Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι Έλληνες παίκτες κι ο Λυκογιάννης

Δημοφιλή

«Δεν θα βάλω έναν παίκτη να παίξει επειδή είναι μικρός ή επειδή είναι Έλληνας. Πρέπει να μου δείξει πως αξίζει». Αυτή είναι η άποψη του Άρη Λυκογιάννη σχετικά με το θέμα της προώθησης νεαρών Ελλήνων καλαθοσφαιριστών από ομάδες της Α1. Στο περιθώριο μιας συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στην FORZA ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε πει τα εξής: «Δεν πιστεύω πως είναι λύση να μειωθούν από έξι οι παίκτες σε μικρότερο αριθμό. Δεν πιστεύω πως θα προσφέρει κάτι. Ο Έλληνας παίκτης, ο πιτσιρικάς πρέπει να μπει και να πάρει αυτό που του αξίζει όχι να αναζητά θέση στο ρόστερ εκμεταλλευόμενος μια διάταξη. Ο καλός παίκτης θα παίξει, δεν θα χαθεί.

Παλαιότερα όταν επιχείρησε κάτι ανάλογο η ΕΟΚ στα πρωταθλήματα της επιβάλλοντας ουσιαστικά την παρουσία παικτών ηλικίας κάτω των 20 ετών δεν λειτούργησε. Όλοι έψαχναν τρικ, έβαζαν για ελάχιστο χρόνο παιδιά νεαρής ηλικίας μόνο και μόνο επειδή ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν και μετά έπαιζαν με αυτούς που ήθελαν. Θέλετε τη γνώμη μου; Γενικά σαν ελληνικό μπάσκετ δεν πάμε καλά στο θέμα της παραγωγής. Δεν βλέπω μια εικόνα, κάτι που να με κάνει να αισιοδοξώ για το μέλλον. Μακάρι να αλλάξει κάτι και να διορθωθεί η εικόνα. Δεν τα βλέπω όλα μαύρα. Είχα στον Κολοσσό τον Τολιόπουλο, τον Λαρεντζάκη παλαιότερα… Μου έδειξαν πως μπορούν, το κέρδισαν μόνοι τους».

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΕΚ…

Έληξαν τα συμβόλαια των Aμερικανών του ΠΑΟΚ. Μέχρι 20 Απριλίου ήταν οι συμφωνίες τους. Λόγω κορονοϊού και αναβολών αγώνων η σεζόν πήγε πίσω. Έγινε η σχετική συμφωνία με τους εκπροσώπους τους και ανανέωσαν για έναν ακόμη μήνα. Η προσοχή της ομάδας είναι πλέον 100% στα ματς των πλέι οφ με την ΑΕΚ.

ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Ξεκίνησαν οι ανανεώσεις στον ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Καμπερίδη. Ένα παιδί που κέρδισε με το «σπαθί» του νέο συμβόλαιο. Με το πείσμα και την εργατικότητα του και μπράβο του. Θα γίνουν συζητήσεις και με Τσαλμπούρη…

Κάποιοι ρωτούν «τι θα γίνει με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη». Οι πληροφορίες μας σε πρώτη φάση αναφέρουν πως ο «κάπτεν» του ΠΑΟΚ αισθάνεται υγιής, δυνατός και ακμαίος. Δεν σκέφτεται να «αποστρατευτεί». Θα συνεχίσει την καριέρα του. Θα δείξει αν αυτό θα γίνει στον ΠΑΟΚ ή αν θα αλλάξει περιβάλλον.

Η… ΣΤΕΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του Σκουντή ο Πεδουλάκης και έκραξε τον Γιώργο Μασλαρινό γιατί λέει όταν έπαιζε άμυνα (την εποχή που συνυπήρξαν στον Πανελλήνιο), κρατούσε την στέκα από τα μαλλιά του!

Ο Μασλαρινός τρελάθηκε και του απάντησε διαδικτυακά με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να υπερθεματίζει. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε πως ο Λουκάς ζήτησε να αποχωρήσει από το Περιστέρι μόλις επέστρεψε ο συγκεκριμένος κόουτς!

ΕΚΑΝΕ ΒΟΛΤΑ ΤΙΣ… ΜΠΑΣΚΕΤΕΣ

Αναφερθήκαμε πιο πάνω στον Αργύρη Πεδουλάκη και θυμηθήκαμε μια παλιά ιστορία. Το 2008 όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ αποκαλύφθηκε πως είχε κάποιες ιδιοτροπίες οι οποίες εκνεύριζαν ανθρώπους της ομάδας.

Μια από αυτές ήταν η εξής: Ανά τακτά διαστήματα έβαζε τους υπαλλήλους του κλειστού να του αλλάζουν τις μπασκέτες. Να πηγαίνει δηλαδή η μια πάνω και η άλλη κάτω! Ο συγχωρεμένος, ο Νίκος Ρασκόπουλος πόσες φορές ήταν έτοιμος να εκραγεί με το συγκεκριμένο σκηνικό. Όταν κάποια στιγμή τον ρώτησαν «γιατί κάνουμε κάθε τρεις και λίγο βόλτα τις μπασκέτες» απάντησε «για γούρι»!

*Είναι κάπως αστείο το να ακούς πως οι ομάδες-μέτοχοι της Euroleague κατάφεραν λέει να έχουν στο εξής λόγο στις αποφάσεις που τους αφορούν!!! Το διανοείστε; Έκαναν μια λίγκα και έφτασαν στο σημείο να λαμβάνουν άλλοι αποφάσεις (σ.σ. ο Μπερτομέου), χωρίς καν να τους λογαριάζουν. Η Μακάμπι πάντως, παρά την επιμονή Ισραηλινών δημοσιογράφων, αρνήθηκε να διαρρεύσει κάποια στοιχεία αναφορικά με την οικονομική διαχείριση, που είχε στα χέρια της…

*Την 3η μεγαλύτερη επιχορήγηση από το Κράτος απορροφά η Ομοσπονδία του Μπάσκετ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν το 2021 το ποσό που αντιστοιχεί στην ΕΟΚ είναι 1.868.000 εκ. ευρώ. Το μεγαλύτερο εισπράττει ο ΣΕΓΑΣ και ακολουθεί η ΚΟΕ.

ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ 

Ήρθαν οι γυναίκες του Ολυμπιακού στο Παλατάκι για ματς με τον ΠΑΟΚ. Στο ημίχρονο του αγώνα ζήτησαν έξτρα ενισχύσεις! Ήρθε μια ακόμη διμοιρία αστυνομικών, καθώς λέει κινδύνευε η σωματική τους ακεραιότητα! Μια αναστάτωση δίχως λόγο. Κι όλα αυτά σε παιχνίδι κεκλεισμένων, με δυο-τρεις εκπροσώπους του ΠΑΟΚ απλώς να απευθύνουν από 200 μέτρα μακριά κάποια… γαλλικά. Τι άλλο να πούμε για τους απίθανους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χατζηθεοδώρου: «Κάναμε την έκπληξη της 20ετίας»

Με την ψυχή τους πανηγύρισαν στην ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. «Πραγματικά είναι κάτι...

Στην ίδια κατηγορία