Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι “καυτές” υποθέσεις του καλοκαιριού

Δημοφιλή

Οι χειμερινές μεταγραφές του ΠΑΟΚ τελείωσαν μετά και την υπογραφή με τον Μπάμπα, καθώς παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, στην Τούμπα ΔΕΝ ψάχνουν άλλον παίκτη…

Οι κινήσεις, πλέον, έχουν μεταφερθεί για το καλοκαίρι κι όπως αποκάλυψε η FORZA την προηγούμενη εβδομάδα, αφού η μάχη με το Financial Fair Play φαίνεται ότι κερδήθηκε, στην επόμενη μεταγραφική περίοδο θα αρχίσει ένας νέος κύκλος επενδύσεων και της απόκτησης πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών…

Η αναζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει και ο Όλαφ Ρέμπε είναι στη διαδικασία αναζήτησης επιλογών στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει να γίνουν ενέργειες που αφορούν σημαντικούς παίκτες της ομάδας και το μέλλον τους με τον ΠΑΟΚ.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Στις πρώτες θέσεις της λίστας των προτεραιοτήτων του Ρέμπε, αν όχι στην πρώτη θέση, βρίσκεται το όνομα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Ο Σέρβος εξτρέμ, που τον Ιούλιο θα κλείσει τα 25 χρόνια του, ήταν ένα “λαχείο” που βρήκε ο ΠΑΟΚ τον Σεπτέμβριο και με τα 5 γκολ και τις 5 ασίστ σε 30 παιχνίδια, έχει σαφέστατα δικαιώσει τις προσδοκίες.

Με τον Ζίβκοβιτς, ο ΠΑΟΚ είχε κάνει μια ιδιαίτερη συμφωνία, την οποία πρέπει να “επικαιροποιήσει” το καλοκαίρι. Ο Σέρβος εξτρέμ υπέγραψε τον Σεπτέμβριο 2ετές συμβόλαιο με πολύ χαμηλές για την αξία του αποδοχές (ουτε 500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο…) και ρήτρα αποχώρησης αυτό το καλοκαίρι. Η ρήτρα δεν είναι μικρή (είναι κάποια εκατομμύρια), αλλά εύκολα μπορεί να βρεθεί ομάδα να την πληρώσει.

Το ζητούμενο στη σχέση ΠΑΟΚ – Ζίβκοβιτς είναι να συνεχίσει ο Σέρβος να είναι απόλυτα ευχαριστημένος στην Τούμπα και είναι σαφές ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι αποδοχές του, που θα ανταποκρίνονται στην αξία του. Ο ΠΑΟΚ το γνωρίζει και σ΄ αυτή τη βάση θα συζητήσει μαζί του. Σημαντική αύξηση των αποδοχών του, χρονική επέκταση του συμβολαίου, που λήγει το 2022, και αύξηση τη ρήτρας.

ΠΑΟΚ και Ζίβκοβιτς έχουν χτίσει μία πολύ καλή σχέση και εκτιμάται ότι δε θα δυσκολευτούν να βρουν τη χρυσή τομή.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΝΓΚΑΣΟΝ

Ένα θέμα που ο Ρέμπε έχει στο πρόγραμμα να λύσει, είναι αυτό που έχει να κάνει με τον Ισλανδό αμυντικό, που το καλοκαίρι κλείνει τα 28 του χρόνια. Ο Ίνγκασον, που είναι πλέον ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους στον ΠΑΟΚ, έχει συμβόλαιο ως το 2022, οπότε ο ΠΑΟΚ έχει δύο επιλογές. Ή θα ανανεώσει το συμβόλαιο μαζί του ή θα τον πουλήσει, πριν μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Ο Ινγκασον δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να ανανεώσει το συμβόλαιό του, αλλά πάνω σ΄ αυτό δεν έχει γίνει ακόμη κουβέντα.

Σαφέστατα θα παίξει ρόλο και το αν θα υπάρξουν γι΄ αυτόν προτάσεις. Μέχρι τώρα υπήρξαν, όχι όμως σε νούμερα που θα συγκινούσαν τον ΠΑΟΚ και δεν ξεπερνούσαν το ποσό που δαπανήθηκε για την αγορά του.

Στην περίπτωση του Ισλανδού, ο ΠΑΟΚ έχει την ευχέρεια να κινηθεί χωρίς άγχος, από την ώρα που ανανέωσε τον Κρέσπο, έχει τον Μιχαηλίδη, και υπάρχει και ο Βαρέλα, που έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΦΙΝΤΕΡΣΚΙ

Ο 24χρονος επιθετικός μπαίνει επίσης το καλοκαίρι στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2022.

Η περίπτωσή του έχει πολλά κοινά μ΄ αυτή του Ίνγκασον και το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί μπροστά στην απόφαση “ανανέωση του συμβολαίου ή πώληση”.

Ο Πολωνός δεν έχει μεγάλο συμβόλαιο και υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης για να επεκτείνει το συμβόλαιό του, ωστόσο σ΄ αυτή τη φάση, φαίνεται πιο πιθανό το ενδεχόμενο να βγει στην αγορά για πώληση.

