Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι στόχοι κι οι δυσκολίες

Δημοφιλή

Ο κύκλος της προετοιμασίας φθάνει στο τέλος του για τον ΠΑΟΚ Β΄, που θα ριχθεί στη μάχη της Σούπερ Λιγκ 2.

Ο Πάμπλο Γκαρσία κλήθηκε να δημιουργήσει μια ομάδα κυριολεκτικά από την αρχή, με παίκτες που, είτε αποκτήθηκαν στη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, είτε επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους, είτε προωθήθηκαν από την περσινή ομάδα νέων Κ-19. Bέβαια, ο Ουρουγουανός προπονητής γνώριζε από το παρελθόν τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, που έχει φέτος μαζί του, ωστόσο έπρεπε να «παντρέψει» το σύνολο των παικτών και να παρουσιάσει μια έτοιμη ομάδα στην αφετηρία της Σούπερ Λιγκ 2.

Φυσικά, κανείς δεν ξεχνάει ότι απώτερος στόχος τη δεύτερης ομάδας του ΠΑΟΚ δεν είναι άλλος από το να προετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες για την πρώτη ομάδα. Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι άνθρωποι του Δικεφάλου πρωτοστάτησαν στην ιδέα της συμμετοχής δεύτερων ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2, προκειμένου αυτές να λειτουργήσουν, για τους παίκτες, που ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στην Ακαδημία, ως σκαλοπάτι για την πρώτη ομάδα. Και έστω με σημαντική καθυστέρηση (όπως συνήθως συμβαίνει στη χώρα μας…) θεσμοθετήθηκε από φέτος η παρουσία δεύτερων ομάδων στη Σούπερ Λιγκ, κάτι που αφορά τον ΠΑΟΚ και τις τρεις «μεγάλες» ομάδες του κέντρου (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ).

Σε κάθε περίπτωση, σκόπιμο είναι να υπάρχει συνεργασία και δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των υπευθύνων της πρώτης και της δεύτερης ομάδας. Όταν, για παράδειγμα, ένας παίκτης από την πρώτη ομάδα θέλει να βρει ξανά το ρυθμό του, μπορεί να πηγαίνει στην Κ-23 και να παίρνει στα πόδια του τα απαραίτητα παιχνίδια. Ο Γκαρσία θεωρεί ότι, αντί ένας παίκτης της πρώτης ομάδας να παραμένει χωρίς επίσημα παιχνίδια, θα είναι προτιμότερο να αγωνίζεται, σε κάποιους αγώνες τουλάχιστον, με την αντίστοιχη δεύτερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ρέντη: Πώς η ηγετική ομάδα μετέφερε τα πολεμοφόδια από τον Πειραιά

Στοιχεία για τη δράση των συλληφθέντων για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού με ναυτική φωτοβολίδα του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου...

Στην ίδια κατηγορία