Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι δύο «τελικοί» πριν τον… ημιτελικό

Δημοφιλή

Μια στροφή πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μισού των πλέι οφ, στον ΠΑΟΚ βλέπουν πιο καθαρά το στόχο της δεύτερης θέσης, μετά και τη χθεσινή άνετη επικράτησή τους επί του Ολυμπιακού. Η δεύτερη θέση, βέβαια, έχει την ίδια πρακτική αξία με την αντίστοιχη τρίτη (και οι δύο οδηγούν χωρίς… αστερίσκους στο Κόνφερενς Λιγκ, σε αντίθεση με την τέταρτη θέση, που βρίσκεται σε συνάρτηση και με τη διοργάνωση του κυπέλλου), ωστόσο για λόγους γοήτρου ο Δικέφαλος καλείται να τερματίσει πίσω από τον Ολυμπιακό και ν’ αφήσει τις άλλες ομάδες των πλέι οφ στις πιο κάτω θέσεις της ειδικής κατάταξης.

Και μπορεί η σκέψη της πλειοψηφίας των φιλάθλων να «τρέχει» στη ρεβάνς κυπέλλου της Μεγάλης Εβδομάδας κατά της ΑΕΚ, ο Γκαρσία όμως και οι παίκτες του ξέρουν καλά ότι προηγείται η δουλειά, που έχουν στο πρωτάθλημα με τα παιχνίδια κόντρα σε Αρη (την Τετάρτη στο «Κλεάνθης Βικελίδης») και Παναθηναϊκό (την Κυριακή στην Τούμπα). «Πρέπει να χτίσουμε πάνω σ’ αυτή τη νίκη για τη συνέχεια» έσπευσε να δηλώσει ο προπονητής του ΠΑΟΚ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας ότι η νίκη επί των Πειραιωτών θ’ αποκτήσει πρακτική αξία εφόσον συνοδευτεί από επιτυχίες στα δύο κρίσιμα ματς που ακολουθούν.

Κοινή, πάντως, είναι η εκτίμηση ότι σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ υπερπηδήσει τα εμπόδια του Αρη και του Παναθηναϊκού, όχι μόνο θα έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» μια θέση στην Ευρώπη, αλλά θα έχει αποκτήσει και τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην τελική βαθμολογία. Και, βέβαια, θα πάει και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη ρεβάνς με την ΑΕΚ.

Για το παιχνίδι με τον Αρη ο Πάμπλο Γκαρσία προτίθεται να προχωρήσει σε λίγες, έστω, αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, προκειμένου να «φρεσκάρει» την ομάδα του, σε σχέση με τη χθεσινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Σ’ ό,τι αφορά το απουσιολόγιο, εξακολουθεί να περιλαμβάνει τα ονόματα των Καγκάβα, Νινούα, Περέιρα και Μιχάι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Βανάκεν: «Δεν δώσαμε στον ΠΑΟΚ την αίσθηση να το πιστέψει»

Ο αρχηγός της Κλαμπ Μπριζ, Χαν Βανάκεν μίλησε για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι δεν έδωσαν δικαίωμα...

Στην ίδια κατηγορία