Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο Βιεϊρίνια και οι γωνίες του γηπέδου

Δημοφιλή

Ενα από τα αγωνιστικά στοιχεία που χρίσου ανάγνωσης στις δυο αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο, δεν είναι άλλο από την παρουσία του Αντρέ Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Πορτογάλος έκλεισε έναν κύκλο παρουσίας και στα τέσσερα άκρα του αγωνιστικού χώρου, και άρχισαν να γεννιούνται σκέψεις καθιέρωσής του σε αυτή την τελευταία του στάση.

Όταν ο Πορτογάλος τέθηκε στη διάθεση του Αμπέλ Φερέιρα, καταγράφηκε ο λεγόμενος «ευχάριστος πονοκέφαλος», μια ατάκα που χρησιμοποιείται όταν ένας προπονητής έχει στη διάθεσή του έναν ποδοσφαιριστή της ποιότητας και του επιπέδου του Βιεϊρίνια, και καλείται να βρει τον τρόπο να τον διαχειριστεί. Ξεκινώντας από την παρουσία του στο δεξί άκρο της άμυνας, που είναι και η πιο πρόσφατη, ο Βιεϊρίνια βρέθηκε σε αυτό αντικαθιστώντας τον Λέο Μάτος. Ο Φερέιρα προχώρησε σε αυτή τη κίνηση μετά την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ, όταν και αναγνώρισε το πρόβλημα της δημιουργίας παιχνιδιού από τη πίσω ζώνη. Για την συγκεκριμένη δουλειά, ο Βιεϊρίνια έχει αποδείξει πως είναι από τους πλέον κατάλληλους στο διάστημα συνεργασίας του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Ρουμάνο να τον τοποθετεί γι’ αυτό τον λόγο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Φερέιρα προτίμησε να κρατήσει τον Γιαννούλη στη θέση του και να τοποθετήσει τον Βιεϊρίνια στα δεξιά, κίνηση που απέδωσε και στα δυο παιχνίδια με τους «πράσινους».

Με βάση τα νέα δεδομένα στα δυο άκρα της άμυνας, ο Φερέιρα έχει να διαχειριστεί τους Μάτος, Γιαννούλη, Βιεϊρίνια και Ροντρίγκο, έχοντας ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να διαχειριστεί τις αγωνιστικές καταστάσεις που θα προκύψουν. Ο Βιεϊρίνια είναι ουσιαστικά ο «πασπαρτού» καθώς είναι ο πρώτος υποψήφιος για το αριστερό άκρο εφόσον τεθεί θέμα με τη συμμετοχή του Γιαννούλη. Ο Πορτογάλος έχει δείξει πως ανεξάρτητα από την πλευρά που βρίσκεται, συμμετέχει εξίσου στη δημιουργία παιχνιδιού από την πίσω ζώνη.

Η παρουσία του Βιεϊρίναι στο δεξί άκρο της άμυνας, δεν τον βγάζει από την εξίσωση που αφορά τα δυο άκρα της επίθεσης. Τη δεδομένη στιγμή, και με βάση τις πρόσφατες επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα, οι Λημνιός και Μπίσεσβαρ έχουν τον πρώτο λόγο για το δεξί και το αριστερό άκρο της επίθεσης αντίστοιχα. Ο Λάμπρου… περιμένει με το πόδι στο γκάζι και την όρεξη να προσφέρει, με τους Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια να συμπληρώνουν το παζλ. Όπως συμβαίνει στο θέμα των ακραίων αμυντικών, έτσι και σε αυτό των ακραίων επιθετικών, το θετικό για τον Φερέιρα είναι πως έχει στη διάθεσή του ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά προκειμένου να τους «κουμπώσει» ανάλογα με τις ανάγκες των αναμετρήσεων. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο τελευταίο τρίτο της σεζόν και είναι το κομμάτι στο οποίο δεν περισσεύει κανείς.

ΟΙ «ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ

Έχοντας περάσει και από τις τέσσερις θέσεις των άκρων σε άμυνα και επίθεση, ο Βιεϊρίνια έχει μετρήσει και ένα σημαντικό αριθμό «συνεργατών». Όπου συνεργάτες, οι ποδοσφαιριστές που είτε έπαιζαν μπροστά του, όταν εκείνος όταν μπακ, είτε στην πλάτη του, όταν εκείνος όταν εξτρέμ. Οι Μάτος και Γιαννούλης ήταν οι ποδοσφαιριστές που είχε πίσω του ο Βιεϊρίνία όσες φορές αγωνίστηκε ως δεξί ή αριστερό εξτρέμ αντίστοιχα. Όταν επιλέχθηκε ως αριστερό μπακ, ο Βιεϊρίνια είχε συνεργασίες τόσο με τον Μπίσεσβαρ όσο και με τον Πέλκα, ενώ ως δεξί μπακ έχει βρει τον Δημήτρη Λημνιό μπροστά του. Οι συνεργασίες είναι σημαντικό μέρος του τακτικού κομματιού ειδικά για τον ΠΑΟΚ που στηρίζει αρκετά στα άκρα του, με τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε αυτά να έχουν προσφέρει και γκολ αλλά και ασίστ.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κοτάρσκι, παρών: Οι καλύτερες επεμβάσεις του στο Conference (videos)

Κατά ριπάς σκοράρισμα από πλευράς ΠΑΟΚ στην Ευρώπη εξ ου και η πρώτη καλύτερη επίθεση που κατοχυρώθηκε στην εντυπωσιακή...

Στην ίδια κατηγορία