Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι επτά στιγμές του αήττητου σερί

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Δευτέρας έμεινε για 51ο ματς αήττητος στο πρωτάθλημα διατηρώντας το καλύτερο ρεκόρ αυτή την εποχή σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.

Η FORZA υπογραμμίζει τα επτά πιο χαρακτηριστικά βράδια σ΄ αυτή την εκπληκτική πορεία, που φαίνεται πως δεν έχει τέλος!

Αντίδραση στην πρώτη νίκη

O Τζάλμα Κάμπος και ο Χοσέ Κρέσπο υπέγραψαν την πρώτη νίκη του «Δικεφάλου» το απόγευμα της 31ης Μαρτίου του 2018 στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο. Από ιστορικής άποψης και μόνο, η πρώτη από τις 42 συνολικά νίκες των «ασπρόμαυρων» σ’ αυτό το τρελό αήττητο σερί τους, έχει ξεχωριστή αξία.  Μ’ εκείνο το «διπλό» ο ΠΑΟΚ διατηρούσε ακόμη μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο, όμως όλοι ήξεραν τι είχε παιχτεί εκτός των γραμμών. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η άριστη διαιτησία του Τζήλου!

Το 10ο μέσα στον Πειραιά!

Για πολλούς λόγους, όχι μόνο γιατί ήταν το δέκατο στη σειρά ματς στο οποίο η ομάδα δεν έχανε, το «διπλό» επί του Ολυμπιακού χαρακτηρίστηκε και αποδείχθηκε κομβικό στη μέχρι τώρα αήττητη πορεία του ΠΑΟΚ. Η ομάδα έφυγε με τη νίκη το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου του 2018 από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», χάρη στο αυτογκόλ του Βούκοβιτς, πιάνοντας τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας καλύψει το μείον δύο από τους διεκδικητές του τίτλου. Από εκείνο το παιχνίδι και μετά οι «ασπρόμαυροι» δεν έπεσαν από την κορυφή.

Δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του

Από το «διπλό» στον Πειραιά ακολούθησαν 15 παιχνίδια, με σημαντικές νίκες όπως αυτή μέσα στο «Κλ. Βικελίδης», στην Τρίπολη επί του Αστέρα, μέχρι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός να βρεθούν ξανά αντιμέτωποι στο γήπεδο. Αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκοι» δεν το… έσκασαν, έμειναν και έπαιξαν το ματς, με αποτέλεσμα το ταμπλό να γράψει εύκολα και άνετα «3-1», στο τέλος μιας κρύας βραδιάς στις 10 Φεβρουαρίου του 2019. Το τελικό αποτέλεσμα, ίσως, να αδικούσε τους «ασπρόμαυρους», που απέκτησαν αέρα 10 βαθμών και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω τους…

«Τελεία και παύλα»… 30 ματς αήττητος

Το Αγρίνιο δεν το λες και την πιο φιλόξενη έδρα του πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ, έστω κι αν μετράει έξι σερί «διπλά» στο σπίτι του Παναιτωλικού. Το περσινό ματς έμοιαζε με το τελευταίο και ενδεχομένως το πιο σημαντικό εμπόδιο του ΠΑΟΚ στο δρόμο προς τον τίτλο.  αήττητο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι της 16ης Μαρτίου του 2019, ήταν το 30ο στο οποίο ο «Δικέφαλος» παρέμενε αήττητος στο πρωτάθλημα, αν και όπως είπε μετά το τέλος του ο Ραζβάν Λουτσέσκου «η μισή Ελλάδα περίμενε να χάσουμε, αλλά δεν τους κάναμε τη χάρη». Φρόντισε γι’ αυτό ο Αντρέ Βιεϊρίνια…

Έγραψε ιστορία στους «Ζωσιμάδες»

Το συζητούσαμε από τις αρχές του δευτέρου γύρου, το πιστέψαμε όταν τελείωσαν τα ντέρμπι και ήταν πλέον γεγονός. Ο ΠΑΟΚ του 2018-19, με το 0-2 επί του ΠΑΣ την τελευταία αγωνιστική, κατακτούσε αήττητος το πρωτάθλημα και μάλιστα με καλύτερες επιδόσεις από τη μοναδική ομάδα (Παναθηναϊκός το 1963-64) που είχε καταφέρει κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Με 26 νίκες και 4 ισοπαλίες, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεπέρασε τις 24 νίκες και 6 ισοπαλίες εκείνης του Στέπαν Μπόμπεκ πριν από 55 χρόνια και σημείωσε ένα ξεχωριστό ρεκόρ στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

Έμεινε αήττητος με… buzzer beater

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό: Ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχασε μέσα στην Τούμπα σ’ αυτή την πορεία των 51 αήττητων αγώνων. Τη σεζόν 2018-19 έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας, χάρη στο γκολ-οφσάιντ του Βέλεθ, ενώ τη φετινή σεζόν έβαλε δύσκολα λέγοντας «ευχαριστώ» από τα… δώρα των πρωταθλητών Ελλάδας. Σε ένα ντέρμπι το οποίο είχε 4 γκολ, 2 κόκκινες, 44 φάουλ και 14 συνολικά λεπτά καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ έφτασε να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας και το αήττητο με το «buzzer beater» γκολ του Μίσιτς στο 97ο λεπτό (2-2).

Ο Αντρέ τον κράτησε όρθιο στο φινάλε

Ο ΠΑΟΚ το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου μπήκε με έπαρση στο χορτάρι της Τούμπας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αρχικά πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο, όπου στο τέλος του είδε τον Κρέσπο στη μεγαλύτερη γκάφα του με την ασπρόμαυρη φανέλα και τον Ζαχίντ να ανοίγει το σκορ. Ο Φερέιρα έριξε στο γήπεδο τον Αντρέ Βιεϊρίνια και ο αρχηγός ισοφάρισε σε 1-1 πριν έρθει η νέα ψυχρολουσία στο 87’ με γκολ στην κόντρα για τους «πράσινους». Στις καθυστερήσεις ο Κρέσπο διόρθωσε το λάθος του, κέρδισε το πέναλτι, με τον Βιεϊρίνια από την «άσπρη βούλα» να κρατάει όρθιους και αήττητους τους νταμπλούχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Στενό μαρκάρισμα Ρουμάνων σε ΠΑΟΚ

Κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε η ισοπαλία που απέσπασε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία για την έβδομη αγωνιστική των...

Στην ίδια κατηγορία