Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Oλα από την αρχή

Δημοφιλή

Το καλοκαίρι του 2015 βρήκε τον ΠΑΟΚ με νέο αθλητικό διευθυντή, τον Φρανκ Αρνεσεν, νέο προπονητή, τον Ιγκόρ Τούντορ και με μια ολόκληρη ενδεκάδα νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών. Η επανεκκίνηση είχε κριθεί απαραίτητη μετά την παταγώδη αποτυχία της αμέσως προηγούμενης σεζόν, που είχε βρει το Δικέφαλο τελευταίο στα πλέι οφ, άρα και υποχρεωμένο να πάρει μέρος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, αρχίζοντας από πολύ νωρίς τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Ήδη από το Μάρτιο είχε αρχίσει η αναζήτηση τεχνικού διευθυντή, κι ο οποίος θα είχε την ευθύνη να «οικοδομήσει» μια νέα ομάδα. Τα ονόματα του Ιταλού Αντονέλο Πρέιτι και του Ισπανού Τόνι Μουνιόθ είχαν έρθει στο προσκήνιο, η τελική επιλογή, ωστόσο, είχε γίνει –την Τετάρτη 27 Μαΐου, ανήμερα της εντός έδρας ήττας με 1-0 από τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ–στο πρόσωπο του Φρανκ Αρνεσεν. Γνώστης του αντικειμένου, με προϋπηρεσία –μεταξύ άλλων-σε Αμβούργο και Τσέλσι, ο Δανός ήξερε καλά τη δουλειά του.

Πρώτο του μέλημα ήταν η εύρεση ενός νεαρού και φιλόδοξου προπονητή. Τελικώς, εμπιστεύτηκε τον Ιγκόρ Τούντορ, κρίνοντας ως πετυχημένη τη θητεία του (τότε) 37χρονου Κροάτη τεχνικού στον πάγκο της Χάιντουκ.

Οι μεταγραφικές αναζητήσεις, πάντως, της διοίκησης είχαν αρχίσει αρκετά πιο νωρίς από την έλευση του Αρνεσεν στην Τούμπα. Ηδη από τις 11 Μαρτίου είχε «κλειδώσει» η συμφωνία με τους Χάρη Χαρίση και Νίκο Κοροβέση (4ετές συμβόλαιο ο πρώτος, 3ετές ο δεύτερος), ενώ στη Θεσσαλονίκη για συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ, που έψαχνε τον αντικαταστάτη του Ιτάνζ για τη σεζόν που ακολουθούσε, είχε ταξιδέψει ο Γκιόρκι Λόρια. Ο Γεωργιανός γκολκίπερ, έχοντας μείνει ελεύθερος από τον ΟΦΗ (ήταν η σεζόν που η ομάδα του Ηρακλείου είχε διαλυθεί και δεν κατέβαινε στα τελευταία ματς της σεζόν), πήγε τελικά στον Ολυμπιακό, στον οποίο παρέμεινε για… 1,5 μήνα, συνεχίζοντας στο πρωτάθλημα Ρωσίας με τη Σαμάρα.

Εντονη φημολογία είχε αναπτυχθεί για τον κεντρικό αμυντικό της Ξάνθης, Δημήτρη Γούτα (συνέχισε στον Ολυμπιακό), τον επιθετικό της Καλλονής, Γιώργο Μανούσο (παρέμεινε στην ομάδα της Λέσβου) και τον Ισραηλινό κεντρικό αμυντικό της Μακάμπι Χάιφα, Ορέλ Ντγκάνι (διατηρήθηκε στο ρόστερ της ισραηλινής ομάδας). Την ίδια στιγμή, η ΠΑΕ διέψευδε τις φήμες περί συμφωνίας με τον Αργεντινό επιθετικό του ΠΑΣ Γιάννινα, Κριστιάν Τσάβες.

Στο πρώτο ραντεβού της 26ης Ιουνίου στη Μεσήμβρια παραβρέθηκαν μόλις δύο νέα πρόσωπα, οι Χαρίσης και Κοροβέσης. Ποιοι ακολούθησαν; Ο Ρόμπιν Ολσεν (4ετές συμβόλαιο) στις 2 Ιουλίου, ο Γκάρι Ροντρίγκεζ (3ετές) στις 4 Αυγούστου, ο Ζάιρο (4ετές) στις 8 Αυγούστου, ο Στέλιος Μαλεζάς (2ετές) στις 10 Αυγούστου, οι Ερικ Σάμπο και Μαρίν Λέοβατς (αμφότεροι 4ετή συμβόλαια) στις 11 Αυγούστου, ο Γκόικο Τσίμιροτ (3ετές) στις 17 Αυγούστου, ο Τέρι Αντόνις (3ετές) στις 18 Αυγούστου και, τέλος, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στις 2 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, παρά το πλήθος των μεταγραφικών κινήσεων, ο αριθμός των εισιτηρίων διαρκείας δεν είχε ξεπεράσει τις δέκα χιλιάδες (9.103).