Τον Ιανουάριο υπήρξε το φιλολογικό ενδιαφέρον από την Μπολόνια (πρόταση δεν υπήρξε ποτέ), που δείχνει ότι το όνομά του “παίζει” στην Ιταλία. Οι μάνατζέρ του ψάχνονται να φέρουν πρόταση κι αν φέρουν κοντά στα επίπεδα που έγινε πρόσφατα φιλολογική συζήτηση, ο ΠΑΟΚ θα μπει προφανέστατα σε διαδικασία συζήτησης.

Το βέβαιο ότι η επόμενη σεζόν δεν πρόκειται να ξεκινήσει με τον Σφιντέρσκι, όπως και τον Ίνγκασον να μένουν με τα σημερινά συμβόλαια.

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ : ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ

Aνάμεσα στα συμβόλαια, που λήγουν το καλοκαίρι, είναι κι αυτό του Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος είχε υπογράψει ανανέωση μόνο για την τρέχουσα σεζόν.

Με το τέλος της σεζόν Βιεϊρίνια και ΠΑΟΚ θα καθίσουν στο τραπέζι για να συζητήσουν για το μέλλον της σχέσης τους, η οποία είναι προφανές είναι δε θα περιοριστεί σ΄ αυτή τη χρονιά.

“Θα γίνει αυτό που θέλει ο Βιεϊρίνια” λένε στον ΠΑΟΚ αναφορικά με το μέλλον του αρχηγού της ομάδας, ο οποίος παρότι έκλεισε πρόσφατα τα 35 του χρόνια, έδειξε ότι και φέτος μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστικός σ΄ αυτό το επίπεδο και να αποτελεί σημαντικό κρίκο της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία (μετρά 10 συμμετοχές με 3 γκολ στο πρωτάθλημα).

Σε ό,τι αφορά τον Βιεϊρίνια, λοιπόν, το μπαλάκι θα πάει στον ίδιο. Αν νιώθει έτοιμος να παίξει άλλη μια χρονιά, το συμβόλαιό του θα ανανεωθεί για άλλο ένα χρόνο.

Αν νιώθει ότι θέλει να κρεμάσει τα παπούτσια του και να κάνει κάτι άλλο, ο ΠΑΟΚ θα υποστηρίξει την απόφασή του.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ

Με το τέλος της σεζόν, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με τον Ομάρ Ελ Καντουρί, το συμβόλαιο του οποίου λήγει τον Ιούνιο, και τον Κρμέντσικ, ο οποίος αποκτήθηκε ως δανεικός χωρίς οψιόν αγοράς.

Σε ό,τι αφορά τον Ελ Καντουρί, για την ώρα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για το μέλλον των δύο πλευρών.

Στα μέσα της σεζόν, είχαν ξεκινήσει προκαταρκτικές συζητήσεις για ενδεχόμενη ανανέωση του συμβολαίου του Μαροκινού χαφ, με τον ίδιο να εμφανίζεται διατεθειμένος να κάνει ένα… σκόντο στις αποδοχές του για να πάρει συμβόλαιο για άλλα δυο χρόνια. Οι συζητήσεις έφτασαν ως ένα σημείο και “πάγωσαν” και ο φάκελος θα ανοίξει προς το τέλος της σεζόν.

Με δεδομένο ότι το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ θα πάει σε πρωτοκλασάτες επιλογές στο μεταγραφικό παζάρι και φυσικά και στα χαφ, θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες που θα γίνουν μέχρι τότε, το αν θα παρθεί η απόφαση να παραμείνει ο Ελ Καντουρί. Για την ώρα, τίποτα δεν είναι βέβαιο.

Σε ό,τι αφορά τον Κρμέντσικ, για τον Τσέχο, που μετρά 4 γκολ και 1 ασίστ σε 8 επίσημα παιχνίδια, η πρώτη αξιολόγηση είναι θετική. Στον ΠΑΟΚ, ωστόσο, δεν βιάζονται να κρίνουν.

Η απόφαση για τον 28χρονο φορ θα παρθεί στο τέλος της σεζόν, αφού φυσικά αποφανθεί ο Πάμπλο Γκαρσία, αν είναι ο παίκτης στον οποίο θα στηριχτεί στην επόμενη σεζόν ή θα χρειαστεί κάτι διαφορετικό.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τη Μπριζ, είναι γνωστό ότι σ΄ αυτή δεν προβλέπεται οψιόν αγοράς, αν θέλει ο ΠΑΟΚ να τον αγοράσει το καλοκαίρι.

Ο Όλαφ Ρέμπε, ωστόσο, έχει προσωπική επαφή με τον τζένεραλ μάνατζερ της βελγικής ομάδας, υπάρχει καλός δίαυλος επικοινωνίας και εκτιμάται ότι αν παρθεί η σχετική απόφαση, ο Γερμανός θα κλείσει μια συμφέρουσα συμφωνία.

Όσο για τον ίδιο τον Κρμέντσικ, το συμβόλαιό του είναι μέσα στο πλαίσιο που θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ (στην Μπριζ εισπράττει 600 χιλιάδες ευρώ το χρόνο) και μέχρι τώρα, ο Τσέχος εμφανίζεται πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής του.

 

Προηγούμενο άρθροΡεβάνς δίχως (;) συγκινήσεις
Επόμενο άρθροΖωντανή η μνήμη του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μπαίνει στην μάχη των ημιτελικών ο ΠΑΟΚ

Για τον πρώτο ημιτελικό της Handball Premier, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το Σάββατο 20 Απριλίου...

Στην ίδια κατηγορία