Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι πρώτες μέρες του Στέφαν Σβαμπ

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Στέφαν Σβαμπ και είναι λογικό ο Αυστριακός να αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Πορταριά του Πηλίου, αλλά και στην επικαιρότητα του κλαμπ. Ο 29χρονός μέσος, προπονείται κανονικά με την ομάδα και πλέον μπορούμε να δώσουμε μία εικόνα του χωρίς περιθώρια να εκτεθούμε.

Η φήμη που τον συνόδευε από την χώρα της κεντρικής Ευρώπης ήταν ξεκάθαρη. Μία ισχυρή προσωπικότητα, ένας ηγέτης, ένας αθλητής που δεν κρύβεται.

Η αλήθεια είναι πως το πρώτα πράγμα που αναζητήσαμε, είναι να δούμε το κατά πόσο άμεσα θα λειτουργήσει με βάση τα όσα είχαμε ακούσει για αυτόν. Με δεδομένο το διάστημα προσαρμογής που χρειάζεται ένας αθλητής που αλλάζει περιβάλλον, ο Στέφαν Σβαμπ δεν φάνηκε να χρειάστηκε κάποιο μεγάλο.

Μπήκε με το καλημέρα, δεν είχε κανένα θέμα να προσαρμοστεί με τις ασκήσεις σε όλα τα επίπεδα και το βασικότερο, δεν είχε πρόβλημα να επικοινωνήσει με τους νέους του συμπαίκτες.

Στις ασκήσεις έπαιξε παρτενέρ του Ομάρ Ελ Καντουρί αρχικά, μετά με τον Άντερσον Εσίτι, ενώ έδειξε πολύ ψύχραιμος απέναντι στο σκληρό παιχνίδι του Πόντους Βέρνμπλουμ, ο οποίος βαράει και τη μάνα του.

Η περίπτωση του Στέφαν Σβαμπ, βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στα όσα εκφράζει η σχολή του. Σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα, επαγγελματισμός υψηλού επιπέδου, γνώση όλων των βασικών αρχών του αθλήματος, καλή αθλητική κατάσταση σε τρεξίματα και δύναμη. Δεν είναι τυχαίο πως οι παλαιότεροι των παρομοιάζουν με τον Ολιβιέ Σορλέν σε επίπεδο συμπεριφοράς και ποδοσφαιρικής βάσης. Ο Αυστριακός δείχνει πως είναι ο ορισμός της σταθεράς. Πως όταν θα παίζει, δεν θα φοβάσαι τις διακυμάνσεις του, τις μεταπτώσεις του. Θα ξέρεις ακριβώς τι είναι να σου δώσει.

Έχοντας πολλά χρόνια να δούμε μέσο με αριστερό πόδι στην ομάδα – τελευταίος των Μοϊκανών, ο Πάμπλο Γκαρσία – το πρώτο πράγμα που σου κάνει αίσθηση είναι αυτό. Μία εικόνα, που είχαμε καιρό να δούμε.

Ο Σβαμπ είναι ένας καθαρός κεντρικός χαφ. Και με τη δύναμη που χρειάζεται ο αμυντικός χαφ και με την τεχνική και την κάθετη κίνηση που χρειάζεται ένας πιο δημιουργικός εσωτερικός μέσος.

Οι επαφές του με τη μπάλα είναι σίγουρες και αυτό που έκανε αίσθηση είναι πως οι πάσες του δεν είναι τόσο προβλέψιμες. Ψάχνει την αντίθετη στη φορά του σώματός του πάσα, αυτή που δεν μπορεί να περιμένει μία οργανωμένη άμυνα.

Στα ψηλά είναι καλός, μπαίνει δυνατά στις φάσεις, δεν φοβάται την επαφή με τον αντίπαλο. Και απ όσο φάνηκε με τις μονομαχίες με τον Βέρνμπλουμ, αντέχει και στο ξύλο.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ

Ο Στέφαν Σβαμπ είτε το θέλει είτε όχι, συγκρίνεται με τον Μαουρίτσιο επειδή σε πρώτη φάση αυτόν θα αντικαταστήσει. Όμως αν εξαιρεθεί η θέση που παίζουν και είναι η ίδια, τα χαρακτηριστικά τους είναι κάπως διαφορετικά.

Ο Αυστριακός είναι παίκτης που προσπαθεί να παίξει πιο άμεσα, έχει περισσότερη δύναμη στο παιχνίδι του, πάει περισσότερο στην επαφή και στη μεγάλη πάσα.

Ο Μαουρίτσιο ζούσε για το σετ παιχνίδι, είχε την ποιότητα να διαβάσει έξοχα ένα παιχνίδι όμως μεγαλώνοντας δεν είχε τα αθλητικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται η ομάδα.

Ο Σβαμπ ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που θέλει να παίξει ο Φερέιρα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Μαουρίτσιο δεν ήταν καλός παίκτης και δεν προσέφερε πολλά στην ομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οριστικό: Μένει Λεβερκούζεν ο Αλόνσο

Ο Ισπανός τεχνικός, Τσάμπι Αλόνσο ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν στη Λεβερκούζεν και ότι δεν θα πάει...

Στην ίδια κατηγορία