*Ατυχος της καλοκαιρινής προετοιμασίας ήταν ο Αθανασιάδης, που είχε υποστεί κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του, με συνέπεια να λείψει από τους προκριματικούς της Ευρώπης και να επανεμφανιστεί στο ματς πρωταθλήματος της 12ης Σεπτεμβρίου στη Βέροια

ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΓΙΑ ΠΕΛΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ

Eχοντας επιστρέψει από το δανεισμό του στη Βιτόρια Σετούμπαλ, ο Δημήτρης Πέλκας επέκτεινε στις 27 Ιουλίου το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2018. Σχεδόν ένα μήνα αργότερα (25 Αυγούστου) έπεφταν οι τίτλοι τέλους στην καριέρα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος έχει να επιδείξει συνολικά 358 εμφανίσεις και 113 τέρματα με την ασπρόμαυρη φανέλα (τελευταία συμμετοχή στο Ζάγκρεμπ εναντίον της Λοκοτίβα).

«ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΝΤΟΡ

Στις 18 Ιουνίου είχε επισημοποιηθεί η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Τούντορ, ο οποίος είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Στην αποστολή, που είχε αναχωρήσει στις 2 Ιουλίου για το Ντόορβερτ, είχαν συμπεριληφθεί 23 παίκτες, οι Αθανασιάδης, Γλύκος, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Κοροβέσης, Παπαγιαννόπουλος, Πούγγουρας, Σαββίδης, Σαλπιγγίδης, Σιαμπάνης, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Χαρίσης, Γκολάσα, Κόστα, Βίτορ, Μαντούρο, Περέιρα, Λούκας, Μελίσσας, Μυστακίδης, Πέλκας και Μάρτενς. Άλλοι πέντε παίκτες, οι Κάτσε, Τζιόλης, Ρατς, Μακ και Νομπόα ενσωματώθηκαν στην αποστολή τις ημέρες που ακολούθησαν.

*Μόλις τρία φιλικά είχαν γίνει επί ολλανδικού εδάφους: νίκες επί της Κοτ Αζούρ και της Ντνίπρο με 3-1 και 4-1 αντίστοιχα και ήττα με 4-3 από την Μπόχουμ.

*Δύο ημέρες μετά την πρόκριση επί της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, ο Τούντορ έθεσε εκτός ομάδας τους Ρατς, Μάρτενς, Περέιρα και Γκολάσα (η απόφαση ανακλήθηκε τις επόμενες ημέρες για τον Ισραηλινό, που παρέμεινε στην Τούμπα). Παρελθόν είχαν αποτελέσει και οι Παπαγιαννόπουλος, Μαντούρο και Νομπόα.

ΕΤΣΙ ΗΡΘΕ Ο ΜΠΕΡΜΠΑΤΟΦ

Τον Αύγουστο του 2015 ο Φρανκ Αρνεσεν αναζητούσε έναν επιθετικό (μετά την αποχώρηση του Σαλπιγγίδη), που θα ενίσχυε τη γραμμή κρούσης. Η τελική επιλογή είχε γίνει στο πρόσωπο του διεθνή Λετονού φορ Αρτιόμς Ρούντνεβς, ο οποίος κατέφθασε στη Θεσσαλονίκη. Ο Αρνεσεν είχε προχωρήσει το θέμα απόκτησης του από το Αμβούργο και ο παίκτης είχε συμφωνήσει προφορικά μαζί του για τριετές συμβόλαιο. Όταν, μάλιστα, έγινε γνωστό ότι πέρασε και από ιατρικές εξετάσεις, όλοι πείστηκαν ότι θα εντάσσονταν στο ρόστερ του Δικεφάλου. Ο Ρούντνεβς, όμως, αθέτησε τελικά την προφορική συμφωνία, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Επέστρεψε στη Γερμανία, δηλώνοντας αποφασισμένος να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ του Αμβούργου για τη σεζόν που θα ακολουθούσε (συμμετείχε σε 11 ματς, πετυχαίνοντας δύο γκολ).

Μετά το ναυάγιο με τον Λετονό, υπήρξε δυστοκία ως προς την ανεύρεση άλλου επιθετικού (δεν είχε προχωρήσει και η περίπτωση του Ρουμάνου φορ Μαρικά, που αγωνίζονταν στην Κόνιασπορ, αλλά και του Γκανέζου Μποάκι, που από την Αταλάντα πήγαινε στη Ρόντα). «Παίζουμε ένα μήνα χωρίς επιθετικό» γκρίνιαζε ο Τούντορ μετά την ήττα με 3-1 στα Γιάννινα για τη δεύτερη αγωνιστική, αφού έλειπε και ο τραυματίας Αθανασιάδης. Μέχρι που στις 2 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

*Αποδεκτή είχε γίνει στις 20 Ιουλίου (ανάμεσα στα ματς με τη Λοκομοτίβα) η παραίτηση του Παντελή Κωνσταντινίδη, ο οποίος συνέχισε στην Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας ως βοηθός του Λάσλο Μπόλονι.

*«Χρυσή» για το Δικέφαλο αποδείχθηκε η ρήτρα μεταπώλησης του Λούκας, που είχε παραχωρηθεί, την Τετάρτη 12 Αυγούστου, στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, στην οποία, την αμέσως προηγούμενη σεζόν, αγωνίζονταν δανεικός. Το ποσοστό 20% των δικαιωμάτων του Ισπανού μεσοεπιθετικού απέφερε στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ, όταν ένα χρόνο αργότερα τον αγόρασε η Άρσεναλ.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία