Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι γκέλες έχουν… παρελθόν

Δημοφιλή

Τα λάθη στο ποδόσφαιρο είναι αναπόφευκτα, μόνο που, όταν συμβαίνουν από τους τερματοφύλακες, συνήθως καταλήγουν και μοιραία για τις ομάδες τους, όπως συνέβη και με τον Ζίβκοβιτς στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι γκολκίπερ βρίσκονται, έτσι κι αλλιώς, στη μειονεκτική θέση να μην υπάρχει-κατά κανόνα-κανείς άλλος παίκτης από πίσω τους για να διορθώσει το σφάλμα τους και, συνεπώς, τα λάθη τους «φωνάζουν» περισσότερο σε σχέση με τις… γκέλες των συμπαικτών τους.

Επιχειρώντας μια αναδρομή στην τελευταία 20ετία, βρίσκει κανείς αρκετά «χοντρά» λάθη, στα οποία έχουν υποπέσει κατά καιρούς τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ.

Σε κακή βραδιά είχε βρεθεί ο Κυριάκος Τοχούρογλου στο πρώτο παιχνίδι με την Αλκμααρ της σεζόν 2004-05. Κι αν στο δεύτερο γκολ των Ολλανδών έβαλε την τέχνη του ο Λάνζαατ, στο γκολ του Φαν Γκάλεμ, με το οποίο οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, ο γκολκίπερ του Δικεφάλου έφερε ακέραιη την ευθύνη, όταν έκανε άστοχη έξοδο και δέχτηκε το γκολ με κεφαλιά σχεδόν από την πλάγια γραμμή της μεγάλης περιοχής του.

«ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ;»

Δύο χρόνια αργότερα (3 Δεκεμβρίου 2006), στο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο, ο Μίετσελ είχε βάλει μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους. Όμως λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Γουνδουλάκης διαμόρφωσε το τελικό 1-1 μετά την… πάσα του Τοχούρογλου, που βγήκε πολύ έξω από την εστία για να διώξει μια σέντρα από την περιοχή του. «Τι κάνεις ρε Κυριάκο!» φώναξε προς τον Τοχούρογλου ο Ζαγοράκης, που προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να προλάβει την μπάλα πριν εκείνη καταλήξει στα δίχτυα.

ΚΛΩΤΣΗΣΕ… ΑΕΡΑ

Ο Ντάνιελ Φερνάντεζ ασφαλώς θα θυμάται την προσωπική του γκέλα στο εντός έδρας παιχνίδι της 2ας Οκτωβρίου 2005 εναντίον της Λάρισας. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ από τα… αποδυτήρια, όταν μετά από γύρισμα του Καρυπίδη προς τον Πορτογάλο τερματοφύλακα, ο τελευταίος κλώτσησε αέρα, κι όχι την μπάλα, η οποία κατέληξε στην ανυπεράσπιστη εστία του (οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή με τα γκολ των Σαλπιγγίδη –πέναλτι-και Μαλαδένη, αλλά στο φινάλε οι Θεσσαλοί, αν και έπαιζαν με δέκα παίκτες, έφθασαν στο 2-2).

ΣΤΟΙΧΗΣΕ ΤΟ… ΕΝΑ ΣΤΑ ΔΥΟ

Το χρονόμετρο στον προημιτελικό αγώνα κυπέλλου της 25ης Ιανουαρίου 2012 με αντίπαλο τον Ατρόμητο έδειχνε το 90΄ κι ο ΠΑΟΚ, με το πέναλτι του Λίνο, κρατούσε την πρόκριση για την ημιτελική φάση. Μέχρι που ο Φυτανίδης έκανε κάτι σαν σουτ, κάτι σαν σέντρα από τα αριστερά, ισοφαρίζοντας το σκορ, μια που ο Παναγιώτης Γλύκος έκανε εντελώς λανθασμένη εκτίμηση της πορείας της μπάλας, αδυνατώντας να τη διώξει πριν περάσει τη νοητή γραμμή της εστίας του. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και στο πρώτο λεπτό αυτής οι φιλοξενούμενοι διαμόρφωσαν το τελικό 2-1.

