Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι αλλαγές στην ΚΕΔ με παλιούς γνωστούς στο προσκήνιο

Δημοφιλή

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και διανύει μία πολύ κρίσιμη περίοδο. Μετά τις μεγάλες αλλαγές από το 2016 και μετά, φθάνει ο καιρός που είτε θα κάνει το βήμα μπροστά, είτε θα μείνει στάσιμη και απλώς θα λειτουργεί χωρίς κανένα όραμα. Αυτή την περίοδο συζητούνται σημαντικές αλλαγές στην ΚΕΔ και η FORZA έχει το ρεπορτάζ.

Οι αλλαγές στους πίνακες το 2016, οι ξένοι στην ΚΕΔ, οι ξένοι διαιτητές, αλλά και το VAR έχουν διαμορφώσει ένα πιο δίκαιο σκηνικό, το οποίο παραδέχεται όλη η υγιώς σκεπτόμενη Ελλάδα, εκτός δηλαδή από τους κακομαθημένους του παρελθόντος, τους ερυθρόλευκης απόχρωσης υποστηρικτές που έχασαν το 100-0. Η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, ο Έλληνας διαιτητής όμως δείχνει να μένει στάσιμος. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για το σήμερα και κυρίως για το αύριο.

Όλα δείχνουν ότι οι αλλαγές στην ΚΕΔ θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα, με στόχο την βελτίωση και στην εκπαίδευση του Έλληνα διαιτητή, ο οποίος όταν κάποια στιγμή αποχωρήσουν οι ξένοι, θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερος ώστε να αναλάβει την ευθύνη. Κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται…

Η ΝΥΝ ΚΕΔ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Τη δεδομένη χρονική στιγμή η ΚΕΔ αποτελείται από Έλληνες και ξένους. Οι ξένοι έχουν την ευθύνη κυρίως για την μεγάλη κατηγορία, αλλά και τη δεύτερη και οι Έλληνες ασχολούνται με τις μικρότερες. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ κλείνει την πρώτη από τις δύο χρονιές της σύμβασης του και προφανώς συνεχίζει. Μαζί του αρχικά βρίσκονταν ο Άλαν Σνόντι που κατείχε τη θέση του αναπληρωτή πρόεδρου και ο Ζοάο Καπέλα. Από κάποιο σημείο και μετά ο Κλάτενμπεργκ φάνηκε να μην είναι ικανοποιημένος από τον Σνόντι, τον οποίο πριν δύο μήνες αντικατέστησε ο Τζέικ Κόλινς. Ο Σνόντι βέβαια δεν αποχώρησε, αλλά υποβιβάστηκε αναλαμβάνοντας  την ευθύνη των Super League 2 και Football League, αντικαθιστώντας επί της ουσίας τον Μιχάλη Κουκουλάκη που αποχώρησε οριστικά. Θυμίζουμε ότι ο Κόλινς είναι εκπαιδευτής VAR της FIFA.

Πιο κάτω στην ιεραρχία βρίσκονται οι Καλύβας, Ιωσηφόγλου και Κόκοτου, για τους οποίους αυτή την περίοδο γίνεται και η πιο έντονη κουβέντα.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι οι αλλαγές έχουν αποφασιστεί και αυτή την περίοδο γίνονται οι σχετικές διαβουλεύσεις για τους αντικαταστάτες. Πολύ δυνατά παίζει το όνομα του Καλογερόπουλου από την Αθήνα, σε τέτοιο σημείο ώστε να θεωρείται πολύ πιθανή η πρόσληψή του. Του γνωστού Καλογερόπουλου, ο οποίος τα περασμένα χρόνια ως διαιτητής έκανε πολλές… στροφές στην πορεία και στην καριέρα του, ανάλογα πάντα από που φυσούσε στο Αττικό Λεκανοπέδιο (στη φωτό από τον ημιτελικό του 2014, που είχε “ξεκληρίσει” τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη).

Επιπροσθέτως παίζουν τα ονόματα και άλλων παλιών-γνωστών διαιτητών όπως οι Μάνταλος (Καβάλας), Θάνος (Γρεβενών), Στυλιαράς (Αιτ/νιας), ο οποίος ήταν 4ος στην μεγάλη κλοπή με τον Κομίνη και το γκολ του Βαρέλα, και Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας).

Όλα τα παραπάνω αποτελούν πληροφορίες, η κινητικότητα θεωρείται δεδομένη, όπως και η εγρήγορση όλων μια και δεν μπορεί η ελληνική διαιτησία να γυρίζει προς τα πίσω και να μην επιδιώκει την πρόοδο και την ανανέωση με άφθαρτα πρόσωπα.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ – ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ

Πολύς λόγος γίνεται και τώρα τελευταία για την απόδοση κάποιων ξένων διαιτητών –όχι υψηλού επιπέδου- σε σχέση με τους Έλληνες που θα μπορούσαν να σφυρίξουν μερικά παιχνίδια. Το θέμα είναι πάντα ανοικτό, αλλά δεν φαίνεται στον ορίζοντα να υπάρχει διάθεση για να μειωθούν οι ξένοι ή να πάρουν μερικοί Έλληνες περισσότερα και σημαντικότερα ματς.

Οι όποιες σκέψεις για μία τέτοια αλλαγή σταμάτησαν όταν ο Κλάτενμπεργκ και η ΚΕΔ είδαν την απόδοση σημαντικών και έμπειρων διαιτητών όπως ο Παπαπέτρου στον αγώνα Ατρόμητος-Ολυμπιακός.  Όταν κυρίως ο Παπαπέτρου ως VAR, αλλά και ο Τσαγκαράκης μέσα στο γήπεδο επηρέασαν με τέτοιο τρόπο την εξέλιξη της αναμέτρησης σφυρίζοντας και αποφασίζοντας με λάθη που ήταν αποκλειστικά υπέρ του Ολυμπιακού, ποια εμπιστοσύνη να επιδείξουν στους Έλληνες;  Η τιμωρία και των δύο για μεγάλο διάστημα, φαίνεται ότι θα είναι και τιμωρία όλων των Ελλήνων για τη συνέχεια.

ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ Ο ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ

Οι αλλαγές στην ΚΕΔ ξεκίνησαν με την αποχώρηση του Κουκουλάκη πριν λίγους μήνες και θα συνεχιστούν. Ένδειξη του κλίματος που επικρατεί είναι και η κίνηση του Τριτσώνη ο οποίος μετά από χρόνια ενασχόλησης με τη διαιτησία, τώρα τελευταία επέστρεψε και στην κανονική του δουλειά που είναι στην τράπεζα. Είναι φανερό ότι το πήρε απόφαση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χατζηθεοδώρου: «Κάναμε την έκπληξη της 20ετίας»

Με την ψυχή τους πανηγύρισαν στην ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. «Πραγματικά είναι κάτι...

Στην ίδια κατηγορία