Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι επενδύσεις δεν έπιασαν τόπο

Δημοφιλή

Η πλειοψηφία των παικτών, που είχαν αποκτηθεί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2004, δεν προορίζονταν για να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ σε πρώτο χρόνο, αλλά σε μεταγενέστερο.

Αλλωστε, ο Αγγελος Αναστασιάδης το είχε ξεκαθαρίσει: «Αυτός είναι ο στόχος που θέσαμε για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο πρώτος λόγος που ήθελα τα παιδιά αυτά να έρθουν ήταν για να γνωρίσουν τη νοοτροπία και τις απαιτήσεις της ομάδας και, μέσα από τη δουλειά, να φτιάξουμε όλοι τον ΠΑΟΚ του μέλλοντος».

Εκείνη η μεταγραφική περίοδος ήταν η πρώτη για τους Γιάννη Γούμενο και Βασίλη Παγώνη στο τιμόνι της ομάδας (παραμονές Χριστουγέννων του 2003 είχε υπογραφεί η μεταβίβαση του 51% των μετοχών της ΠΑΕ, που μέχρι τότε ανήκαν στον Γιώργο Μπατατούδη). Eπιπλέον, η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος έβρισκε 3ο τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία με 32 βαθμούς, πίσω από Ολυμπιακό (38 β.) και Παναθηναϊκό (34 β.) και μπροστά από Αιγάλεω (30 β.) και ΑΕΚ 28 β.), συνεπώς ήταν «ζωντανή» η προοπτική της κατάκτησης μιας θέσης, που θα οδηγούσε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Αλέξης Γαρπόζης είχε ανοίξει τη μεταγραφική αυλαία. Παίκτης της ΑΕ Λεμεσού, είχε ταξιδεύσει στη Θεσσαλονίκη την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2004 για να επισημοποιήσει τη συμφωνία του με το Δικέφαλο. Δεν ήταν, όμως, ο μοναδικός Κύπριος, που είχε ενταχθεί στο ρόστερ εκείνη την περίοδο, μια που ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει και τον Λιάσο Λουκά από τη Σαλαμίνα. Κανείς από τους δύο, όμως, δεν μακροημέρευσε στην Τούμπα. Ένα χρόνο μετά, ο Γαρπόζης έφευγε για την Ξάνθη, ενώ το καλοκαίρι του 2005 ο Λουκά επέστρεφε στην Τούμπα.

ΤΡΕΙΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Όχι έναν και δύο, αλλά τρεις τερματοφύλακες είχε αποκτήσει ο ΠΑΟΚ.

Ο Ντάνιελ Φερνάντεζ είχε περάσει από ένα δοκιμαστικό στάδιο δύο εβδομάδων κι ο Αναστασιάδης είχε ανάψει το πράσινο φως για την απόκτησή του. «Θέλει πολύ δουλειά γιατί η θέση του τερματοφύλακα είναι πολύ δύσκολη. Εχει, όμως, τα προσόντα. Πρέπει να τον καλωσορίσουμε γιατί είναι μόνος του εδώ. Οι άλλοι έχουν κάποιον» έλεγε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ για τον Πορτογάλο γκολκίπερ, ο οποίος θα παρέμενε κάτοικος Τούμπας για 4,5 χρόνια και το καλοκαίρι του 2008 θα παραχωρούνταν στην Μπόχουμ.

Ο Χρήστος Λαμπάκης είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος από το Αρη. Το καλοκαίρι που ακολούθησε, κι ενώ βρίσκονταν στην προετοιμασία στη Γαλλία, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για να λύσει το συμβόλαιο του, καθώς δεν άντεξε το συναγωνισμό… Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Κέρκυρα, συνέχισε την καριέρα του στην Κύπρο. Ως ελεύθερος (από την Παναχαϊκή) είχε αποκτηθεί κι ο Κώστας Ανδριόπουλος. Επαιξε μόνο σε ένα παιχνίδι (στις 22 Μαΐου 2004 εναντίον του Αρη) αποχωρώντας στη συνέχεια από την Τούμπα. Στις 26 Φεβρουαρίου 2011, σε ηλικία μόλις 26 χρόνων, απεβίωσε από οξεία λευχαιμία.

Ως ελεύθερος από τον Αρη (τον είχε παραχωρήσει δανεικό στον Πιερικό) είχε αποκτηθεί κι ο Γιώργος Ζησόπουλος, ο οποίος παρέμεινε στον ΠΑΟΚ για ενάμισι χρόνο. Ακόμη λιγότερο είχε παραμείνει στην Τούμπα ο Θενγκότ Αμαεφούλε. Ο Νιγηριανός επιθετικός, που για διαδικαστικούς λόγους δεν είχε ενταχθεί στο ρόστερ από το προηγούμενο καλοκαίρι (όπως είχε συμβεί με τον αδελφό του, Ναπολέον), μετά από ένα χρόνο έφυγε για τη Βέροια, που τότε αγωνίζονταν στη Γ΄ κατηγορία.

