Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Οι «συμμαχίες» της Basket League

Δημοφιλή

Επειδή ολοένα και «φουντώνει» η συζήτηση περί… αναδιάρθρωσης στην Basket League να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα ώστε να έχετε μια εικόνα περί του θέματος: ΠΑΟΚ και Άρης όντως κάποια στιγμή ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τι… παίζει με το θέμα και το συζήτησαν με τον Γαλατσόπουλο. Για να γίνει αναδιάρθρωση πρέπει να λάβει απόφαση το δ. σ. του ΕΣΑΚΕ το οποίο θα εισηγηθεί την αλλαγή στην ΕΟΚ, η οποία θα πρέπει να συναινέσει και στην συνέχεια να εγκριθεί από την Πολιτεία. Το θέμα δεν είναι καθόλου εύκολο. Το κλίμα στον ΕΣΑΚΕ δεν είναι ιδιαίτερα θετικό για ΠΑΟΚ και Άρη. Ο Προμηθέας (όπως έχουμε ξαναγράψει) έφτασε στο σημείο να ασκεί επιρροή σε αρκετές «μικρές» ομάδες. Αυτές οι «μικρές» ομάδες συν τον Προμηθέα άσκησαν βέτο φέτος στα  τηλεοπτικά με αποτέλεσμα ΠΑΟΚ και Άρης να παίρνουν ίδια χρήματα (για πρώτη φορά) με αυτά του Λαυρίου, του Κολοσσού, του Ηφαίστου κλπ.

Μέσω ΕΣΑΚΕ, λοιπόν, αυτή τη στιγμή φαίνεται πως δύσκολα θα περάσει μια τέτοια ιστορία. Βέβαια, υπάρχουν και πολλοί αστάθμητοι παράγοντες τους οποίους δεν θα απαριθμήσουμε στην παρούσα φάση. Η αλήθεια είναι πως παίζονται πολλά στο παρασκήνιο κι όχι μόνο στο θέμα της αναδιάρθρωσης αλλά γενικά στο ελληνικό μπάσκετ καθώς υπάρχει σε εξέλιξη μια μάχη εξουσίας που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ

Το ίδιο το μπάσκετ, οι άνθρωποι που το εκπροσωπούν θεσμικά, οι φορείς πρέπει να βρουν τον τρόπο: Κυρίως δυο ομάδες της φετινής Α1 (όλοι ξέρουν ποιες είναι αυτές), αποτελούν ντροπή για το άθλημα και το πρωτάθλημα. Ας βρουν τρόπο να τις αποβάλλουν από αυτό, να τις αποκλείσουν κι ας μπουν «δικλείδες» στο μέλλον για παρόμοια φαινόμενα.

ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ

Το είπε και στον Aμερικάνο μάνατζερ του: «Δεν θέλω να ξαναγυρίσω τώρα που τέλειωσαν και τα ματς της Ευρώπης». Ο Σμιθ έπαιζε για τα νούμερα του, για το επόμενο συμβόλαιο. Κάπου είπε επίσης πως ενοχλήθηκε επειδή τον έβρισαν μετά το ματς με τον Κολοσσό!

Από το 2012 που άρχισε να παίζει στην Ευρώπη ο Σμιθ πουθενά δεν στέριωσε πάνω από μια σεζόν. Το 2017 μάλιστα άλλαξε τρεις ομάδες. Τυχαίο;

*Και στο μπάσκετ πάει να τα κάνει… μαντάρα ο Αυγενάκης. Δεν έχει καμία δουλειά να υπόσχεται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με ανθρώπους του Ολυμπιακού πως «θα ξηλώσουμε το παλιό καθεστώς κι αυτό είναι δέσμευση». Δεν είναι όμως αυτός ο ρόλος του.

ΑΡΧΗΓΙΚΗ… ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Έλεγε πολλά και… διάφορα ο Παναγιώτης Φασούλας κατά την παρουσία του στο Ηράκλειο για το All Star Game. Έλεγε πως θα καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ελληνικό μπάσκετ και θα ζητήσει την ψήφο των σωματείων για την προεδρία. Στο Ηράκλειο ο Φασούλας είχε για το ίδιο θέμα κι ένα τετ α τετ με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, τον Γιώργο Μαυρωτά.

*Δεν είναι καθόλου εύκολη η μάχη για την προεδρία της ΕΟΚ. Ο Λιόλιος του Προμηθέα και ο Φασούλας μπορεί να θέλουν όμως το «σύστημα» Βασιλακόπουλου είναι πολύ βαθιά ριζωμένο. Το σύστημα διεξαγωγής της ΕΟΚ δεν είναι σαν αυτό της ΕΠΟ. Δεν ψηφίζουν οι Ενώσεις, αλλά τα σωματεία.

Μιλάμε για 1.200 περίπου σωματεία στην Ελλάδα. Κάποια από αυτά ανενεργά, «σφραγίδες». Χρειάζεται δουλειά σε βάθος, πρέπει να πας «πόρτα – πόρτα» που λένε. Να μιλήσεις, να τάξεις… Καθόλου εύκολη δεν είναι η ανατροπή.

ΤΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Όργια κάνει φέτος αυτός ο Φράνκαμπ του Ρεθύμνου. Πρώτος σκόρερ της Α1 μέχρι στιγμής. Στην διάρκεια του All Star Game σε ένα «πηγαδάκι» ρωτάνε τον πρόεδρο του Ρεθύμνου, τον Κώστα Ζομπανάκη: «Που τον βρήκες αυτόν τον Aμερικανό;». Κι απαντάει: «Ένα καλοκαιρινό βράδυ είχα αϋπνία. Πήρα το ipad κι άρχισα μέσω του eurobasket.com να βλέπω παίκτες από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ξεκίνησα αλφαβητικά. Μπήκα στο πρωτάθλημα της Βουλγαρίας κι αμέσως τα νούμερα που είχε τράβηξαν την προσοχή μου. Ρωτήσαμε, είχε χαμηλό κασέ και τον κλείσαμε. Του χρόνου με αυτά που κάνει δύσκολα θα μπορέσουμε να τον κρατήσουμε», είπε.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Στέλεχος της ΕΡΤ έλεγε πρόσφατα σε μέλος του δ.σ. του ΕΣΑΚΕ το εξής: «Χωρίς ΠΑΟΚ ή χωρίς Άρη στην Α1 δεν θα δώσουμε τα ίδια λεφτά για τηλεοπτικά. Το πρωτάθλημα χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής του». Ο άνθρωπος του ΕΣΑΚΕ απάντησε πως κάποιες ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ήδη παραμονή δεν πληρούν άλλα κριτήρια διατήρησης τους στην Α1 και δεν θα μείνουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ πάνω από Ρεάλ και Λίβερπουλ

O ΠΑΟΚ φέτος έχει παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και έχει καταφέρει να σκοράρει αρκετά τέρματα τόσο στο πρωτάθλημα της Super...

Στην ίδια κατηγορία