Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι… φανταστικές υποδομές στο Βορρά

Δημοφιλή

Μετά από αυτό που συνέβη στη Τέμπη, τι να γράψεις για ποδόσφαιρο και τι να πεις. Μπορείς να συνδέσεις βέβαια καταστάσεις και να κρίνεις αυτό που όλοι ξέρουν και απλά για διάφορους λόγους αρνούνται να παραδεχτούν. Πως αυτή η χώρα υπάρχει από καθαρή τύχη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε φροντίσει να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, βλέποντας βέβαια τα νούμερα. Τα πάντα είναι νούμερα για αυτόν και την οικογένειά του άλλωστε, το ξέρουμε δεκαετίες τώρα.

Ο Καραμανλής μπήκε στα πιτς, βλέποντας προφανώς πως το καράβι πάει ντουγρού στην ξέρα και η ιδέα που κατέβασε αυτό το σούπερ πολιτικό μυαλό ήταν να μπει ο ίδιος στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να περάσει το μήνυμα πως ενδιαφέρεται για τον τόπο μας. Επικοινωνία του 1950.

Στις 12 το μεσημέρι, θα επισκεπτόταν το κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος. Το οποίο λίγες ώρες μετά, διαπίστωσε όλη η οικουμένη με τον πλέον κακό τρόπο, πως απλά δεν υπάρχει.

Όλοι τους γνώριζαν. Οι υπάλληλοι είχαν προειδοποιήσει. Δεκαετίες τώρα, στο Υπουργείο Μεταφορών αντιμετωπίζουν θέματα με κλεμμένες γραμμές, αγελάδες που πετάγονται από το πουθενά, καλώδια που λείπουν. Δεν μπήκε κανείς στον κόπο να δώσει λύση.

Ήρθαν οι Ιταλοί και αγόρασαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με 45 εκατ. ευρώ. Με 1,5 Κωνσταντέλια δηλαδή. Με το νούμερο αυτό βέβαια, κάποιος έβαλε στη τσέπη του έναν Κουλιεράκη, αλλά ψάξε βρες ποιος είναι.

Ιδιωτικοποίηση κύριοι, η λύση για τα πάντα σύμφωνα με τους κυρίους. Το αφήγημα έπεσε στον βούρκο όπως συνέβη και σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Η Θεσσαλονίκη – για την ακρίβεια ο Βορράς, είναι και πάλι στο επίκεντρο. Γιατί εδώ οι υποδομές είναι… φανταστικές. Απλά δεν υπάρχουν.

Κι όμως, είχαν το θράσος να μιλήσουν για 31 έργα ανάπτυξης κατά την διάρκεια της ΔΕΘ. Ήδη το νοσοκομείο Παίδων δεν ξεκίνησε ποτέ, το γήπεδο του ΠΑΟΚ δεν παίρνει μπροστά κυρίως γιατί ο Ιβάν Σαββίδης αισθάνεται εχθρικό το περιβάλλον και όχι άδικα. Για το Μετρό, μην το αναλύσουμε. Είναι ένα έργο μόνο για να ρημαχτούν δημόσια ταμεία. Όλο το έργο στημένο για να κονομάνε οι δικοί τους και η πόλη να παραπαίει.

Κι όμως, εδώ έχουν και χειροκροτητές. Ένα πάρτι ηλιθίων έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, που έχει αποδεχτεί τον ρόλο του κομπάρσου και του αρέσει να τον κοροϊδεύουν στη μούρη.


Τελευταία νέα

Παραμένει εκτός ο Μπάμπα

Υπολογίζοντας εκ νέου στους διεθνείς ποδοσφαιριστές του κατόπιν της ολοκλήρωσης των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των...

Στην ίδια κατηγορία