Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι άνθρωποι είναι για λύπηση

Δημοφιλή

Τι σου είναι η ζωή ε; Η γενιά μας δεν έζησε πόλεμο και δεν ξέρουμε αν θα ζήσει παρά τις τεχνητές εντάσεις των Τούρκων εδώ και καιρό. Όμως εδώ και 110 χρόνια δεν υπήρξε πανδημία. Ήρθε η στιγμή να ηχήσει η κόρνα της επιτροπής πολιτικής προστασίας για να κατανοήσουμε πως κάτι σοβαρό συμβαίνει.

Η Ελλάδα ήταν η τυχερή της υπόθεσης σε σχέση με άλλες χώρες, αφού υπήρξε ένα κοντινό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί αν δεν υπάρξουν προληπτικά μέτρα. Τρέμω στο ενδεχόμενο ο ιός να είχε αρχίσει να εξαπλώνεται από εδώ. Ευτυχώς δεν είμαστε συνήθης προορισμός για Κινέζους. Οι Ιταλοί είναι.

Είχαμε λοιπόν τον χρόνο να πάρουμε προληπτικά μέτρα, κάτι το οποίο μας καθησύχασε ως έναν βαθμό. Σε αυτά εννοείται πως εντάσσονται και τα θεάματα όπως το ποδόσφαιρο που σε πρώτη φάση οι αγώνες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Οι παίκτες όταν αντιλήφθηκαν τι γίνεται παγκοσμίως, στάθηκαν απέναντι στη διεξαγωγή των αγώνων. Δεν θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα μέχρι να διασφαλιστεί μία κανονικότητα στη καθημερινότητα της χώρας. Πολύ ώριμη τοποθέτηση από έναν σύνδεσμο που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Υπάρχουν κίνδυνοι στις μεταφορές, υπάρχουν επαφές με παίκτες – αντιπάλους, υπάρχουν πολλά σημεία που μπορεί να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα.

Οι περισσότεροι παίκτες άλλωστε είναι οικογενειάρχες και στην κορυφή του ενδιαφέροντος τους δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την οικογένεια.

Όλες οι ομάδες μπήκαν σε αυτή τη λογική, αφού κακά τα ψέματα η σοβαρότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει μικροπολιτικές. Από τη στιγμή μάλιστα που η ΟΥΕΦΑ μετέφερε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έδωσε χρόνο στις εγχώριες διοργανώσεις, ποιος ο λόγος να ρισκάρουν και να εναντιωθούν στην τάση των ποδοσφαιριστών.

Πάντα βέβαια υπάρχει ο ένας που θέλει να διαφέρει. Ξέχωρα από το τι συμβαίνει γύρω του, ανεξάρτητα από το γεγονός πως το πρώτο θύμα του ποδοσφαίρου από τον ιό ήταν ο ίδιος ο μεγαλομέτοχός του, ο Ολυμπιακός στάθηκε απέναντι στην αναβολή. Μιλάμε για μία ακόμη επιλογή πολιτικής που φανερώνει πως οι άνθρωποι δεν είναι καλά. Έχουν θέματα και μάλιστα πολύ σοβαρά.

Το τι συνέβη την Παρασκευή δεν έχει κανένα νόημα μπροστά στη στάση της Πέμπτης. Εκεί ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι ένα χοντρόπετσο κλαμπ που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στο δικό του συμφέρον. Ακόμη και σε εποχή μίας πανδημίας που κανένας μας δεν έζησε στο παρελθόν.

Πραγματικά οι άνθρωποι είναι για λύπηση. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ

Η παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στην εκπομπή της Σύνθιας Σάπικα στην ΕΡΤ 3, συνοδεύτηκε από το θράσος του Κρητικού πολιτικού που ζήτησε συγκεκριμένη ατζέντα.

Απ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζει, η έμπειρη συνάδελφος δεν έθεσε ποτέ θέμα ατζέντας και επειδή δεν κατέχει καλά το αθλητικό, ζήτησε την βοήθεια συναδέλφων του αρμόδιου τμήματος. Μέχρι εκεί όμως, αφού ουδέποτε συμφώνησε για τις ερωτήσεις με τον συνεντευξιαζόμενο.

Ο τελευταίος, προφανώς επειδή η Σύνθια Σάπικα ήταν υποψήφια με τη ΝΔ στις εκλογές, εκτίμησε πως το περιβάλλον είναι ασφαλές. Πως δεν θα γίνουν οι ερωτήσεις που πρέπει. Έλα όμως που η συνάδελφος προς τιμήν της παρέμεινε δημοσιογράφος και δεν έγλυψε για να μπει σε λίστα αρεσκείας αυτού του πολιτικού ανδρείκελου. Από εμάς, ένα απλό μπράβο για το αυτονόητο που τόσο μας έλλειψε.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως ο Ευάγγελος Μαρινάκης προσποιήθηκε πως είναι φορέας του ιού, κάτι το οποίο προφανώς ξεκινά από άλλα που έχει κάνει στο παρελθόν.

Προσωπικά δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν κάτι τέτοιο και αντιθέτως θεωρώ την στάση που επέδειξε πολύ υπεύθυνη έτσι ώστε να ειδοποιήσει με αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους που συναναστράφηκε όλο αυτό το διάστημα.

Άλλωστε η δίκη για τα στημένα, έχει εξελιχθεί σε μία παρωδία που ελάχιστοι έχουν διατηρήσει τις αρχικές τους θέσεις, οι κωλοτούμπες διαδέχονται η μία την άλλη και οι δικαστές δεν φαίνονται και διατεθειμένοι να πάρουν καμία σοβαρή απόφαση. Πότε πήραν άλλωστε.

Άρα δεν υπήρχε κανένας ουσιαστικός λόγος να κάνει κάτι τέτοιο. Όχι πως θα έπεφτα από τα σύννεφα αν συνέβαινε κάτι εξαιτίας κάποιας άλλης κατάστασης. Αλλά τώρα δεν…

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο Κυρ Κυρ επέστρεψε και ο ρόλος του δεν θα είναι αυτός που ήταν στο παρελθόν. Όπως φαίνεται να είναι ο άνθρωπος που θα ορίσει την επικοινωνιακή στρατηγική στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και σε κομμάτι των επιχειρήσεων Σαββίδη που εντάσσονται τα ΜΜΕ που έχει αγοράσει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.

Προφανώς ο Κυριάκος έχει στο μυαλό του μία κατάσταση που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την αλητεία της απέναντι πλευράς, με τα μυθεύματα και τα fake news να διαδέχεται το ένα το άλλο.

ΑΔΙΚΟ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙ

Το νομικό τμήμα του ΠΑΟΚ έχει φάει όλο το μπινελίκι για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας, όμως όλοι μας μέσα γνωρίζουμε καλά το πως λειτουργούνε τα δικαστήρια στην Ελλάδα. Είδαμε και τι συνέβη όταν ενεπλάκη ο Μπαλτάκος στην υπόθεση, όντας ένας άνθρωπος εκτός ΠΑΕ.

Οι δικαστές είναι άνθρωποι και ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν θα επηρεαστούν από κυβερνητικό κλείσιμο ματιού μέσα από διάφορες αποφάσεις που παίρνονται. Όποια κυβέρνηση κι αν είναι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Δεν θέλουν να ακούνε για τον διαιτητή του ΠΑΟ-ΠΑΟΚ στην Κύπρο

Ο άπειρος και με λιγοστές παραστάσεις στο εξωτερικό, Μίκελ Ρέντερ ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το ντέρμπι...

Στην ίδια κατηγορία