Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Οι αποκαλύψεις του Ράφα Σοάρες

Δημοφιλή

Σε συνέντευξη, που παραχώρησε σε εφημερίδα της χώρας του, ο Ράφα Σοάρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΠΑΟΚ ήθελε να τον αποκτήσει και παλιότερα και συγκεκριμένα πριν πάει στο Έιμπαρ, δηλαδή τον Γενάρη του 2020.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για το πώς προέκυψε το ποδόσφαιρο στη ζωή του: «Νομίζω ότι το πάθος γεννήθηκε μαζί μου. Πιο σοβαρά, πιστεύω ότι ξεκίνησε από το νηπιαγωγείο. Σχεδόν όλες οι αναμνήσεις που έχω από εκείνη την εποχή είναι τα διαλείμματα παίζοντας ποδόσφαιρο παρέα με φίλους. Θυμάμαι τις πρώτες προπονήσεις για την FC Alpendorada, στο παλιό γήπεδο Capelas, και η ευτυχία είναι τεράστια. Η πιο εντυπωσιακή ανάμνηση που έχω είναι αυτή όταν ήμουν μέσα στο εμπορικό κέντρο Alpendorada και κοίταξα το νέο γήπεδο του συλλόγου και σκέφτηκα: «Μακάρι να μπορούσα να παίξω εκεί μια μέρα».

Για το γεγονός ότι έχει αλλάξει αρκετές ομάδες και χώρες: «Είμαι ευχαριστημένος με την μέχρι τώρα καριέρα μου. Είμαι φιλόδοξος, πιστεύω ότι θα μπορούσε να ήταν καλύτερα αν δεν είχα ένα ατύχημα λίγες μέρες πριν από τη μετακίνησή μου στη Φούλαμ. Τραυματίστηκα από ένα χτύπημα που έπαθα στην προπόνηση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Πόρτο. Έφτασα στην Αγγλία τραυματίας και είχα τρεις μήνες αποθεραπείας. Όταν ανάρρωσα, ήταν πολύ δύσκολο να ενταχθώ στην ομάδα και έπρεπε να επιστρέψω στην Πορτογαλία για να παίξω ξανά και να νιώσω καλά. Ήταν μια χρονιά που «έχασα» σε ένα κρίσιμο σημείο της καριέρας μου. Πιστεύω ότι χωρίς αυτή την ατυχία τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά, προς το καλύτερο. Ακόμα κι έτσι, ήταν μια θετική καριέρα και είμαι χαρούμενος».

Για το πώς αποφάσισε να πάει στον ΠΑΟΚ: «Ήμουν τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου μου με τη Vitória SC και είχα μια καλή αθλητική σεζόν. Καθώς δεν μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία ανανέωσης, ήμουν ελεύθερος να υπογράψω με άλλο σύλλογο. Επειδή ο ΠΑΟΚ είχε ήδη προσπαθήσει να με αγοράσει πριν πάω στην Ισπανία, έκανε μια πρόταση που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ήταν μια πολύ θετική σεζόν, είμαστε στη μάχη για τους δύο πιθανούς τίτλους στην Ελλάδα. Έχω παίξει τακτικά, με καλές εμφανίσεις».

Για το πώς είναι η ζωή μακριά από την οικογένεια και τους φίλους του: «Το να είσαι μακριά από την οικογένεια και τους φίλους είναι αναμφίβολα το πιο αρνητικό σημείο. Υπάρχουν στιγμές που δεν είναι καθόλου εύκολο. Η απόσταση μειώνεται με όλες τις τεχνολογίες του σήμερα, βιντεοκλήσεις, κοινωνικά δίκτυα, μηνύματα. Και φυσικά έχουμε κατά καιρούς περιστασιακές επισκέψεις από την οικογένεια. Άλλες φορές, πηγαίνουμε στην Πορτογαλία».


Τελευταία νέα

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε στο Ρέντη

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο «Γενικό Κρατικό Νίκαιας» ο άτυχος αστυνομικός, ο οποίος δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό του...

Στην ίδια κατηγορία