Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι εξελίξεις, που… δεν «έτρεξαν»

Δημοφιλή

Εφυγε και το 2021 και η προοπτική της Νέας Τούμπας παραμένει μακρινή. Στον ΠΑΟΚ ακόμη περιμένουν την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, που θ’ ανοίξει ουσιαστικά το δρόμο για το νέο γήπεδο. Η τελευταία «χειροπιαστή» εξέλιξη επί του όλου ζητήματος καταγράφηκε στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού (22 Ιουλίου), όταν το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε στην έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής για το νέο γήπεδο. Εκτοτε… αναμονή. Και λόγια. Όπως αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όταν εξέφρασε την ελπίδα το Προεδρικό Διάταγμα να έχει βγει πριν το τέλος του 2021.

Κατά τα άλλα, κυβερνητικοί παράγοντες, σε κάθε ευκαιρία, κάνουν λόγο για γρήγορες εξελίξεις στο θέμα του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ… Θυμίζουμε μόνο ότι το όλο πρότζεκτ ήδη έχει μπει στον 4ο (!) χρόνο του, αφού όλα ουσιαστικά άρχισαν στις 23 Οκτωβρίου 2018, όταν υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων η τροπολογία για την παραχώρηση 30 στρεμμάτων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Εκτοτε κοντεύουν να συμπληρωθούν 40 ολόκληροι μήνες, χρόνος πάρα πολύς για να γίνουν αυτά που έγιναν.

Ο «πονοκέφαλος» για τους ανθρώπους του Δικεφάλου, όμως, είναι διπλός, μια και αντίστοιχα μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται και στο ζήτημα της μετεγκατάστασης στο Καυτανζόγλειο στάδιο. Ο ΠΑΟΚ έχει επιρρίψει για αυτό την ευθύνη στη διοίκηση του σταδίου, αλλά πρωτίστως στον Λευτέρη Αυγενάκη. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δημοσίως τονίζει ότι η κυβέρνηση θέλει να συνεργαστεί με τον ΠΑΟΚ, η πραγματικότητα, όμως, τον διαψεύδει. Όταν δεν βρέθηκε κοινή συνισταμένη για τη χρήση του Καυτανζογλείου από τη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου για τις υποχρεώσεις της στη Σούπερ Λιγκ 2, πόσο πιθανό είναι να προκύψει λύση για τη μετακόμιση της πρώτης ομάδας;

Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι άλλη, ρεαλιστική, λύση εκτός του Καυτανζογλείου δεν υπάρχει. Εκτός κι αν ο κορονοϊός μείνει εδώ για άλλα… πέντε χρόνια, οπότε δεν θα έχουν λόγο στον ΠΑΟΚ να ενδιαφέρονται για τη χωρητικότητα της προσωρινής τους έδρας.

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, μπαίνει πλέον σε αμφισβήτηση αυτό, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ως δεδομένο. Ότι, δηλαδή, στα 100α γενέθλια του, ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στη Νέα Τούμπα. Ετσι όπως πάνε τα πράγματα, ενδέχεται το καλοκαίρι να μην είναι έτοιμοι (εκ των πραγμάτων) στον ΠΑΟΚ να στήσουν το εργοτάξιο στην Τούμπα. Αυτό πρακτικά σημαίνει καθυστέρηση στο όλο σχέδιο για ακόμη ένα χρόνο, καθώς μια μετακόμιση στα μέσα της σεζόν δεν ενδείκνυται, για μια σειρά από λόγους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Βανάκεν: «Δεν δώσαμε στον ΠΑΟΚ την αίσθηση να το πιστέψει»

Ο αρχηγός της Κλαμπ Μπριζ, Χαν Βανάκεν μίλησε για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι δεν έδωσαν δικαίωμα...

Στην ίδια κατηγορία