Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι ρεαλιστικοί στόχοι του ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Οι γρήγορες αποφάσεις ήταν κάτι που χαρακτήρισε την νέα διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ σε αυτά τα πρώτα της βήματα. Η ομάδα στελεχώθηκε πολύ γρήγορα με έναν σχετικά ορθολογικό τρόπο. Υπάρχει εμπειρία στα γκαρντ με παίκτες που γνωρίζουν καλά την Βasket League (Λοβ, Γκρίφιν, Τέρνερ, Παπαντωνίου). Ο Μέξας θέλησε να εξασφαλίσει μέσα από τις επιλογές του το καλό μακρινό σουτ. Συνολικά το ποσοστό ευστοχίας από τα 6,75μ. για τους Γκρίφιν, Μπιτς, Μαργαρίτη, Χέρντον, Μήτρου Λονγκ, Λοβ, Καμπερίδη, Παπαντωντίου είναι κοντά στο 40%. Το περσινό μάθημα, της δημιουργίας μιας ομάδας δίχως καμία χημεία στην άμυνα ελπίζουμε να έγινε μάθημα.

Κατά τα άλλα αυτό που πρέπει να γίνει σε όλους σαφές είναι το εξής: Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε για άλλη μια χρονιά σε πολύ δυσχερή θέση. Τα βάρη που έχει από το παρελθόν η ΚΑΕ παραμένουν πολύ μεγάλα. Μόλις λίγες ημέρες πριν «έσκασε» και η δικαίωση του Ντάριους Γκάρετ από την FIBA, στην οποία είχε προσφύγει για 26.000 ευρώ περίπου. Αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ ούτε να κοιτάζει ψηλά μπορεί, ούτε να ονειρεύεται «υπερβάσεις». Ο Δικέφαλος ξεκινάει με στόχο να μπει στα πλέι οφς του πρωταθλήματος κι ό,τι προκύψει. Η διοίκηση παράλληλα με το αγωνιστικό έθεσε ως στόχο κάθε χρόνο να μειώνει το συνολικό χρέος κατά 300 ή στην καλύτερη περίπτωση 400.000 ευρώ. Πολύ φιλόδοξο και δύσκολο αυτό το σενάριο με τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν σήμερα γενικότερα στον χώρο του αθλητισμού. Λένε πως θα το προσπαθήσουν ώστε σε μια 4αετία, 5αετία να μπορέσει η ΚΑΕ κάπως να ανασάνει ξανά. Μακάρι.

ΑΠΟ ΠΑΟΚ, ΣΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! 

Περίπου 25.000 ευρώ είναι το συμβόλαιο του Κώστα Χαραλαμπίδη με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την θέση του ασίσταντ στην τεχνική ηγεσία των «πρασίνων». Καλή ήταν η συμφωνία που έκλεισε κι ο Τσόχλας με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Α2. Υπάρχει μάλιστα η προοπτική να συνεχίσει ως προπονητής στους ερυθρόλευκους μετά το τέλος της καριέρας του.

Ο ΕΣΑΚΕ ΚΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!

Ο Ζομπανάκης ιδιοκτήτης μέχρι πρότινος του Ρεθύμνου διατηρεί πολύ καλή προσωπική σχέση με τον πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη! Ο ίδιος έχει διηγηθεί πως για μια περίοδο φοιτούσαν μαζί στο φημισμένο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Φήμες λένε πως δεν τοποθετήθηκε τυχαία επικεφαλής στην επιτροπή του ΕΣΑΚΕ, που ασχολήθηκε  με τις θεσμικές αλλαγές στην Basket League αλλά και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Σκέφτηκαν κάποιοι πως ήταν μια ευκαιρία να αξιοποιηθεί αυτή η προσωπική σχέση προς το συμφέρον του μπάσκετ. Ο Ζομπανάκης παρά τις καλές προθέσεις που είχε δεν πέτυχε πολλά πράγματα και πρόσφατα μάθαμε πως «πήδηξε» από το καράβι (την ειδική επιτροπή) του ΕΣΑΚΕ.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

Είχε μια επικοινωνία με κάποιους ανθρώπους από Θεσσαλονίκη ο Λιόλιος για να τους βάλει στο ψηφοδέλτιο του ενόψει των εκλογών της ΕΟΚ. Ανάμεσα τους είναι κι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.  Επίσης ο μεγαλομέτοχος του Προμηθέα προσέγγισε και τον Λευτέρη Κακιούση. Και οι δυο φέρεται να έχουν δώσει θετικές απαντήσεις και θα αναμιχθούν ενεργά το επόμενο διάστημα.

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ;

Πλάκα έχουν στον Άρη. «Βοηθήστε την πολυμετοχικότητα για να υπάρχει ΚΑΕ» είπαν στη συνέντευξη Τύπου. Τους ρωτάνε «ποια είναι τα ονόματα στα οποία έχουν περάσει πλέον οι μετοχές μετά την αποχώρηση Γουλιέλμου» και απαντούν «Τι σας νοιάζει; Δεν σας λέμε»! Ζητούν από την FIBA να τους βοηθήσει με τα ban και βγαίνει ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας και τι λέει; «Να μας βοηθήσει και να αποδείξει η FIBA πως δεν είναι μαγαζάκι μανατζαρέων»!!! Φοβερά πράγματα. Και το αποκορύφωμα; «Θα κάνουμε το Aris TV». Ετοιμαστείτε για super παραγωγές.

ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ…

Κάποιες ομάδες στην Α1 επέμεναν πριν από μήνες να μπει εγγυητική ύψους 200.000 ευρώ. Συγκεκριμένοι παράγοντες στοιχημάτιζαν μεταξύ τους πως ο ΠΑΟΚ θα ήταν από τις ομάδες που δεν θα τα κατάφερνε. Τελικά ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να ανταποκριθεί. Αυτοί που έκαναν πλακίτσες και το έπαιζαν… άνετοι πήραν άρον – άρον πίσω το θέμα της εγγυητικής μεταθέτοντας κατά ένα χρόνο (2021-22) την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

*Είναι φανερό. Η ΑΕΚ πάει ξεκάθαρα να χτυπήσει την πρωτιά. Θα παλέψει να «ρίξει» τον Παναθηναϊκό από την κορυφή. Δεν το λένε, δεν το φωνάζουν, δεν το διαφημίζουν. Ο στόχος όμως είναι αυτός. Μεγαλύτερη ευκαιρία από την φετινή εφόσον τελικά ο Ολυμπιακός μείνει πάλι εκτός Α1, ίσως να μην τους δοθεί.

*Μια επισήμανση για το ενδεχόμενο επιστροφής του Ολυμπιακού στην Basket League: Ο ΕΣΑΚΕ δεν μπορεί να δώσει wild card συμμετοχής στους ερυθρόλευκους. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνον η ΕΟΚ. Όπως το έκανε πρόπερσι με την περίπτωση της Λάρισας.

Ο Ολυμπιακός έχει κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την  Ελληνική Ομοσπονδία. Τελευταία ακούστηκε πως θα μπορούσε να αναλάβει μια πρωτοβουλία για το θέμα ο Άρης Ζώης, μέλος του δ.σ. της FIBA!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

«Χάλκινη» η Κ18 βόλεϊ του ΠΑΟΚ!

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ....

Στην ίδια κατηγορία