Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Ζίβκοβιτς έρχεται για να «πιέσει» τον Πασχαλάκη

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ προχωρά σε σχεδόν ολικό «λίφτινγκ» του γκρουπ των τερματοφυλάκων, με τον Σέρβο που έρχεται από την Ξάνθη να συναντά τον Ελληνα που ήρθε από τα Γιάννενα.

Η απόφαση για εκτεταμένες αλλαγές στη σύσταση της ομάδας των τερματοφυλάκων ήταν ειλημμένη σχεδόν από τα μισά της σεζόν, και η νέα τριάδα έχει «κλειδώσει».

Πριν από δυο καλοκαίρια, οι «ασπρόμαυροι» είχαν αποκτήσει τους Ροντρίγκο Ρέι και Αλέξανδρο Πασχαλάκη, με τον Αργεντινό να έχει πάρει το «νο 1» και να ξεκινά ως βασικός κάτω από τα δοκάρια.

Η αλλαγή σκυτάλης έγινε λίγο πριν τα μισά της σεζόν, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να άρει την εμπιστοσύνη του στον Αργεντινό κίπερ και να δίνει γάντια βασικού στον Πασχαλάκη. Από εκείνη τη στιγμή και για τον επόμενο 1,5 χρόνο, οι φορές που ο Πασχαλάκης έμεινε εκτός εστίας ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, κάτι απολύτως δικαιολογημένο με βάση την αγωνιστική εικόνα του Ελληνα γκολκίπερ.

Το περασμένο καλοκαίρι, τέθηκε για πρώτη φορά θέμα αλλαγής του διδύμου των τερματοφυλάκων, η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε Ο Ρέι παρέμεινε στη Τούμπα, και η πόρτα της εισόδου για τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς έμεινε κλειστή. Ο Σέρβος τερματοφύλακας βρέθηκε το καλοκαίρι του 2016 στη Ξάνθη, με εισήγηση τον Ραζβάν Λουτσέσκου, και έκτοτε εδραιώθηκε κάτω από τα γκολπόστ της ακριτικής ομάδας. Η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2018, έμεινε στα σκαριά, και ένα χρόνο μετά ο Ζίβκοβιτς ετοιμάζεται να διανύσει την απόσταση Ξάνθη – Θεσσαλονίκη.

«ΔΙΔΥΜΟ»… ΒΑΣΙΚΩΝ

Από τη στιγμή που η μεταγραφή του Ζίβκοβιτς ολοκληρωθεί, ο ΠΑΟΚ θα έχει ένα δίδυμο τερματοφυλάκων που θα προέρχεται από την εγχώρια αγορά, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Ζίβκο Ζίβκοβιτς είναι από τους πλέον έμπειρους γκολκίπερ σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, με τον Σέρβο να μετρά 89 συμμετοχές στα τρία χρόνια που βρισκόταν στη Ξάνθη και τον Ελληνα κίπερ του ΠΑΟΚ να έχει φτάσει πλέον στις 86 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Και στις δυο περιπτώσεις, ο Δικέφαλος δεν χρειάστηκε να καταβάλλει χρήματα καθώς ο μεν Πασχαλάκης αποκτήθηκε αφού έλυσε τη συνεργασία του με τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσω προσφυγής που είχε καταθέτει λόγω οφειλών, ο δε Ζίβκοβιτς ολοκλήρωσε το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2016, προερχόμενος από την Παρτιζάν, στην οποία είχε μετρήσει 53 συμμετοχές από το 2012 μέχρι και τη λήξη του συμβολαίου του.

ΔΙΨΗΦΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ “ΑΝΕΠΑΦΗΣ ΕΣΤΙΑΣ”

Τόσο ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης όσο και ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς έγραψαν διψήφιο αριθμό αγώνων πρωταθλήματος στους οποίους κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, με τον Πασχαλάκη να μετράει 16 αναμετρήσεις και τον Ζίβκοβιτς να μετρά αντίστοιχα 11 αναμετρήσεις. Μάλιστα ο Ζίβκοβιτς είχε διψήφιο αριθμό αγώνων στο πρωτάθλημα χωρίς να δεχθεί γκολ και στα τρία χρόνια του στην Ξάνθη, έχοντας 15 τη σεζόν 2016-17 και 11 τη σεζόν 2017-18.

ΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑ

Ο Νίκος Μελίσσας, μετά από δυο σεζόν παρουσίας στη Λαμία, επιστρέφει, έχοντας παρουσιάσει σταδιακή αγωνιστική βελτίωση. Ο Μελίσσας, τη σεζόν 2017-18, έγραψε συνολικά 9 συμμετοχές με τη φανέλα της Λαμίας, με τις 5 εξ’ αυτών στο κύπελλο. Τη περσινή σεζόν, ο Μελίσσας είχε περισσότερο ενεργό ρόλο, καθώς έγραψε 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ παράμεινε κάτω από τα δοκάρια και σε αγώνες κυπέλλου, εκεί που άφησε το στίγμα του στην δεύτερη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, όταν και στη διαδικασία των πέναλτι έστειλε τη Λαμία στα προημιτελικά. Ο 26χρονος είναι διατεθειμένος να παραμείνει στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ ως τρίτος γκολκίπερ, περιμένοντας την ευκαιρία του.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ

Στο γκρουπ των τερματοφυλάκων θα βρίσκεται και ένας εκ των κίπερ της Κ19. Πέρυσι, οι Μάριος Σιαμπάνης και Συμεών Παπαδόπουλος βρέθηκαν στην 18άδα των αγώνων κυπέλλου. Το συμβόλαιο του Σιαμπάνη, με τον νεαρό να οδεύει προς Ολυμπιακό, με τον Παπαδόπουλο έχει συμμετοχή στη πλειοψηφία των αγώνων της Κ19, η οποία όχι μόνο διατήρησε τα πρωτεία στο πρωτάθλημα, αλλά κατάφερε να φτάσει στη κατάκτηση του τίτλου χωρίς να γνωρίσει ήττα, ακολουθώντας τα χνάρια των «μεγάλων» που έγραψαν ένα ιστορικό ρεκόρ. Ο Παπαδόπουλος αναμένεται φέτος να είναι ο τέταρτος της παρέας των τερματοφυλάκων.

