Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι σταθερές, που απουσιάζουν

Δημοφιλή

Οι «ασπρόμαυροι» όχι μόνο αδυνατούν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους άλλα η συζήτηση επικεντρώνεται στα πανομοιότυπα γκολ που δέχονται, με τις συγκρίσεις να είναι αναπόφευκτες.

Υπάρχουν φορές που οι αριθμοί όχι μόνο λένε την αλήθεια, αλλά είναι και αμείλικτοι. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει την πέμπτη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος γεγονός που μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Και επειδή, καλώς ή κακώς, η σεζόν του τίτλου θα είναι πάντα ένα σημείο αναφοράς και σύγκρισης, τα 17 γκολ μετά από 12 αγωνιστικές είναι τρία περισσότερα από όσα δέχθηκε ο Δικέφαλος στους 30 αγώνες εκείνου του πρωταθλήματος.

Ο Φερνάντο Βαρέλα είναι ένα από τα πρόσωπα που συνδέουν εκείνη τη σεζόν με τη φετινή, με τον Αφρικανό να γνωρίζει και εκείνος πως η μέχρι τώρα αγωνιστική του εικόνα είναι μακριά από αυτή που θα ήθελε να έχει. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός είναι δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής, πίσω μόνο από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Αν και υπάρχουν συμπαίκτες του που έχουν αγωνιστεί σε περισσότερα παιχνίδια από εκείνος, λόγω θέσης, ο Βαρέλα δεν είναι στους υποψήφιους για αντικατάσταση, μετρώντας 10 90λεπτα στην Σούπερ Λιγκ. Σε επίπεδο ατομικών μονομαχιών, τόσο όσον αφορά τις εναέριες μάχες όσο και αυτές στο έδαφος, τα ποσοστά του Βαρέλα είναι στο 55,5 και στο 68%, χαμηλότερα από τα αντίστοιχα περσινά. Κάπου εδώ βέβαια μπαίνει στη συζήτηση και η κουβέντα που αφορά όχι μόνο το αγωνιστικό του περιβάλλον, τους υπόλοιπους συμπαίκτες του δηλαδή, αλλά και τον σχηματισμό, καθώς υπήρξε ένα σημαντικό κομμάτι αγώνων πέρυσι, στους οποίους ο Δικέφαλος έπαιξε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Φέτος, ο Βαρέλα έχει άμεση ή έμμεση εμπλοκή σε δυο φάσεις που κατέληξαν σε πέναλτι υπέρ του αντιπάλου. Η μια είναι η φάση στην οποία υποπίπτει ο ίδιος στην παράβαση, στον αγώνα με τον Ατρόμητο, και η άλλη είναι αυτή στην οποία χάνει τη φάση που καταλήγει στο πέναλτι που κέρδισε ο Ιωνικός. Ο Βαρέλα αποτέλεσε μια σημαντική δυναμική στην άμυνά του ΠΑΟΚ, με την εικόνα του τη τρέχουσα σεζόν να είναι μακριά από αυτό, την ώρα που ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον έχει μέχρι τώρα ως το ένα από τα δυο αναπόσπαστα κομμάτια της άμυνας, μαζί με τον Γιάννη Μιχαηλίδη.

CRASH TEST ΒΑΡΕΛΑ – ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Φερνάντο Βαρέλα και Γιάννης Μιχαηλίδης είναι οι δυο κεντρικοί αμυντικοί με τις περισσότερες συμμετοχές. Αμφότεροι μετρούν από 10 στο πρωτάθλημα, με τον Μιχαηλίδη να έχει σκοράρει φέτος μια φορά, την ώρα που ο Βαρέλα δεν το έχει ακόμα καταφέρει. Το ποσοστό τους στις εναέριες μονομαχίες είναι πανομοιότυπο, καθώς αμφότεροι έχουν κερδίσει το 55,5% των μονομαχιών στον αέρα. Όσον αφορά τις μονομαχίες στο έδαφος, ο Φερνάντο Βαρέλα υπερισχύσει, με τον Αφρικανό να είναι στο 68% και τον Έλληνα στο 46,8%.

ΟΙ ΠΡΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Ο Μιχαηλίδης έχει καλύτερους αριθμούς και διωξίματα (42 έναντι 26), ανακτήσεις κατοχής (12 αντί 4) και κοψίματα (5 εναντίον 4) και σε αυτό υπάρχει και η εξήγηση αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού των δυο αμυντικών, καθώς αυτός που συνήθως βγαίνει πρώτος στη μπάλα είναι ο Γιάννης Μιχαηλίδη. Ο Έλληνας αμυντικός είναι αυτός που παίζει και λίγο πιο μπροστά λόγω και την ικανότητάς του στις μακρινές μεταβιβάσεις, κάτι που του δίνει και το ρόλο του παίκτη που «χτίζει» παιχνίδι από την πίσω γραμμή.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μπορεί οι πάσες να μην είναι ένα από τα συγκριτικά στοιχεία που πέφτει επάνω τους βάρος όταν μιλάμε για κεντρικούς αμυντικός, αλλά αξίζει η καταγραφή που αφορά τη σύγκριση της περσινής με τη φετινή σεζόν, όσον αφορά τον Φερνάντο Βαρέλα. Ο Αφρικανός έγραψε πέρυσι 1167 πάσες σε 1800 λεπτά συμμετοχής και φέτος μετράει 624 σε 900 λεπτά συμμετοχής, γεγονός που δείχνει μια μικρή αύξηση. Η αλλαγή που υπάρχει είναι πως στα μέχρι τώρα παιχνίδια, σε σχέση με τον περσινό μέσο όρο, ο μέσος όρος θέσης στο γήπεδο είναι πιο ψηλά για τον Βαρέλα φέτος σε σχέση με πέρυσι γεγονός που και πάλι έχει να κάνει και με τον σχηματισμό στα μετόπισθεν.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

BMW M2: Βελτιωμένες και έτοιμες για πίστα!

Αναβαθμισμένες νέες BMW M2 διαθέσιμες για ενοικίαση και trackdays στο Nürburgring και στο Spa-Francorchamps, δια χειρός AC Schnitzer και...

Στην ίδια κατηγορία