Ούτε ο Χρήστος Μπαλοδήμος (είχε αναδειχθεί από τις υποδομές του Δικεφάλου, συνεχίζοντας στον Ηρακλή) δεν μπόρεσε να σταδιοδρομήσει στον ΠΑΟΚ, φεύγοντας λίγους μήνες αργότερα για το Θερμαϊκό Θέρμης, ομάδα Γ΄ κατηγορίας.

Με την ολοκλήρωση των μεταγραφών, ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει 3-1 τον Παύλο Μελά σε φιλικό παιχνίδι (4 Φεβρουαρίου 2004), που αποσκοπούσε στην προσαρμογή των νέων αποκτημάτων.

Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΑΜΕΣΑ

Απ΄ όλους τους παίκτες, που είχαν αποκτηθεί εκείνη τη μεταγραφική περίοδο, ο μοναδικός, που μπήκε άμεσα στην ομάδα ήταν ο Χρήστος Μαλαδένης. Μετά από 8,5 χρόνια έμενε ελεύθερος από την ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ προχώρησαν χωρίς δισταγμούς στη σύναψη συμφωνίας μαζί του.

«Για μένα ήταν διακαής πόθος όταν ακόμη ήμουν στον Παναθηναϊκό» είχε δηλώσει ο Αναστασιάδης, συμπληρώνοντας: «Ηταν στα σχέδια του ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι. Το μπάτζετ του ήταν υψηλό, αλλά περισσότερο ήταν η κατάσταση στον ΠΑΟΚ τότε, που δεν επέτρεψε την έλευσή του στην ομάδα. Του πρότεινε η ΑΕΚ ένα καλό συμβόλαιο και δέχτηκε να μείνει εκεί. Από εκεί και πέρα, όταν έμεινε ελεύθερος ήταν θέμα ενός λεπτού για μένα και για τον ίδιο, γιατί γνώριζε το ενδιαφέρον μου για να καταλήξουμε. Αυτά που πιστεύω γι’ αυτόν πιστεύω να τα κάνει πράξη. Θα είναι καλό για μας και για εκείνον».

O Μαλαδένης έμεινε στον ΠΑΟΚ για δυόμισι χρόνια, καταγράφοντας 59 συμμετοχές και πετυχαίνοντα εννέα γκολ.

ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ

«Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε με τον καλύτερο τρόπο για να ανταποκριθεί στις δυσκολίες και τον ανταγωνισμό εν όψει των υποχρεώσεων του» δήλωνε ο Γιάννης Γούμενος, την ώρα, που ο Αγγελος Αναστασιάδης υπογράμμιζε: «Οι επιλογές είναι προσωπικές. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι μεταγραφές καλοκαιριού, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις που μπορεί να βοηθήσουν άμεσα. Για αυτό το λόγο, όλες οι μεγάλες ομάδες παίρνουν ποδοσφαιριστές τον Ιανουάριο, ώστε το καλοκαίρι να είναι έτοιμες».

ΑΝΔΡΑΛΑΣ ΜΕ… ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Ο Πάρης Ανδράλας ήταν από τους πρώτους παίκτες, για τους οποίους ο ΠΑΟΚ είχε δείξει ενδιαφέρον να τους εντάξει στο δυναμικό του. Οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο, με τον Γιάννη Καρρά, μεγαλομέτοχο της Προοδευτικής, είχαν αποβεί άκαρπες (ο Καρράς είχε χαρακτηρίσει υποτιμητική την πρόταση του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του παίκτη). Τελικά, ο Ανδράλας ντύθηκε στα ασπρόμαυρα το καλοκαίρι που ακολούθησε, όταν είχε μείνει ελεύθερος από τους «βυσσινί».

Εντονη, εξάλλου, υπήρξε εκείνη την εποχή (Ιανουάριος 2004) η φημολογία περί ενδιαφέροντος του ΠΑΟΚ για τους Ζαγοράκη και Τσάρτα, που αγωνίζονταν στην ΑΕΚ. Γρήγορα, ωστόσο, αποδείχτηκε ότι ούτε καπνός υπήρχε, ούτε και φωτιά…

*Το πρώτο συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ είχε υπογράψει εκείνες τις ημέρες ο 18χρονος, τότε, Στέλιος Μαλεζάς, που είχε προβιβαστεί από την ομάδα νέων του ΠΑΟΚ. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον Κώστα Μωραΐτη, που δεν σταδιοδρόμησε στην Τούμπα (στη μετέπειτα καριέρα του έπαιξε μέχρι Β΄ εθνική, αγωνιζόμενος σε Καστοριά και Ιωνικό).

*Πριν την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου του 2004 είχαν γίνει και δύο… εσωτερικές μεταγραφές. Στις 7 Νοεμβρίου 2003 και στις 24 Νοεμβρίου 2003 οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Χρήστος Καρυπίδης αντίστοιχα είχαν ανανεώσει τα συμβόλαια τους για τρία χρόνια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Στο πόλο ονειρεύονται μεγάλα πράγματα, και δικαιολογημένα

Κόντρα στα προγνωστικά η ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ απέκλεισε τον Απόλλωνα Σμύρνης, εξασφάλισε παράλληλα και την ευρωπαϊκή έξοδο, μετά...

Στην ίδια κατηγορία