Εκείνο το λάθος του Γλύκου είχε αποδειχτεί καθοριστικό, όχι όμως και εκείνο, στο οποίο είχε υποπέσει στον τελικό κυπέλλου του 2017, όταν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το τρόπαιο στο Πανθεσσαλικό στάδιο κόντρα στην ΑΕΚ. Στο 26΄ της αναμέτρησης, κι ενώ η ομάδα του Ιβιτς είχε ανοίξει το σκορ με το γκολ του Μπίσεσβαρ, ο Χριστοδουλόπουλος επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα, αφού η μπάλα… γλίστρησε από τα χέρια του Γλύκου. Πολλά χρόνια πριν (1995) το ίδιο είχε συμβεί και στον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο, όταν σε εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ νικήθηκε από φαινομενικά εύκολο σουτ του Τσάρτα.

*Στο εντός έδρας παιχνίδι της 1ης Οκτωβρίου 2015 εναντίον της Ντόρτμουντ για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είχε χαθεί για την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ η ευκαιρία να πανηγυρίσει τη νίκη απέναντι στη φημισμένη γερμανική ομάδα. Στο 72΄ του αγώνα ο Ρόμπιν Ολσεν θα μπορούσε εύκολα να διώξει την μπάλα στην κάθετη πάσα του Κάστρο προς τον Χόφμαν, δεν το έκανε, όμως, αναγκαζόμενος αμέσως μετά να τη μαζέψει από την εστία του (τελικό 1-1).

ΤΑ «ΔΩΡΑ» ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Στο εκτός έδρας ντέρμπι της 1ης Νοεμβρίου 2003 εναντίον της ΑΕΚ, ο Ατματσίδης (φωτογραφία) έκανε δώρο το 1-0 στους γηπεδούχους στο 16΄ της αναμέτρησης, όταν, μετά τη σέντρα του Ρούσεφ, η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια, δίνοντας την ευκαιρία στον Λυμπερόπουλο ν’ ανοίξει το σκορ. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 24 Οκτωβρίου 2004, ο Κοζανίτης γκολκίπερ είχε γίνει αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών των οπαδών του ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση με 2-2 του ντέρμπι της Τούμπας εναντίον του Αρη. Τι είχε συμβεί; Στο 67΄ του αγώνα, κι ενώ η ομάδα του Φρίνγκερ ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 με το γκολ του Σαλπιγγίδη, ο Ουντέζε γύρισε την μπάλα στον Ατματσίδη, εκείνος έκανε λάθος στο κοντρόλ της μπάλας, δίνοντας την ευκαιρία στον Σανχούρχο να σημειώσει το γκολ της ισοφάρισης.

Στο παιχνίδι της 21ης Οκτωβρίου 1997 στη Μαδρίτη για το β΄ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ εναντίον της Ατλέτικο, ο Νίκος Μιχόπουλος είχε πέσει θύμα της τρομερής ικανότητας στο σκοράρισμα του Κριστιάν Βιέρι, ο οποίος στο 54΄ του αγώνα είχε πετύχει ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ είχε αφήσει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του για να βγει άουτ, όμως ο Ιταλός στράικερ την είχε προλάβει και με σουτ πάνω από την τελική γραμμή κι από πολύ δύσκολη γωνία, την έστειλε στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 4-1 (τελικό σκορ 5-2). Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα (29 Αυγούστου 1998), στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Αρη, κι ενώ η ομάδα του Ολεγκ Μπλαχίν βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-1, ο Κουλακιώτης έκανε το γύρισμα της μπάλας στον Μιχόπουλο, ο τελευταίος βρήκε… αέρα, κι όχι την μπάλα, που κατέληξε στην ανυπεράσπιστη εστία του.

*Στον προ τριετίας αγώνα ρεβάνς με την Μπενφίκα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, κι ενώ το σκορ ήταν 1-1 (όσο είχε λήξει και το πρώτο ματς στη Λισαβώνα), ο Πασχαλάκης «έσωσε» στο 25’ ένα κόρνερ, αμέσως μετά, όμως, υπέπεσε σε πέναλτι, ανατρέποντας τον Τσέρβι, και με το οποίο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά στο σκορ, φθάνοντας στο τέλος στο 4-1.

 

Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα στην Κέρκυρα
Επόμενο άρθροΑρχή με νίκη στην Κέρκυρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Δεν χάνει ΠΑΟΚ ο Γιαννάκης!

Εκτός έδρας δοκιμασία για τον ΠΑΟΚ στη Λαμία με φόντο την έβδομη αγωνιστική των Play Off της Super League...

Στην ίδια κατηγορία