Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Οι κομάντος της Αλ Φατάχ!»

Δημοφιλή

Από τη σεζόν 1985-86 και μετά η ΑΕΚ αποφάσισε να μετακομίσει στο Ολυμπιακό στάδιο, αφήνοντας –προσωρινά-την παραδοσιακή της έδρα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όταν στις 6 Δεκεμβρίου 1986 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο (18.349 εισιτήρια), προέρχονταν από τρία παιχνίδια χωρίς νίκη (ήττα στο Αλκαζάρ με 2-1, 0-0 εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό και 1-1 με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στα… Χανιά). Ο Τάις Λίμπρεχτς δεν είχε στη διάθεση του τον τραυματία Σκαρτάδο, είδε, όμως, την ομάδα του να κάνει ονειρεμένη αρχή στο παιχνίδι και να πετυχαίνει δύο γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο (2΄ Αλεξανδρίδης, 4΄ Μαλιούφας). «Ο ΠΑΟΚ είναι σαν τους κομάντος της Αλ Φατάχ. Χτυπάνε και αμέσως εξαφανίζονται» έλεγε περιχαρής μετά το τέλος του αγώνα (1-2) ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Χάρης Σαββίδης, που έδινε πριμ 100 χιλιάδων δραχμών σε κάθε παίκτη.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ

Λίγες ώρες, πάντως, πριν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού σταδίου είχε σημειωθεί ένα τραγικό περιστατικό. Οπαδοί της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού περίμεναν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο σταθμό Λαρίσης για να τους επιτεθούν. Ο τυφλός φανατισμός τους, όμως, τους ώθησε να επιτεθούν με μανία και να αφαιρέσουν τη ζωή από τον 17χρονο Γιώργο Ζωντό, οπαδό της ΑΕΚ, τον οποίο πέρασαν για ΠΑΟΚτσή, επειδή φορούσε ασπρόμαυρο πουκάμισο…Πέρασαν αρκετές ώρες μέχρι να γίνει γνωστή η ταυτότητα του θύματος. Μέχρι τότε, αναστάτωση είχε προκληθεί στις οικογένειες των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, που αγωνιούσαν για την τύχη των παιδιών τους.

Ο ΥΠΟ ΔΟΚΙΜΗ ΣΟΥΗΔΟΣ ΚΙ Η ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΓΙΑΡΙ

Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχαν αναμετρηθεί και για το πρωτάθλημα μπάσκετ. Κι εκεί νικητές οι «ασπρόμαυροι» με σκορ 84-75.

Τρεις ημέρες πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ Παναγιώτης Τσολακίδης είχε υποδεχθεί στο αεροδρόμιο τον Σουηδό επιθετικό Τόμας Γιόχανσον. «Ελπίζω στο πρόσωπο του να βρούμε τον αριστεροπόδαρο επιθετικό που ψάχνουμε» είχε πει ο Λίμπρεχτς, που είχε σπεύσει κι αυτός στο αεροδρόμιο για την υποδοχή του Σκανδιναβού επιθετικού της ΑΙΚ Στοκχόλμης. Τελικά, μετά από λίγες ημέρες προπονήσεων, ο Γιόχανσον επέστρεψε άπραγος στη χώρα του.

Εκείνες τις ημέρες, η διοίκηση Σαββίδη διαπραγματεύονταν και την αγορά έκτασης 14, 5 στρεμμάτων στο Πλαγιάρι, με σκοπό την κατασκευή βοηθητικών εγκαταστάσεων. Κάτι στο οποίο επέμενε πολύ ο Λίμπρεχτς. Τελικά, τα σχέδια παρέμειναν επί χάρτου…

Προηγούμενο άρθροΑνεβαίνει ο Ίνγκασον
Επόμενο άρθρο«Ιστορική η νίκη μας»


Τελευταία νέα

Νέα μπλεξίματα για Τονάλι: Κατηγορείται για 50 παράνομα στοιχήματα

Σε νέα μπλεξίματα βρίσκεται ο μέσος της Νιουκάστλ, Σάντρο Τονάλι, που κατηγορείται για επιπλέον παραβάσεις σχετικά με το στοίχημα...

Στην ίδια κατηγορία