Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι δανεικοί που…γοήτευσαν

Δημοφιλή

O Μάικλ Κρμέντσικ καλείται να προσθέσει το όνομά του στην περιορισμένη λίστα παικτών, που ήρθαν ως δανεικοί και κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους. Θα μπορέσει ο Τσέχος επιθετικός να διακριθεί, όπως το πέτυχαν στο παρελθόν παίκτες, όπως οι Βιεϊρίνια, Σορλέν και Μίσιτς; Ο χρόνος θα δείξει…

Ο Ματίας Βερόν αναγεννήθηκε ποδοσφαιρικά με τον ερχομό του στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2008. Ο Αργεντινός χαφ δεν υπολογίζονταν στη Σιένα, η οποία… ευχαρίστως τον παραχώρησε δανεικό στο Δικέφαλο. Ο Φερνάντο Σάντος τον καθιέρωσε με το… καλημέρα στη βασική ενδεκάδα, μέχρι που τον Ιούνιο του 2008 πάρθηκε η απόφαση για την απόκτηση του από την ιταλική ομάδα. Ο λατινοαμερικάνος παίκτης ήθελε και αυτός να συνεχίσει στην Τούμπα, όπως και τελικά συνέβη. Τη σεζόν που ακολούθησε, έφθασε τις 35 συμμετοχές, αλλά με την έναρξη της περιόδου 2009-10 τέθηκε στο περιθώριο.

Όταν στις 12 Ιουνίου 2008 γίνονταν γνωστή η συμφωνία του ΠΑΟΚ με την Πόρτο για το δανεισμό του Αντρέ Βιεϊρίνια, κανείς φυσικά δεν θα μπορούσε να προβλέψει εκείνη την ημέρα ότι ο Δικέφαλος αποκτούσε-έστω και προσωρινά-έναν παίκτη, που θα άφηνε τη σφραγίδα του στην Τούμπα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αξιοποιήθηκε από τον Φερνάντο Σάντος, που, άλλωστε, γνώριζε τις δυνατότητες του καλύτερα από τον καθένα. Στο τέλος της περιόδου ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είχε κάθε λόγο να επιθυμεί την παραμονή του στον ΠΑΟΚ. Οι συζητήσεις με την Πόρτο κράτησαν επί μακρό χρονικό διάστημα και η υπόθεση παρέμενε ανοιχτή, ακόμη κι όταν το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Δικεφάλου, το καλοκαίρι του 2009, βρίσκονταν σε εξέλιξη. Η χρυσή τομή με την πορτογαλική ομάδα βρέθηκε τελικά στις 300 χιλιάδες ευρώ και στο υψηλό ποσοστό μεταπώλησης (30%).

Ο Ολιβιέ Σορλέν είχε έρθει στην Τούμπα δανεικός από τη Ρεν τον Ιανουάριο του 2009 και αμέσως ταίριαξε στα σχέδια του Σάντος. Και από τη στιγμή που μπήκε στην ενδεκάδα του Δικεφάλου, δεν ξαναβγήκε, δημιουργώντας ένα αχτύπητο δίδυμο με τον Λίνο στην αριστερή πτέρυγα. Δεν είχαν περάσει δύο μήνες από την έλευση του στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ άρχισαν τις συζητήσεις με τη Ρεν για να τον κάνουν δικό τους παίκτη. Και πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, ο Γάλλος χαφ είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο με τον Δικέφαλο. Μόνο που δεν το εξάντλησε, όχι με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ. Στα τέλη του Αυγούστου του 2010, κι αφού είχε αγωνιστεί στα παιχνίδια με τον Άγιαξ και τη Φενερμπαχτσέ, ζήτησε να επιστρέψει στη Γαλλία, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Ετσι κι έγινε.

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Μάρκος Αντόνιο, που είχε αποκτηθεί (στις 11 Ιουλίου 2008) από την Οσέρ. Ο Βραζιλιάνος στόπερ ήταν βασικός στην ομάδα του Σάντος και, πιθανότατα, θα παρέμενε στον ΠΑΟΚ, αν ένα σοβαρό θέμα υγείας δεν τον ανάγκαζε να αποχωρήσει πρόωρα από τη Θεσσαλονίκη στις αρχές Απριλίου του 2009 και να μείνει μακριά από την ενεργό δράση για σχεδόν ένα χρόνο.

Ανάλογη ήταν και η περίπτωση του Γιόζιπ Μίσιτς, ο οποίος έφθασε στη Θεσσαλονίκη πριν από δύο χρόνια, όντας δανεικός από τη Σπόρτιγκ Λισαβώνας. O Κροάτης χαφ «έβγαλε μάτια» με την απόδοσή του στη διάρκεια της περσινής σεζόν, όμως η γνωστή περιπέτεια υγείας του αποτέλεσε την αιτία για τη μη μονιμοποίηση του στην Τούμπα.

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο του 2013 από την Ντιναμό Μόσχας και αμέσως έγινε βασικός. To Μάρτιο ο Κροάτης στόπερ κλείνει τα 36 του χρόνια, ωστόσο παραμένει ενεργός, όντας ο αρχηγός της Ανόρθωσης. Ένα χρόνο μετά τον Σίλντενφελντ είχε αποκτηθεί από τη Σπαρτάκ Μόσχας ο Χουάν Ινσαουράλδε. Για τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό υπήρχαν σκέψεις από τους ανθρώπους του Δικεφάλου να επεκτείνουν τη συνεργασία μαζί του, που όμως δεν έγιναν πράξεις.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

O κανόνας, πάντως, θέλει τους παίκτες, που έρχονται ως δανεικοί, ν’ αποδεικνύονται και…περαστικοί από την Τούμπα. Τέτοιες περιπτώσεις ήταν του Σέρβου στόπερ Γκόραν Γκάβρανσιτς από την Ντιναμό Κιέβου και του Μολδαβού φορ Βιορέλ Φρούνζα από την Κλουζ τον Ιανουάριο του 2008, του Πορτογάλου (με καταγωγή από τη Γουϊνέα) επιθετικού Εντίνιο από τη Μάλαγα δύο χρόνια αργότερα, του Κεντροαφρικανού επιθετικού Φρεντερίκ Νιμανί από τη Μονακό τον Ιανουάριο του 2012, του Αμπντούλ Καμαρά, επιθετικού από τη Γουϊνέα (δανεικός από τη Σοσό) ένα χρόνο μετά, όπως και του Ολλανδού( με καταγωγή από το Μαρόκο) Ντάνι Χούσεν από τον Αγιαξ τον Ιανουάριο του 2014 (την τελευταία τριετία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Ξεχωριστή ήταν η περίπτωση του Σέκου Ολίσε, που έφθασε στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2013 με την προοπτική να αγωνιστεί για έξι μήνες ως δανεικός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τελικά, ο Λιβεριανός μεσοεπιθετικός (γεννημένος στη Νιγηρία και μεγαλωμένος στη Δανία) παρέμεινε στην Τούμπα για ενάμισι χρόνο. Την τελευταία 4ετία δήλωνε άνεργος, αλλά πλέον παίζει στη Λισκρ, ομάδα της Λιβερίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία