίκ Νιμανί να πετυχαίνουν από τρία, δύο και ένα γκολ αντίστοιχα (το σύνολο 23 τέρματα).

Δεκαεφτά γκολ είχε πετύχει ο Κλάους και τη σεζόν 2013-14, με τους Κουλούρη και Ντάνιελ Χούσεν να προσθέτουν τρία και ένα γκολ αντίστοιχα (το σύνολο 21). Οσο για την περίοδο 2015-16, ο Αθανασιάδης είχε σκοράρει δεκαπέντε φορές, ενώ ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είχε… αρκεστεί στα πέντε γκολ (σύνολο 20).


Τελευταία νέα

BMW M2: Βελτιωμένες και έτοιμες για πίστα!

Αναβαθμισμένες νέες BMW M2 διαθέσιμες για ενοικίαση και trackdays στο Nürburgring και στο Spa-Francorchamps, δια χειρός AC Schnitzer και...

Στην ίδια κατηγορία