Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Βίκινγκ», που βρίσκει τα πατήματά του

Δημοφιλή

Ο Ινγκι Ινγκασον «έγραψε» στην αναμέτρηση με τη Λαμία, τη πρώτη του φετινή 90λεπτη συμμετοχή, από μια σειρά αγώνων στους οποίους θα πάρει φανέλα βασικού.

Ο τραυματισμός του Φερνάντο Βαρέλα, που έβγαλε τον Αφρικανό στόπερ από το «κάδρο» για τον επόμενο περίπου 1,5 μήνα, έφερε στο προσκήνιο τον Ισλανδό συνάδερφό του. Ο Βαρέλα έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη μετά την περσινή του σχεδόν αψεγάδιαστη σεζόν, έναν πήχη που η αλήθεια είναι πως ούτε ο ίδιος κατάφερε να περάσει στο ξεκίνημα της σεζόν, στο οποίο έδειξε να ψάχνει τα πατήματά του.

Ο Ινγκασον μπήκε στην ενδεκάδα έχοντας να σηκώσει δυο «βάρη», καθώς δεν είναι μόνο οι απαιτήσεις με βάση την εικόνα του Βαρέλα, αλλά και το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτησή του. Το πρώτο του 90λεπτο συνδυάστηκε με τη πρώτο παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η αναμέτρηση με τη Λαμία ήταν από εκείνες που η φράση κλισέ θέλει τον κεντρικό αμυντικό «να τα καταφέρνει, αν και δεν είχε… πολλή δουλειά».

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ο Ινγκασον έχει αφήσει πίσω του τη παρουσία του στο πρωτάθλημα της Ρωσίας, εκεί που είχε συνηθίζει να είναι μέλος της αμυντικής τριάδας, για τον ΠΑΟΚ που επί Λουτσέσκου δεν εγκατέλειπε το 4-3-3. Στο «δόγμα» Φερέιρα, σε φάση κατοχής της μπάλας, ο ΠΑΟΚ μένει με τρεις την άμυνα, ένα σκηνικό αρκετά γνώριμο για εκείνον, που συνήθως αναλαμβάνει να παίζει λίγο πιο ψηλά από τους άλλους δυο. Αυτό καταγράφεται σε μεγάλο βαθμό στο θερμικό του χάρτη στην εποχή που βρισκόταν στη Ροστόφ, εκεί που υπάρχουν φορές που εμφανίζεται δραστηριότητα και πάνω από τη μεσαία γραμμή, προς τα δεξιά. Έναν τέτοιο ρόλο ίσως χρειαστεί να έχει και στον ΠΑΟΚ. Και λέμε «ίσως χρειαστεί» διότι, για παράδειγμα, στην αναμέτρηση με τη Λαμία, ο Δικέφαλος ήταν τόσο αποδοτικός στα πρώτα 11 λεπτά, που η εικόνα του αγώνα άλλαξε μορφή από εκείνο το σημείο και μετά. Υπήρχαν παιχνίδια στο  ξεκίνημα της σεζόν στα οποία ο Βαρέλα «κουβάλησε» τη μπάλα και πάνω από τη μεσαία γραμμή, και ίσως αυτό κληθεί να το κάνει και ο Ινγκασον, εφόσον χρειαστεί.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Στη Ροστόφ, ο Ινγκι Ινγκασον είχε κατά μέσο όρο 6.47 αμυντικές μονομαχίες, με ποσοστό επιτυχίας στο 70%, και στην αναμέτρηση με τη Λαμία «έγραψε» 6 αμυντικές μονομαχίες, από τις οποίες κέρδισες τις 4. Στις εναέριες μονομαχίες, ο Ισλανδός ήρθε στον ΠΑΟΚ με ποσοστό κερδισμένων στο 58.2% και στον αγώνα με τη Λαμία είχε ποσοστό επιτυχίας 67%. Στις πάσες, ο Ινγκασον έγραψε 62 εύστοχες σε σύνολο 64 (97% ποσοστό) , ενώ στη Ρωσία, είχε κατά μέσο όρο 48 πάσες. Η διαφορά στον αριθμό των φορών που περνάει η μπάλα από τα πόδια του έχει να κάνει και με τη διαφορά τρόπου παιχνιδιού, με τον ΠΑΟΚ να παίζει – επί Φερέιρα – ένα ποδόσφαιρο άμεσο, γρήγορο, με εναλλαγές της μπάλας και συμμετοχή σχεδόν όλων των ποδοσφαιριστών σε αυτό το κομμάτι, κάτι που φάνηκε από το πρώτο γκολ στον αγώνα με την ΑΕΚ όταν και η μπάλα πέρασε και από τις 11 που αγωνιζόταν.

Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΜΑΤΗ «ΚΑΡΤΕΛΑ»

Στην αναμέτρηση με τη Λαμία, ο Ινγκασον είχε συνολικά 84 ενέργειες, με ποσοστό επιτυχίας στο 87%. Πλην του εντυπωσιακού 97% στις πάσες, είχε τέσσερις εύστοχες σε σύνολο πέντε που επιχείρησε πάνω από τη μεσαία γραμμή, ενώ είχε και επτά ανακτήσεις κατοχής της μπάλας στο αμυντικό μισό του γηπέδου. Υπέπεσε σε δυο φάουλ, αμφότερα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, σε φάσεις στις οποίες η Λαμία έκανε σκέψεις αντεπίθεσης με τον Ισλανδό να παίζει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αφήσει τον αντίπαλο του να παίξει σε πρώτο χρόνο.  Στις στατικές φάσεις, ο Ινγκασον προωθείται και μάλιστα λίγο έλειψε να σκοράρει σε φάση στην οποία βρέθηκε φάτσα – κάρτα με την αντίπαλη και ανυπεράσπιστη εστία, όμως ο τρόπος με τον οποίο πήγε να πάρει τη κεφαλιά δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός, με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χατζηθεοδώρου: «Κάναμε την έκπληξη της 20ετίας»

Με την ψυχή τους πανηγύρισαν στην ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. «Πραγματικά είναι κάτι...

Στην ίδια κατηγορία