Οι ξένοι, που δεν του βγήκαν

ΟΙ ΚΙΠΕΡ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ «ΣΤΕΡΙΩΣΑΝ»

Από το καλοκαίρι του 2009, όσοι τερματοφύλακες βρέθηκαν στη Τούμπα προερχόμενοι από ομάδα του εξωτερικού, δεν κατάφεραν να… μακροημερεύσουν.

Ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως καταφέρνει να βρίσκει το τρόπο να αποκτά τερματοφύλακες που έχουν δοκιμαστεί εντός των συνόρων οι οποίοι έχουν κάνει καλές σεζόν. Πηγαίνοντας πίσω το χρόνο στις τελευταίες δέκα σεζόν, το δείγμα γραφής είναι τέτοιο που οδηγεί στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.

Από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι και το καλοκαίρι του 2012, ο Δικέφαλος στηρίχθηκε κυρίως στους Κώστα Χαλκιά και Ντάριο Κρέσιτς, με τον πρώτο να βρίσκεται στη Τούμπα ως ελεύθερος από τον Αρη και τον δεύτερο να ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη από τη Νέα Σμύρνη, και τον Πανιώνιο.

Τη τριετία 2012-15, κάτω από τα δοκάρια του Δικεφάλου βρέθηκαν, πλην των Παναγιώτη Γλύκου και Στέργιου Γιακουμή, οι Σανθ Χακόμπο και Σαρλζ Ιτάνζ. Ο πρώτος αποκτήθηκε έχοντας μείνει ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο δεύτερος είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο του 2013, με μεταγραφή από τον Ατρόμητο.

Το καλοκαίρι του 2015, ο ΠΑΟΚ προχώρησε εκ νέου στην απόκτηση ξένου κίπερ, όμως αυτή τη φορά από το εξωτερικό και όχι από την εγχώρια αγορά. Ο λόγος για τον Ρόμπιν Ολσεν, ο οποίος έμεινε για μόλις έξι μήνες στη Τούμπα πριν αποχωρήσει , αρχικά με τη μορφή δανεισμού. O Σουηδός ήταν πρωταγωνιστής στο πρωτάθλημα της χώρας του, όμως στην Ελλάδα δεν κατάφερε να προσαρμοστεί. Από τον ΠΑΟΚ, βρέθηκε στη Κοπεγχάγη και πέρυσι αγωνίστηκε στη Ρόμα, με τους «Τζιαλορόσι» να του δίνουν γάντια βασικού αλλά να προσανατολίζονται σε παραχώρησή του.

Τον Ιανουάριο του 2016, οι «ασπρόμαυροι» απευθύνθηκαν εκ νέου στην ελληνική αγορά, αποκτώντας τον Μάριο Βελλίδη από τον ΠΑΣ Γιάννενα. Το καλοκαίρι του 2016, το κατώφλι της Τούμπας πέρασε ο Ζέλικο Μπρκιτς, με τον Σέρβο κίπερ να μην καταφέρει να σταθεί το ύψος των απαιτήσεων του ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος έχει μείνει ανενεργός από τον Ιανουάριο του 2018, όταν και αποδεσμεύτηκε από τον ΠΑΟΚ.

Το καλοκαίρι του 2017, ο τρίτος γκολκίπερ που αποκτήθηκε από ομάδα του εξωτερικού ήταν ο Ροντρίγκο Ρέι, με τον Αργεντινό να… ακολουθεί τα βήματα των Ολσεν και Μπρκιτς, καθώς δεν μπόρεσε να μακροημερεύει κάτω από τα «ασπρόμαυρα» δοκάρια. Ο Ρέι έμεινε στον πάγκο, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να βγαίνει μπροστά και να «καπαρώνει» θέση βασικού. Πλέον ο Ρέι, βρίσκεται στο Μεξικό και συγκεκριμένα στη Πατσούκα, με τη μορφή δανεισμού.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΟΥ  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ

Ενας από τους τελευταίους γκολκίπερ που έπαιξαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον ΠΑΟΚ και είχαν αξιοπρόσεκτο πέρασμα ήταν ο Ντάνι Φερνάντεζ. Ο Πορτογάλος αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2004 και παρέμεινε για μια τετραετία, γράφοντας συνολικά 100 συμμετοχές με την φανέλα του Δικεφάλου. Το 2008 πήρε μεταγραφή για τη Μπόχουμ, και έκτοτε πέρασε από άλλες τέσσερις Ελληνικές ομάδες, τον Ηρακλή, τον Παναθηναϊκό, τον Πανσερραϊκό και τον ΟΦΗ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Διοργανώνει φιλανθρωπικό ματς ο Έκονγκ

Μετά την ιδιαίτερη επίσκεψη που είχε προ λίγων ημερών στο Macedonia Palace με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της...

Στην ίδια κατηγορία