Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οικοδεσπότης κατά του Αρη στα… Τρίκαλα

Δημοφιλή

Μία και μοναδική φορά αναγκάστηκε ο ΠΑΟΚ να υποδεχθεί τον Αρη σε ματς πρωταθλήματος μακριά από την Τούμπα. Συνέβη σαν σήμερα πριν 17 χρόνια, όταν η μεταξύ τους αναμέτρηση διεξήχθη στα Τρίκαλα.

Στο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της περιόδου 2002-03, που είχε οριστεί για την Κυριακή 13 Απριλίου 2003, υπήρχε και το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Αρη.

Στο Δικέφαλο είχε επιβληθεί ποινή δύο αγωνιστικών της έδρας του για τον επεισοδιακό πρώτο προημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (3-1), που είχε διεξαχθεί ενάμισι μήνα νωρίτερα και έτσι η ΕΠΑΕ κλήθηκε να ορίσει το γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα με τους «κίτρινους». Οι πρώτες σκέψεις έγιναν για τα Πηγάδια, ωστόσο οι άνθρωποι της Ξάνθης προέβαλαν αντιρρήσεις, με αποτέλεσμα ο Θανάσης Κανελλόπουλος (πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής) να φέρει ξανά το θέμα στο συμβούλιο. Τελικά, ο… κλήρος έπεσε στο γήπεδο των Τρικάλων, έστω και αν η αστυνομική διεύθυνση της θεσσαλικής πόλης είχε αρνηθεί αρχικά ν’ αναλάβει την ευθύνη αστυνόμευσης του παιχνιδιού. Χρειάστηκε, μάλιστα, η παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργού Δημόσιας Τάξης, προκειμένου ν’ αρθεί το διαφαινόμενο αδιέξοδο με την έδρα του αγώνα.

Απέμεναν πέντε αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και οι δύο ομάδες είχαν έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού κυνηγούσαν τις προνομιούχες θέσεις για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, έστω κι αν διατηρούσαν ανοιχτή την πόρτα της Ευρώπης και μέσω κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ, που όλη τη σεζόν ταλανίζονταν από τα έντονα οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της αδυναμίας του Γιώργου Μπατατούδη ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, προέρχονταν από δύο συνεχόμενες ήττες (0-1 από ΑΕΚ και 4-0 από Ιωνικό!), με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 5η θέση (πίσω και από τον Πανιώνιο…) με 43 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Αρη.

Στα Τρίκαλα είχαν βρεθεί οπαδοί και των δύο ομάδων (διατέθηκαν 3.339 εισιτήρια) και η ατμόσφαιρα δεν άργησε να ηλεκτριστεί, όταν υποστηρικτές του Άρη προσπάθησαν να κρεμάσουν πανό στα κάγκελα της κενής ζώνης, που είχε δημιουργήσει η αστυνομία. Στο 12΄ ο Κύρος Βασσάρας αναγκάστηκε να διακόψει το ματς, μια και οπαδοί των δύο αντιπάλων είχαν βρεθεί πέριξ του αγωνιστικού χώρου (προς στιγμή ο διαιτητής είχε απειλήσει και με οριστική διακοπή). Την ίδια στιγμή, στην κερκίδα των επισήμων φραστική επίθεση δέχονταν κι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Νίκος Τσαρούχας, τον οποίο όμως προστάτευσαν από τα χειρότερα παράγοντες του ΠΑΟΚ. Και μέχρι ν’ αποκατασταθεί η τάξη και να αρχίσει ξανά ο αγώνας, χρειάστηκε να περάσει ένα 20λεπτο…

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη επέβαλλε την ανωτερότητα της και με τα γκολ των Γιασεμάκη (50΄) και Θεοδωρίδη (69΄) επικράτησε 2-0.

Για τον τελευταίο ήταν μόλις η τρίτη συμμετοχή του με την ασπρόμαυρη φανέλα, αφού τον Ιανουάριο, που είχε προηγηθεί, είχε μετακομίσει στην Τούμπα μετά από πέντε χρόνια θητείας στο «Κλ. Βικελίδης».

Για τους νικητές είχαν αγωνιστεί οι Τοχούρογλου, Αμπονσά, Χασιώτης, Καφές (53΄ Φουτσίνι), Κούτσης, Εγκωμίτης, Καραδήμος, Οκκάς (87΄ Κανακούδης), Γεωργιάδης, Γιασεμάκης και Σπάσιτς (63΄ Θεοδωρίδης).

Για τους (τυπικά) φιλοξενούμενους έπαιξαν οι Λαμπάκης, Κατσιαρός (74΄ Σίμιτς), Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Μορίς, Διγκόζης (70΄ Πανόπουλος), Σελάντερ, Επαλέ (68΄ Κυζερίδης), Μπράγκα, Μπασίρ και Ντεμπά-Νιρέν.

ΟΤΑΝ ΜΑΘΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Με τη νίκη του επί του συμπολίτη ο ΠΑΟΚ είχε κάνει σημαντικό βήμα προς της έξοδο του στο ΟΥΕΦΑ, αλλά μετά το παιχνίδι δεν υπήρξε η παραμικρή εκδήλωση χαράς, έστω ικανοποίησης. Κάθε άλλο. Μόλις είχαν αρχίσει να φθάνουν τα νέα για το τρομερό δυστύχημα στα Τέμπη, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 21 μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας και τα γύρω χωριά. Και η επιστροφή της αποστολής στη Θεσσαλονίκη έγινε σε βουβό κλίμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μεγάλη μαγκιά αυτό που κάνει ο Χατζόπουλος

Μία χρονιά μπορεί να σου στραβώσει αλλά αυτό που συμβαίνει με τον μπασκετικό ΠΑΟΚ είναι να σε τρελαίνει. Και...

Στην ίδια κατηγορία